Το Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Α-μπε-μπα-μπλομ διοργανώνει
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3 ΩΡΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«Η συμβολή του παραμυθιού στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών».
ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ Α’ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΝΤΟΥΛΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 10:00 π.μ-1:00 μ.μ
Το παραμύθι αποτελεί ένα σημαντικό παιδαγωγικό εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών. Παρέχει δυνατότητες και τεχνικές με τις οποίες μπορεί ο μικρός μαθητής να ξεδιπλώσει τα ιδιαίτερα ταλέντα του. Στο σεμινάριο αυτό θα δούμε μερικές τεχνικές αξιοποίησης των παραμυθιών με σκοπό την καλλιέργεια της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών. Θα αξιοποιήσουμε ιδέες από τη Γραμματική της Φαντασίας του Ροντάρι καθώς και από άλλα μυθοπλαστικά βιβλία.
Σύντομο Βιογραφικό:Η Αθηνά Ντούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Παιδαγωγικά και Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στον τομέα της Διδακτικής της Ιστορίας και Διδακτορικού στον τομέα των Επιστημών Αγωγής , ενώ από το 2012 υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Α/θμια Εκπαίδευση στο νομό Χανίων.Άρθρα και μελέτες για το παραμύθι και τα Παιδαγωγικά έχουν δημοσιευθεί σε διάφορα περιοδικά και επιστημονικούς τόμους. Έχει συνεργαστεί για τη συγγραφή Βιβλίου για τα κάστρα της Πελοποννήσου (ιστορικό και λαογραφικό υλικό) ενώ διατηρούσε μέχρι πρόσφατα μόνιμη στήλη των ειδήσεων (ιστορικών και πολιτιστικών) στο περιοδικό Ιστορικά Θέματα.Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε αρκετές επιστημονικές συναντήσεις και διημερίδες με θέματα που άπτονται των λαογραφικών, λογοτεχνικών, ιστορικών και παιδαγωγικών αναζητήσεων και προβληματισμών της . Έχει επίσης κυκλοφορήσει η διδακτορική διατριβή της από τις εκδόσεις Παπαζήσης, ‘’Το παραμύθι της Σταχτοπούτας στις ελληνικές και Ξένες παραλλαγές. Λαογραφικές- Ανθρωπολογικές, Κοινωνιολογικές, ψυχαναλυτικές και διδακτικές προσεγγίσεις’’, ενώ είναι υπό έκδοση δύο ακόμη βιβλία της.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Ιδ. Νηπιαγωγείου Α-μπε-μπα-μπλομ{ΚωστήΜπαστιά 4} και το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ. Για δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στο χώρο του σχολείου από 8:00π.μ-3:00μ.μ