- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Συνέντευξη Πάρι Κουκουλόπουλου στην εφημερίδα Τύπος της Κυριακής
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εσείς είχατε καταψηφίσει τη διάταξη για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. Αν σας διέγραφαν, θα θεωρούσατε τον εαυτό σας αποστάτη;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η έννοια της αποστασίας στη συλλογική μας μνήμη είναι φορτισμένη ιστορικά και πολιτικά γιατί παραπέμπει στην εκτροπή της λαϊκής κυριαρχίας και τελικά στην κατάλυση της Δημοκρατίας.
Ο κ. Τσίπρας μας καλεί να ρίξουμε την Κυβέρνηση περιφρονώντας τη λαϊκή εντολή που έχουμε γιατί αγνοεί την πολιτική ιστορία του τόπου. Δίνει μάλιστα και συγχωροχάρτι με την ίδια ελαφρότητα που πρότεινε χρεοκοπία τύπου Αργεντινής λέγοντας ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.
Τώρα βέβαια ορκίζεται στο ευρώ αλλά είναι εκτός θέματος. Το ζήτημα έληξε οριστικά και αυτός ήταν απών όταν δίναμε τη μάχη.
Ο κ. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατούν να διαχειριστούν την τύχη που τους έλαχε γιατί έγιναν το καταφύγιο όσων αρνούνται το πρόβλημα μας. Βολεμένοι στη σιγουριά του αντιμνημονιακού λόγου αδυνατούν να κατανοήσουν την ουσία της ελληνικής κρίσης. Γι’ αυτό πέρασαν 3 χρόνια μέχρι να καταλάβουν τι συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή.
Η λαϊκή εντολή που έχει η Κυβέρνηση και εμείς που τη στηρίζουμε είναι σαφής και καθαρή. Παραμονή στην Ευρωζώνη και ασφαλής έξοδος από τα μνημόνια.
Καταψήφισα την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς, σας θυμίζω, δεν ήταν μνημονιακή μας υποχρέωση, ούτε προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ήταν εφεύρεση των συναρμόδιων Υπουργείων. Προσθέτω ότι, δε γνωρίζω καμιά χώρα της Ευρωζώνης που κατήργησε τη Δημοτική Αστυνομίας αναθέτοντας την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων στο κεντρικό κράτος.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όταν ένα συγκυβερνών κόμμα χάνει βουλευτές, φταίνε μόνο αυτοί που τους προσκαλούν σε ανταρσία;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Από το Μάιο του 2010 έχανε βουλευτές το ΠΑΣΟΚ γιατί διέπραξε ιστορικό λάθος. Ανέλαβε ολόκληρη την ευθύνη για ένα πρόβλημα που δεν ήταν μόνο δικό του. Κατάφερε έτσι το ακατόρθωτο. Χρεώθηκε τόσο το πρόβλημα όσο και τη λύση του.
Αν αναλογιστούμε μάλιστα ότι η λύση ήταν σκληρά νεοφιλελεύθερη, εύκολα κατανοούμε γιατί λύγισαν τόσοι Βουλευτές στη διαδρομή.
Το παράδοξο δεν είναι αυτό, όσο το γεγονός πως εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα και κάποιοι που στα χρόνια της ευημερίας και της ακμής είχαν πάρει τα περισσότερα, απολαμβάνοντας εξουσία με το παραπάνω.
Σ’ αυτή την κατηγορία ξεχωρίζουν όσοι ενώ ως Υπουργοί ονόμαζαν την κριτική υπονόμευση, μόλις κρέμασαν τα υπουργικά κοστούμια ανακάλυψαν τη γοητεία του αντιμνημονιακού λόγου.
Διαφωνώ από θέση αρχής με αυτές τις επιλογές γιατί ανάμεσα στ’ άλλα υποτιμούν την κρίση των πολιτών. Άθελα τους ίσως, αλλά την υποτιμούν.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί απορρίπτετε το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Είναι πιο μακριά σας από όσο η ΝΔ, την ώρα που τόσοι ψηφοφόροι σας έχουν πάει εκεί;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Προκηρύχθηκαν εκλογές και δεν το ξέρω;
Όταν έρθει η ώρα και γίνει ψύχραιμα ο απολογισμός των τελευταίων ετών πολλοί θα νιώσουν δυσάρεστα, γιατί το κόστος και συνακόλουθα οι θυσίες των πολιτών επιβαρύνθηκαν πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε από τις διπλές εκλογές του 2012.
Χρόνο χρειάζεται η Ελλάδα, όχι εκλογές. Η προγραμματική συμφωνία ΠΑΣΟΚ- ΝΔ περιγράφει σαφέστατα τα βήματα της Κυβέρνησης και είναι πατριωτικό καθήκον των Βουλευτών που τη στηρίζουμε να υλοποιηθεί γιατί μας βγάζει με ασφάλεια από τα μνημόνια.
Αυτή είναι η επόμενη μέρα και έχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Όταν έρθει, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τα πράγματα, όλοι μας, σε νέα βάση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Ευ. Βενιζέλος είχε πει πως “το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει μαζί με τη χώρα”. Αλλά δεν ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ. Μήπως επειδή δεν ανεβαίνει και η χώρα;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η καθημερινή μας επαφή με τους πολίτες, όπως και οι εκλογές σε δεκάδες συλλογικούς φορείς δείχνουν ένα «χώρο ΠΑ.ΣΟ.Κ.» πολύ μεγαλύτερο της δημοσκοπικής μας εικόνας.
Όλοι ξέρουν ότι στην Ελλάδα του 2009 ούτε μπορούμε ούτε πρέπει να γυρίσουμε.
Όπως όλοι καταλαβαίνουν ότι η μόνη εθνική στρατηγική είναι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και αυτή είναι που εφαρμόζεται.
Αυτό που δεν καταλαβαίνει κανείς είναι η άδικη κατανομή των βαρών και η πιστωτική ασφυξία που εμποδίζει την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας.
Η σταδιακή αποκατάσταση της ρευστότητας και η φορολόγηση των εχόντων είναι η δικαίωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές και η άρση του τραπεζικού απορρήτου ήταν δύο γενναίες πράξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Ευάγγελου Βενιζέλου και πρέπει να αποδώσουν καρπούς.
Τότε και οι πολίτες θα καταλάβουν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι το μόνο κόμμα που δε δίστασε να στραφεί κατά των κατεστημένων συμφερόντων, ακριβώς το αντίθετο δηλαδή από αυτό που είναι γενικά αντιληπτό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η “πρωτοβουλία των 58” αποδίδει; Σας φαίνεται καλή ιδέα να κατέβει στις ευρωεκλογές ενα σχήμα διαφορετικό από το ΠΑΣΟΚ, η ελληνική “Ελιά”, όπως και αν ονομαστεί, με άλλο όνομα και άλλο αρχηγό;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Αν κάτι έμεινε όρθιο με τις θυσίες των Ελλήνων πολιτών είναι η προοπτική της Ευρωπαϊκής μας ολοκλήρωσης.
Αυτή είναι η εθνική μας παρακαταθήκη, είναι ο δρόμος που χάραξαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης.
Βασικό συστατικό στοιχείο αυτής της πορείας είναι η ύπαρξη ισχυρού σοσιαλδημοκρατικού πόλου όπως συμβαίνει σε όλες τις σοβαρές χώρες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς ή ευτυχώς απέτυχε να καλύψει αυτό το κενό όντας δέσμιος των αντιφάσεών του.
Οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς είναι παντού και πιστεύω βαθιά ότι οι ιδέες της αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα.
Η ανασυγκρότηση του χώρου είναι υποχρέωση όλων μας και συνιστά πατριωτικό καθήκον.
Η κίνηση των 58 είναι θετική γιατί τοποθετείται καθαρά στα μείζονα ζητήματα.
Τα υπόλοιπα θα τα αποφασίσουμε όλοι μαζί, συλλογικά και δημοκρατικά όπως αρμόζει στις αρχές και στις αξίες μας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τι γίνεται με την Τρόικα; Ζητούν τρελά πράγματα;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Τα πράγματα με την τρόικα δεν είναι μονοσήμαντα. Είναι πρόκληση στον Ελληνικό λαό να μην αναγνωρίζονται οι θυσίες του. Όπως είναι παράλογο να επιμένουν σε μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση την ίδια στιγμή που ομολογούν τα λάθη τους ακριβώς σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος γιατί υπάρχει και η άλλη.
Δε μας κρατάει τα χέρια η τρόικα για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Από τη δίκαιη φορολόγηση μέχρι τις δημόσιες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τον πολίτη και από τα ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια μέχρι την τομή στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη, το σύγχρονο κράτος είναι το ζητούμενο για την Ελλάδα.
Με λίγα λόγια όχι σε νέα μέτρα, ναι στις διαθρωτικές αλλαγές.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν είναι καλή ιδέα η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, εφόσον το επέλεγε ο Κουβέλης, για να ισχυροποιηθεί η κυβερνητική πλειοψηφία;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Πιστεύω ότι η ΔΗΜ.ΑΡ. αλλά και κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές θέλουν να συνεχίσει η κυβέρνηση γιατί δεν θέλουν εκλογές.
Όλοι τους διατυπώνουν τον πρωτοφανή ισχυρισμό ότι η συμμετοχή στην κυβέρνηση είναι ασύμβατη με την Κεντροαριστερά.
Μια ματιά στην Ευρώπη δείχνει πόσο κοντόθωρη είναι αυτή η οπτική.
Πολύ απλά πιστεύω ότι πρέπει να το ξανασκεφτούν όλοι τους με πρώτη και καλύτερη τη ΔΗΜ.ΑΡ.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πιστεύετε ότι θα μακροημερεύσει η κυβέρνηση παρά το καρδιοχτύπι σε κάθε κρίσιμη ψηφοφορία;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η πολιτική σταθερότητα είναι εθνική ανάγκη και απαίτηση των πολιτών.
Η κυβερνητική πλειοψηφία δε δοκιμάζεται στις ψηφοφορίες αλλά στο μέτωπο της πραγματικότητας που βιώνουν οι πολίτες.
Η ανάσχεση της ανεργίας, η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, η στήριξη των ευπαθών ομάδων και η έξοδός μας από την 6ετή ύφεση είναι το οξυγόνο της κυβερνητικής πλειοψηφίας.
Όσο πιο στέρεα τα βήματα σε αυτούς τους τομείς, τόσο πιο μακριά θα πάει η κυβέρνηση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Βλέπετε κοινές υποψηφιότητες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ΟΤΑ;
Π. ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω υπόψη μου καμία τέτοια συνεργασία. Αντίθετα βλέπω ότι η προσπάθεια του κου Τσίπρα να απαξιώσει τους «βλαχοδημάρχους» προτείνοντας αντιμνημονιακούς…«κολωνακιώτες» προκαλεί θυμηδία.
Οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του Μαΐου έχουν για κάθε τοπική κοινωνία τα δικά της ζητούμενα αλλά υπάρχει και ένας κοινός τόπος.
Η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τον αστερισμό του συγκεντρωτισμού όπου επιμένει μόνη και έρημη και να ανοίξει το δρόμο της αποφασιστικής ενίσχυσης της Αυτοδιοίκησης και των δύο βαθμών.
Οι δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Κεντροαριστεράς στην Αυτοδιοίκηση εμφορούνται από αυτή την αντίληψη και θα δώσουν τη μάχη κόντρα στις λογικές τόσο του μηδενισμού όσο και της συντήρησης.
0 comments