- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
΄Έναρξη πληροφόρησης για την καλλιέργεια, τη χρήση και τις ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών – ΣΤΕΒΙΑ
Αρχίζουμε από σήμερα. την πληροφόρηση για τον τρόπο καλλιέργειας των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Θέλοντας να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας την προσπάθεια των αγροτών της περιφέρειας μας και όχι μόνον για την επιλογή φυτών που θα καλλιεργήσουν αλλά και στην συνέχεια την σωστή παρακολούθηση τους στο χωράφι για να έχουν ένα καλό οικονομικό αποτέλεσμα.
Παράλληλα δε θέλουμε να βοηθήσουμε τους καταναλωτές να επιλέξουν το προϊόν εκείνο που ταιριάζει τις διατροφικές τους ανάγκες αλλά κυρίως την σωστή αντιμετώπιση όσων θέλουν να το χρησιμοποιήσουν για ιατροφαρμακευτικούς σκοπούς .
Κάνουμε έναρξη από την ΣΤΕΒΙΑ (Stevia rubaudiana) – όχι τυχαία- μια και είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να υποκαταστήσει την καλλιέργεια του καπνού που κάποτε έδινε πάρα πολλά στην περιοχής μας.
Έχει περίπου ίδιο τρόπο καλλιέργειας με τον καπνό και οι συνάδελφοι που ασχολήθηκαν με αυτή πιστεύουν ότι πολλά μπορεί να δώσει.
Φυσικά η καλλιέργεια δεν πρέπει να ξεκινήσει απρογραμμάτιστα, οι αρμόδιες υπηρεσίες να μελετήσουν το θέμα, οι συνάδελφοι με σεμινάρια να ενημερωθούν περισσότερο για τις ανάγκες του φυτού και τις ιδιαιτερότητες του και να γίνει έρευνα αγοράς για την διάθεση του προϊόντος.
Είναι φυτό άγνωστο σε πολλούς, που ακόμη και αυτούσιο, χωρίς καμιά επεξεργασία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με βρασμό μόνο των φύλλων, σαν φυσικό γλυκαντικό.
Θα αρχίσουμε λοιπόν νέες δημοσιεύσεις με τον στόχο που σας παρουσιάσαμε λίγο πιο πάνω ξεκινώντας με την παρουσίαση επιλεκτικά αναλόγων εκπομπών από το αρχείο μας χωρίς περικοπές στα βίντεο, παρά το γεγονός ότι η μεγάλη διάρκεια τους κουράζει.
Επειδή όμως νομίζουμε ότι πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στο κόσμο που ενδιαφέρεται για θέματα διατροφής και υγείας να ενημερωθεί αλλά δεν έχει τον χρόνο να δει ολόκληρη την εκπομπή Θα του παρουσιάσουμε κάρτες οπτικοποίημενες με τις ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες.
Μάλιστα τις αναγραφόμενες ιδιότητες στην κάρτα θα τις δημοσιεύουμε και χωριστά γιατί πολλέςφορές η ανάγνωση της είναι δύσκολη λόγω του μεγέθους των γραμμάτων.
Σε αυτές θα παρουσιάζεται, τόσο η ωφέλεια ενός βοτάνου, όσο και οι τυχόν παρενέργειες. Το δεύτερο το κάνουμε, γιατί παρατηρήσαμε ότι γίνονται αναρτήσεις στα Μ.Μ.Ε., αλλά κυρίως, διαφημίστηκες προβολές των ιδιοτήτων των βοτάνων, αλλά και σκευασμάτων που τα εμπεριέχουν, ανεξέλεγκτα, είτε από άγνοια, είτε λόγω υποτίμησης του κινδύνου τυχόν παρενεργειών, είτε, στην χειρότερη περίπτωση, λόγω της διάθεσης κάποιων, ενώ γνωρίζουν τις παρενέργειες, να τις αποσιωπούν, προκειμένου να έχουν οικονομικά οφέλη. Κάθε άνθρωπος έχει την δική του ιδιοσυγκρασία και οργανισμό , ο οποίος συμπεριφέρεται διαφορετικά στη λήψη διαφόρων φαρμάκων, είτε αυτά παρασκευάζονται από βιομηχανίες ή φαρμακολογικά εργαστήρια, είτε προέρχονται από τη φύση και χρησιμοποιούνται αυτούσια. Οι πληροφορίες που δίνουμε, σε καμιά περίπτωση, δεν θέλουμε να ληφθούν ως προσπάθεια υποκατάστασης του ρόλου των ειδικών επιστημόνων, που είναι οι γιατροί, ή οι διατροφολόγοι.
Εμείς δίνουμε την πληροφορία και όποιος ενδιαφέρεται για οποιαδήποτε χρήση, για ιατρικούς σκοπούς, το καλύτερο είναι να παίρνει τη γνώμη των ειδικών επιστημόνων. Θέλουμε την γνώμη σας για αυτές τις αναρτήσεις και τον τρόπο που πρέπει να τις παρουσιάσουμε καλύτερα, έτσι ώστε να γίνει πιο σωστή η πληροφόρηση σας.
Σήμερα παρουσιάζουμε τη σχετική κάρτα που αφορά την στέβια και ξεχωριστά το κείμενο των πληροφοριών και την σχετική εκπομπή από το αρχείο μας.
Κείμενα ιατροφαρμακευτικών ιδιοτήτων της στέβιας που πλαισιώνουν τις εικόνες στην κάρτα
Α .Στέβια (stevia rebaudiana) ένα φυσικό γλυκαντικό που υποκαθιστά την ζάχαρη χωρίς να δημιουργεί προβλήματα
Β.Η Stevia είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ως φυσική γλυκαντική ουσία για αιώνες.
Τα φύλλα του έχουν δροσιστική γεύση,μηδέν γλυκαιμικό δείκτη ,μηδέν θερμίδες και μηδέν υδατάνθρακες. Είναι 25-30 φορές τουλάχιστον πιο γλυκιά από την ζάχαρη και πολύ πιο υγιεινή.
Γ..Οι πληροφορίες που έχουν καταγράφει για τις ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες της στέβια
1 Βοηθά στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.
2.Βοηθά στην αποφυγή της καούρας.
3.Την αντιμετώπιση της ουρικής ανεπάρκειας.
4. Την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
5 Την αντιμετώπιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
8.Η στέβια καταπολεμά το βακτήριο streptococcus mutans
που ευθύνεται για τον σχηματισμό της οδοντικής κοιλότητος
9.Δεν ευνοεί την δημιουργία της τερηδόνας ούτε
10 Την ανάπτυξη του μύκητα Candida Albicans
Δ. Παρενέργειες
Δοσολογίες υψηλότερες έχουν μια υπογλυκαιμική επίδραση, εκείνοι που πάσχουν από διαβήτη θα πρέπει να προσέχουν και να μη χρησιμοποιούν πολύ μεγάλες ποσότητες,να παρακολουθούν τα επίπεδα σακχάρου τους,μπορεί να χρειασθεί ρύθμιση.
Επίσης άτομα με χαμηλή αρτηριακή πίεση και εκείνοι που λαμβάνουν υπερτασικά φάρμακα θα πρέπει να
αποφεύγουν να χρησιμοποιούν μεγάλες ποσότητες.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Οι πληροφορίες που δίνουμε σε καμιά περίπτωση δεν υποκαθιστούν την γνώμη των γιατρών, έχουν σαν μόνο στόχο τηνενημέρωση σας
Το Video για την καλλιέργεια της στέβιας
0 comments