Κρασί, κουβέρτα, φίλοι και νοικιασμένο dvd με το πιο ανατριχιαστικό θρίλερ που βρήκες. Αυτή η εικόνα αποτελεί μία από τις πλέον αγαπημένες συνήθειες πολλών (και εμού της ιδίας) για τις χειμωνιάτικες νύχτες που έρχονται.
Αυτη την εβδομάδα και αφού είδα σχεδόν back to back “Το κάλεσμα” και το “Insidious 2″ αναρωτήθηκα πόσο επηρεάζουν την υγεία μας οι στιγμές τρόμου που βιώνουμε όταν βλέπουμε πνεύματα, φαντάσματα και δαιμονισμένα κορίτσια με κοτσιδάκια στη μεγάλη ή μικρή οθόνη. Αρχικά σκέφτηκα ότι επηρεάζουν μονάχα την ψυχική και ψυχολογική μας κατάσταση. Οι εφιάλτες και ο ανήσυχος ύπνος μπορεί να είναι η συνέχεια μιας νύχτας θρίλερ με φίλους. Τελικά, μετά από έρευνα και σύμφωνα με αμερικανούς ειδικούς τα θριλεράκια έχουν επίδραση και στο σώμα μας. Από ότι φαίνεται ο καθαρός τρόμος μπορεί να σε στείλει κατευθείαν στο γιατρό.
1. Ανδρεναλίνη στα ύψη
Μία ισχυρή έκρηξη αδρεναλίνης και άλλων χημικών ουσιών που παράγει ο οργανισμός όταν φοβόμαστε μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές δυσλειτουργίες στην καρδιά που μέσα στα χρόνια μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον τρόπο ζωής μας.
2. Δεν βλέπω, δεν ακούω
Μια ξαφνική τρομακτική εικόνα μπορεί να απενεργοποιήσει το νευρικό σου σύστημα για μερικά λεπτά, -κάτι σαν να κρασάρει- προκαλώντας προσωρινή απώλεια όρασης και ακοής.
3. Χλωμή σαν φάντασμα.
Όταν ο φόβος μας καταβάλει, το αίμα πηγαίνει σε κάθε ζωτικό όργανο του σώματος για να του δώσει περισσότερη ενέργεια και έτσι το κόκκινο χρώμα φεύγει από τα μαγουλάκια μας, δίνοντας μας χλωμή όψη.
4. Γκρίζα μαλλιά σαν το Clooney σε μια νύχτα.
Κι όμως έχει αποδειχθεί πως μια αρνητική εικόνα ή εμπειρία μπορεί να ασπρίσει τα μαλλιά μας μέσα σε ένα βράδυ (εντάξει μια ταινία είπαμε να δούμε)!
5. Σαν υπνωτισμένη
Μικρές δοσεις πανικού ενεργοποιούν μια κατάσταση στην οποία”πέφτει” ο οργανισμός και μοιάζει με ύπνωση. Το άτομο συγκεντρώνεται απόλυτα σε μια δραστηριότητα και δεν ανταποκρινεται στα ερεθίσματα γύρω του.
Θριλεράκι κανείς;
ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ