- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε σε περιοχή της Καστοριάς
- Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για τη σωστή χρήση της Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)
- Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, υπόθεση αρπαγής 41χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για την οποία συνελήφθησαν άμεσα 2 ημεδαποί, ως συνεργοί
- Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
Ποιοι φτιάχνουν και πόσο κοστίζουν οι πλαστές πινακίδες -Ποιες οι διαφορές με τις νόμιμες
Μετά το σάλο που προκλήθηκε από την ενέργεια του πρώην υπουργού Μιχάλη Λιάπη να φτιάξει πλαστές πινακίδες και να τις τοποθετήσει στο όχημα του, πολλοί αναρωτήθηκαν που απευθύνθηκε για να τις φτιάξει. Προφανώς ο πρώην υπουργός επισκέφθηκε ένα από τα πολλά καταστήματα που φτιάχνουν επιγραφές και από εκεί προμηθεύθηκε τις πινακίδες. Μάλιστα τέτοια καταστήματα βρίσκονται και δίπλα από το κτίριο της Τροχαίας στο Μεταξουργείο.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων επιγραφών υποστηρίζουν πως η διαδικασία της κατασκευής πινακίδας είναι απολύτως νόμιμη, αφού η πινακίδα αν και μοιάζει με γνήσια έχει πολλές διαφορές με κυριότερη τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Πως ξεχωρίζει μία πλαστή πινακίδα
- Δεν έχει το σήμα της Ελληνικής Δημοκρατίας στο επάνω μέρος
- Δεν είναι ανακλαστική
- Το σηματάκι gr είναι αυτοκόλλητο
- Εχει διαφορετική γραμματοσειρά
Μάλιστα η χρήση αυτών των πινακίδων πρέπει να είναι αποκλειστικά βοηθητική, όπως να τοποθετούνται σε τρέιλερ, ρυμουλά και μπαγκαζιέρες. Το κόστος τους είναι 20 ευρώ, ενώ τα καταστήματα που τις κατασκευάζουν οφείλουν να έχουν σε εμφανές σημείο πινακίδα με την ένδειξη «προσοχή, αυτές οι πινακίδες δεν κάνουνε για βασική κυκλοφορία αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας».
0 comments