- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε περιοχή της Καστοριάς
- Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για τη σωστή χρήση της Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
- Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, υπόθεση αρπαγής 41χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για την οποία συνελήφθησαν άμεσα 2 ημεδαποί, ως συνεργοί
- Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Τι προκαλεί την επαναστατική συμπεριφορά στην εφηβεία
Δεν είναι λίγοι οι γονείς που έχουν παιδιά στην εφηβεία που έχουν ευχηθεί να μπορούσαν να «μπουν» μέσα στο μυαλό των παιδιών τους για να καταλάβουν τι προκαλεί την ιδιαίτερη συμπεριφορά τους.
Μια ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ υποστηρίζει, ότι έχει καταφέρει να βρει τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό των εφήβων που επαναστατούν.
Όπως αναφέρουν, εγκεφαλογραφήματα αποκάλυψαν ακριβώς τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό των «νεαρών επαναστατών», με τα ευρήματα να δείχνουν ότι οι «εξεγέρσεις» συχνά προκαλούνται από την ανάγκη τους να διεκδικήσουν την ιδιωτικότητά τους, καθώς και την επιθυμία τους να διαχωριστούν από τους γονείς τους.
Οι ερευνητές κατέγραψαν εικόνες από τους εγκεφάλους 22 εφήβων, ηλικίας 16 έως 18 ετών, με τη βοήθεια μαγνητικών τομογραφιών και την αντίδρασή τους σε ξεχωριστά βίντεο που απεικόνιζαν ομάδες από συνομηλίκους τους και τους γονείς τους.
Σύμφωνα με την επίκουρο καθηγήτρια ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, Darby Saxbe, οι έφηβοι που εμπλέκονταν σε πιο ριψοκίνδυνες συμπεριφορές –όπως για παράδειγμα σεξ, χρήση ουσιών ή επικίνδυνη οδήγηση- ανταποκρίνονταν περισσότερο στα βίντεο που έδειχναν άλλους έφηβους παρά στα βίντεο των γονιών τους.
Οι ερευνητές εξηγούν, ότι όταν οι «επαναστάτες έφηβοι» είδαν τα βίντεο, μια κεντρική περιοχή του εγκεφάλου τους ανταποκρίθηκε περισσότερο σε αυτά που απεικόνιζαν συνομηλίκους τους από ό,τι όταν έδειχναν τους γονείς τους. Για την ακρίβεια, οι μαγνητικές τομογραφίες αποκάλυψαν δραστηριότητα στο τμήμα του εγκεφάλου (precuneus) που ελέγχει την ευαισθητοποίηση γύρω από τις σκέψεις και τις συμπεριφορές των άλλων.
Παρότι έρευνες έχουν δείξει, ότι οι έφηβοι τείνουν να κάνουν παρέα περισσότερο με συνομηλίκους τους απ’ ό,τι με τους γονείς τους όταν ενηλικιώνονται, η Saxbe τονίζει ότι οι γονείς θα πρέπει να φροντίζουν να μη διαχωρίζονται εντελώς από τα παιδιά τους. Αντίθετα, θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο να διατηρήσουν ένα ισχυρό δεσμό με τα παιδιά τους, ακόμη και μετά την ενηλικίωσή τους.
«Αυτό που μπορεί να μας μείνει από αυτήν την έρευνα είναι το εξής: ‘Κράτα τους φίλους σου κοντά, αλλά και τους γονείς σου το ίδιο’» σχολίασε η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.
femail
0 comments