Βιβλιοπαρουσίαση: «Κλαίνε οι μέλισσες;» του Γιάννη Βούρου

By on 31/01/2017

Την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017, στις 18:30, στο Μουσείο Σύγχρονης Τοπικής Ιστορίας, ο Μιχάλης Πιτένης – συγγραφέας και η Όλγα Κούρτογλου – δρ φλοσοφίας, θα παρουσιάσουν το βιβλίο του Γιάννη Βούρου με τίτλο «Κλαίνε οι μέλισσες;». Πρόκειται για μια σειρά από βιωματικές ιστορίες και στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή του Γιάννη Βούρου που αφορούν στην οικογένεια, την οικονομία, την κοινωνική ζωή ακόμα και την πολιτική. Όλες οι ιστορίες είναι δοσμένες με τον γνώριμο κωμικό και συνάμα γλυκόπικρο τρόπο γραφής του συγγραφέα. Χρήσιμη συμβουλή: Το βιβλίο διαβάζεται καλύτερα παρέα με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

«Έκανα βόλτα στην παραλία, όπως κάθε απόγευμα, και καθώς περνούσα δίπλα από μια  μαμά, που κρατούσε από το χέρι το τετράχρονο αγοράκι της, άκουσα τον μπόμπιρα να τη ρωτάει: «Μαμά, κλαίνε οι μέλισσες;» Το ερώτημα μου φάνηκε εύλογο, αλλά επειδή δεν είχα απάντηση, είπα μόλις πάω σπίτι να καταφύγω στο Google ή σε κάποιο εγχειρίδιο εντομολογίας για να βρω την απάντηση. Τελικά όμως, άλλαξα γνώμη. «Και τι με νοιάζει; Ούτε μελισσοκόμος είμαι, ούτε φυσιοδίφης», είπα μέσα μου. Κράτησα, ωστόσο, τον προβληματισμό του μπόμπιρα, για να κοσμήσω με αυτόν το εξώφυλλο του βιβλίου, που κρατάτε στα χέρια σας».

 

Ο Γιάννης Βούρος γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολεοδομία στο London School of Economics. Από το 1980 ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική. Με την ιδιότητα του ζωγράφου έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε περισσότερες από 140 ομαδικές και έχει βραβευτεί στο διεθνή διαγωνισμό “Art and Poverty”, Ankara, 2005. Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί από το 1992 μέχρι σήμερα στα περιοδικά Παρέμβαση, Τζαζ & jazz, Πολύγυρος, ΕΝΕΚΕΝ, Ο Σίσυφος και Τέχνης Ίχνη, καθώς και στο dreaming-in-the-mist.blogspot.com. Εκτός από το «Κλαίνε οι μέλισσες;» έχει γράψει ακόμη τα: «Στο περιθώριο» (2011) και «Ταξιδιωτικός Οδηγός» (2013).
Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού &Νεολαίας Δήμου Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: