Προσοχή! Αυτές είναι οι 5 φωτογραφίες των παιδιών σας που δεν πρέπει να κοινοποιείτε στα social media

By on 29/03/2016

Επιτακτική κρίνεται η ενημέρωση των γονέων για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευθούν αλλά και να προστατεύσουν αποτελεσματικά τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εγκυμονούν από τη μη ορθή χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, όπως είναι το διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο.

Μπορεί η ανάρτηση φωτογραφιών από χαρούμενες οικογεκειακές στιγμές να κάνουν τους γονείς να αισθάνονται περήφανοι για τα παιδιά τους ή να σπεύδουν να κάνουν like σε άλλες αντίστοιχες αναρτήσεις, ωστόσο, οι συστάσεις από τους αρμόδιους φορείς, διεθνείς και εγχώριους, προς τους γονείς είναι σαφείς: “Προσέξτε τις φωτογραφίες των παιδιών που αναρτάτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”.

Μάλιστα θεωρούν ότι οι εξής πέντε φωτογραφίες δεν θα πρέπει να είναι ποτέ σε «δημόσια» θέα.

1.Φωτογραφία του παιδιού σας μαζί με άλλα παιδιά.

Other People Kids

2. Διεύθυνση και περιοχή του σχολείου του παιδιού σας.

Where Go School
3.Γυμννές ή ημίγυμνες φωτογραφίες του παιδιού σας.

Photos You Shouldnt Post Kids Facebook
4. Φωτογραφία που να συνοδεύεται από πλήρη στοιχεία του παιδιού ( ονοματεπώνυμο, χρονολογία γέννησης, διεύθυνση κατοικίας).

Photos Full Names Attached
5. Οτιδήποτε το παιδί σας δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί.

Anything Your Kids Might Want Public

Πέντε συµβουλές κατάλληλες για ανηλίκους

  • Να προστατεύετε την ιδιωτική σας ζωή και να µη δίνετε αλόγιστα προσωπικά σας δεδοµένα.
  • Να µην µπαίνετε σε ιστοχώρους όπου ζητείται κωδικός (password) από υπολογιστές σε δηµόσιους χώρους (Ιντερνετ καφέ, αεροδρόµια, κ.λπ.)
  • Να σκέφτεστε πριν δηµοσιεύσετε οτιδήποτε στο ∆ιαδίκτυο, καθώς από τη στιγµή της δηµοσίευσης, ποτέ δεν µπορείτε να γνωρίζετε πού µπορεί να καταλήξει αυτή η δηµοσίευση.
  • Να θυµάστε ότι οι άνθρωποι που γνωρίζουµε µόνο µέσω ∆ιαδικτύου, µπορεί να µην είναι αυτοί που λένε ότι είναι. Τη στιγµή που δεν τους γνωρίζουµε στο φυσικό κόσµο, ποτέ δεν µπορούµε να είµαστε σίγουροι. Ειδικά οι ανήλικοι, ποτέ δεν πρέπει να συναντιούνται µε πρόσωπα που γνωρίζουν µόνο µέσω ∆ιαδικτύου.
  • Να µη δίνετε τους κωδικούς σας σε κανέναν, ακόµα και στους πιο στενούς σας φίλους. Αν πιστεύετε ότι κάποιος κωδικός σας µαθεύτηκε ή εκλάπη, αµέσως να τον αλλάξετε.

Οι συμβουλές είναι από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου ( https://www.saferinternet.gr  )

trelokouneli.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: