- Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, υπόθεση αρπαγής 41χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για την οποία συνελήφθησαν άμεσα 2 ημεδαποί, ως συνεργοί
- Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
- Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με ομόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας στην Κορυτσά
- Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην πόλη των Γρεβενών για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών
Βρέθηκε αρχαίο νερό χαμένης θάλασσας στις ΗΠΑ
Επιστήμονες της Αμερικανικής Γεωλογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας (USGS) ανακάλυψαν στον Κόλπο Τσέσαπικ θαλασσινό νερό, ηλικίας 150 εκατομμυρίων ετών.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν το αρχαιότερο θαλασσινό στον κόσμο τυχαία, ενώ διεξήγαγαν γεωτρήσεις για να μελετήσουν τον κρατήρα.
Το νερό, που εντοπίστηκε σε βάθος 800 μέτρων, είναι ό,τι επιβίωσε από μια θάλασσα που χάθηκε πριν εκατομμύρια χρόνια.
Όπως δήλωσε ο υδρολόγος Ward Sanford που συμμετείχε στην έρευνα, οι επιστήμονες στην ουσία ανακάλυψαν παγιδευμένο νερό της Πρώιμης Κρητιδικής Περιόδου με διπλάσια αλατότητα από το σημερινό θαλασσινό νερό.
Από τις αναλύσεις προέκυψε ότι το νερό είναι ηλικίας 100 με 150 εκατομμυρίων ετών.
Ο κρατήρας του Κόλπου Τσέσαπικ ανακαλύφθηκε το 1999 από ερευνητές της Αμερικανικής Γεωλογικής Ερευνητικής Υπηρεσίας και επιστήμονες του Τμήματος Περιβαλλοντικής Ποιότητας της Βιρτζίνια.
Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πριν εκατομμύρια χρόνια ένας αστεροειδής προσέκρουσε στην αρχαία Γη, εκτοξεύοντας συντρίμμια προς όλες τις κατευθύνσεις και στέλνοντας γιγάντια τσουνάμι σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων στην ενδοχώρα.
Με την πάροδο των χρόνων ο κρατήρας του Κόλπου Τσέσαπικ κρύφτηκε κάτω από 360 μέτρα άμμου, ιλύος και αργίλου, με αποτέλεσμα να μείνει ανεξερεύνητος.
Πέντε χρόνια μετά την ανακάλυψή του, οι επιστήμονες ξεκίνησαν τις γεωτρήσεις, με χρηματοδότηση από το Διεθνές Πρόγραμμα Ηπειρωτικών Γεωτρήσεων, για να μελετήσουν πως ο φλοιός της Γης απορρόφησε την πρόσκρουση.
peiraxtiri.gr
0 comments