- Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο 2024
- Εξιχνιάσθηκε κλοπή που τελέστηκε στην Πτολεμαΐδα
- Συνελήφθη 45χρονη αλλοδαπή σε περιοχή της Φλώρινας, για παράνομη μεταφορά αλλοδαπού και για εισαγωγή ναρκωτικών δισκίων στην Ελληνική Επικράτεια
- Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Κοζάνης, 49χρονος ημεδαπός, ως μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες
To Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας συμμετείχε στο τελικό συνέδριο του προγράμματος DIFASS
Οκτώβριος 2014
“Η πρόσβαση των ΜΜΕ σε ευρωπαϊκό επίπεδο και σε καινοτόμα χρηματοδοτικά προγράμματα βελτιώθηκε μέσω του προγράμματος DIFASS“
ΤοDIFASS, ένα πρόγραμμα της ΕΕ στο οποίο συμμετείχαν 26 περιφέρειες από όλη την Ευρώπη για να ανταλλάξουν καλές πρακτικές όσον αφορά τα μέτρα στήριξης των καινοτόμων ΜΜΕ, κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχει βελτίωση της δυνατότητας πρόσβασης σε κεφάλαια από αυτές τις επιχειρήσεις και για την περίοδο 2012-2014. Αυτό καταδεικνύει η σύγκριση των αποτελεσμάτων μεταξύ των εκ των προτέρων και των εκ των υστέρων εργασιών που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των συμμετεχουσών περιφερειών στο πρόγραμμα DIFASS.
Η Lubina Kowar, ερευνητής και υπεύθυνη έργου του προγράμματος σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι των συμμετεχουσών περιοχών αναφέρουν βελτίωση των συνθηκών των καινοτόμων ΜΜΕ στην περιφέρεια τους, όσον αφορά στην πρόσβαση στη χρηματοδότηση και στην προσαρμογή στις νέες πολιτικές χρηματοδότησης. Αυτό είναι αξιοσημείωτο, διότι το έργο DIFASS ασχολήθηκε κυρίως με την ανταλλαγή των πολιτικών χρηματοδοτήσεων και δεν επικεντρώθηκε στην άμεση χρήση καινοτόμων χρηματοδοτικών μέσων των ΜΜΕ.
Το DIFASSδιευκόλυνε την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις επιχειρήσεις με ανταλλαγή καινοτόμων μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων μεταξύ των εταίρων, με έμφαση στην ανάπτυξη και στην εφαρμογή εργαλείων χρηματοδοτικής στήριξης που δεν περιλαμβάνουν επιχορηγήσεις. Οι εταίροι του έργου αντάλλαξαν τις λεγόμενες Καλές Πρακτικές – δηλαδή τα μέτρα υποστήριξης καινοτόμων επιχειρήσεων που εφαρμόζονται ή χρηματοδοτούνται από φορείς κυρίως του ευρύτερου δημόσιου τομέα στις περιφέρειες κάθε εταίρου.
Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2014 έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη το τελικό συνέδριο του έργου. Οι κορυφαίες 8 καλές πρακτικές που αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος παρουσιάστηκαν σε ένα διευρυμένο κοινό. Για να καταδείξουν την προστιθέμενη αξία των παραδειγμάτων που θεωρήθηκαν ως τα καλύτερα, εταίροι που ήδη μετέφεραν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο ή μία μέθοδο στην περιφέρεια τους, ή εταίροι που σχεδιάζουν να το πράξουν άμεσα, ρωτήθηκαν σχετικά ενώπιον του συμμετέχοντος ακροατηρίου από τον Lennard Drogendijk της εταιρείας BDF, με σκοπό να παρουσιάσουν την επιτυχή χρήση από την μεταφορά των καλών πρακτικών και να εξηγήσουν την αλλαγή πολιτικής που επέφερε στην περιοχή τους, αλλά και τις αντίστοιχες επιπτώσεις.
Οι 100 περίπου άνθρωποι που αποτελούσαν το κοινό του συνεδρίου κλήθηκαν να διαβουλευτούν ως προς την πιο σημαντική πολιτική αλλαγής χρήσης χρηματοδοτικών μέσων που μπορούσαν να σκεφτούν. Παρά την έντονα υπερεκτιμημένη αξία των social media, καταγράφηκε στη διαδικασία αυτή πως οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι προσωπικές συναντήσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για να επηρεάσουν τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, με στόχο να προκαλέσουν θετικές αλλαγές στην περιοχή ευθύνης τους. Αναφέρθηκε πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί κυρίως μέσω ομάδων εργασίας ή με τη χρήση της «παρουσίασης πετυχημένων παραδειγμάτων» ως τρόπο επικοινωνίας.
Το DIFASSδιαθέτει ένα διαδραστικό ιστότοπο www.difass.euμε βίντεο των παρουσιάσεων όλων των καλών πρακτικών από τις ημερίδες και νέα από το Twitter.
Το πρόγραμμα υποστηρίχθηκε από το INTERREGIVC. Ο κεντρικός στόχος του προγράμματος ήταν η βελτίωση της αποτελεσματικότητας των περιφερειακών πολιτικών και εργαλείων. Το INTERREGIVCπαρέχει χρηματοδότηση για τη διαπεριφερειακή συνεργασία στην Ευρώπη. Εφαρμόζεται στο πλαίσιο του στόχου της εδαφικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και χρηματοδοτείται μέσω του Ευρωπαϊκού Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης (ERDF).
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα Difassμπορείτε να επικοινωνήσετε με:
- τον επικεφαλή εταίρο του τμήματος επικοινωνίας κο Frank Hiddink της Επιχειρηματικής Αναπτυξιακής Friesland (NL) στο τηλ. 0031 58 845 8045 ή με e-mail [email protected]
- τον διαχειριστή του προγράμματος Difass κο RobertNemeth της PannonBusinessNetwork (HU) στο τηλ. 0036 94 505 003 ή με e-mail[email protected] ήεπισκεφτείτετονιστότοπομας www.difass.eu.
- τους υπευθύνους του DIFASS στη Δυτική Μακεδονία, κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στο e-mail: [email protected], κ. Σιμεών Καραφόλα από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στο e-mail: [email protected] και τον κ. Τάσο Σιδηρόπουλο από την ΑΝΚΟ στο e-mail: [email protected]
0 comments