Διαδικτυακό Συνέδριο: «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες»

By on 08/04/2021

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» διοργανώνουν στις 10 και 11 Απριλίου 2021 διαδικτυακό συνέδριο με θέμα «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού  Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες». 

Στο συνέδριο συμμετέχουν 21 διακεκριμένοι ομιλητές και βασικός του στόχος είναι η ανάδειξη και συζήτηση πτυχών της  Ελληνικής Παλιγγενεσίας υπό το πρίσμα σύγχρονων ερμηνειών  που έχει αναδείξει η ιστορική έρευνα. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το συνέδριο  επικεντρώνεται αφενός στην προετοιμασία και την εκδήλωση του  επαναστατικού αγώνα και αφετέρου στη θεσμική διαμόρφωση του ελληνικού  κράτους κατά τον 19ο αιώνα.

Κατά την εναρκτήρια ημέρα του συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό  ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου, ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας κ. Παναγιώτα Γκατζαβέλη καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ιστορικών της Εκπαίδευσης καθηγητής Παναγιώτης Κιμουρτζής. 

 

Το συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά από τους επίσημους λογαριασμούς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Facebook και στο YouTube, καθώς και από την υπηρεσία Δίαυλος.

Facebook: https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/

YouTube 1η Ημέρα: https://youtu.be/CCZqd2Y8bNg

YouTube 2η Ημέρα: https://youtu.be/2GVptcow330

Σελίδα Δίαυλος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας: https://diavlos.grnet.gr/uowm

  Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, πατήστε εδώ    

 

Διαδικτυακό Συνέδριο: «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: