Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 4/10/05

By on 04/10/2005

Τα μηνύματα του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα σε όλους τόνισε, μιλώντας σήμερα στο δίκτυο της ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης αναφερόμενος στην ομιλία του κ. Καραμανλή στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας χθες. Ο κ. Τσιαρτσιώνης τόνισε πως η Κυβέρνηση υλοποιεί το πρόγραμμά της και έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών για να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που έχει σχεδιάζει ενώ σημείωσε πως πρέπει να καλυφθεί η προώθηση των θετικών που αποφασίζονται και υλοποιούνται και όχι να διογκώνονται ήσσονος σημασίας ζητήματα. ο κ. Τσιαρτσιώνης σημείωσε πως η Ελλάδα ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο διεκδίκησης της EXPO 2012 για την Θεσσαλονίκη με βάση την εμπειρία της διεκδίκησης της EXPO 2007 και με γνώμονα το ποιες χώρες θα διεκδικήσουν την ίδια διοργάνωση.

Θλιβερή πρωτιά της Δυτικής Μακεδονίας στην ανεργία

Στο 18,4% ανέρχεται η ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, σχεδόν διπλάσια του εθνικού μέσου όρου που είναι στο 9,6%, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, μετά την έρευνα απασχόλησης του 2ου τριμήνου του 2005. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα η απασχόληση αυξήθηκε πανελλαδικά, ενώ τα μεγαλύτερα ποσοστά παρατηρούνται στους νέους και τις γυναίκες. Την πρωτιά της Δυτικής Μακεδονίας στην ανεργία ακολουθούν η Ήπειρος και η Κεντρική Μακεδονία ως περιφέρειες της χώρας. Η ανεργία είναι το μεγάλο πρόβλημα της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα παραδέχτηκε ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης και τόνισε πως το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να μειωθεί η ανεργία μέσω των προγραμμάτων που σε περιφερειακό επίπεδο θα υλοποιηθούν άμεσα.

Ρυπογόνες μονάδες της ΔΕΗ στο νομό Κοζάνης σύμφωνα με την WWF Ελλάς

Την πρώτη και την τέταρτη θέση ανάμεσα στα πιο ρυπογόνα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης από καύση λιγνίτη συγκαταλέγονται οι μονάδες Αγίου Δημητρίου και Καρδιάς αντίστοιχα σύμφωνα με ανακοίνωσε της Διεθνούς περιβαλλοντικής οργάνωσης W.W.F. Η οργάνωση αξιολόγησε τα εργοστάσια 25 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση την αποδοτικότητά τους το 2003, σε διοξείδιο του άνθρακα που εκπέμπουν ανά κιλοβάτ παραγόμενης ενέργειας. Γενικότερα σύμφωνα με την ίδια έρευνα τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ρεύματος στην Ελλάδας, Γερμανίας Ισπανίας είναι τα πλέον ρυπογόνα. Όπως τόνισε η κα Θεοδότα Νάντσου, συντονίστρια Δράσεων Πολιτικής WWF Ελλάς μιλώντας σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ, μόνο ισχυρά μέτρα περιορισμού των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα αλλάξουν την εικόνα όταν οι αρχές θα αντικαταστήσουν τις ρυπογόνες μονάδες με φυσικό αέριο ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η παρουσία του ελληνικού κρόκου στο εξωτερικό

Ο ελληνικός κρόκος προβάλλεται στο εξωτερικό με την συμμετοχή του Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών σε διεθνείς εκθέσεις τόνισε σε δηλώσεις σήμερα στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού ο κ. Νίκος Πατσιούρας οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Μόσχα σε επιχειρηματική αποστολή που οργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Ο κ. Πατσιούρας σημείωσε πως σύντομα θα παραχθούν προϊόντα με κρόκο (αφεψήματα ή έτοιμα φαγητά) με φορέα εταιρεία η οποία θα έχει και ξένο συνεταίρο από τον κλάδο των τροφίμων και των διανομών καταναλωτικών προϊόντων και σημείωσε πως πλέον το μέλλον του κρόκου στην εξαγωγική του προοπτική είναι οι μικρές συσκευασίες και τα τρόφιμα που περιέχουν κρόκο.

Σε λειτουργία η νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Κοζάνης

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για την προμήθεια συστημάτων αναισθησίας, νέου αξονικού και μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων ώστε να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα τμήματα της νέας πτέρυγας, όπως η Μονάδα εντατικής θεραπείας το μαιευτικό και η μονάδα πρόωρων, όπως δήλωσε στο Δίκτυο ΕΡΑ Δυτικής Μακεδονίας ο διοικητής του Νοσοκομείου Κοζάνης κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας πτέρυγας του ιδρύματος. Ο κ. Μπογιατζίδης επεσήμανε ότι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Κοζάνης όπου λειτουργούν πλέον το Τμήμα Επειγόντων περιστατικών, το Ακτινοδιαγνωστικό τμήμα και των Εξωτερικών Ιατρείων του Παθολογικού και Χειρουργικού τμήματος. Οι πολίτες για την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών θα πρέπει να προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών της νέας πτέρυγας. Για όλα τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία Εξωτερικών ιατρείων στο τηλ 24610-67666

Σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης

Το Εργατικό κέντρο Κοζάνης καλεί όλους τους φορείς του Υπουργείου Απασχόλησης του Νομού Κοζάνης σε σύσκεψη με σκοπό να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να επιτευχθεί ο καλύτερος συντονισμός τους, για να παράγουν καλύτερο έργο προς όφελος των εργαζομένων της περιοχής. Επίσης θα εξεταστούν: οι δυνατότητες των ελέγχων στην αγορά εργασίας, η πορεία των έργων των εργατικών κατοικιών καθώς και η δυνατότητα καλύτερης εξυπηρέτησης προς τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους της περιοχής μέσω των υπηρεσιών της Εργατικής Εστίας και ΟΑΕΔ. Η σύσκεψη θα πραγματοποιείται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, από τις 12 το μεσημέρι.

Ερώτηση για τα Γραφεία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων

Προβλήματα στην διεκπεραίωση υποθέσεων πολιτών, επιφέρει η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος – Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργου Σουφλιά, σύμφωνα με την οποία καταργούνται τα Γραφεία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Γρεβενών, Φλώρινας, Ιωαννίνων, Πτολεμαϊδας, Δεσκάτης, Κόνιτσας και το Γραφείο Αποκατάστασης Πλημμυροπαθών Καρδίτσας, οι υποθέσεις των οποίων μεταφέρονται στο Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης. Αυτό αναφέρουν στην ερώτηση που κατάθεσαν προς τον αρμόδιο υπουργό, οι βουλευτές κ.κ. Γιάννης Βλατής, Νίκος Σαλαγιάννης και Μιχάλης Παντούλας. Οι ερωτώντες βουλευτές αναφέρουν πως στην σχετική απόφαση δεν αναφέρεται τίποτα για το μέλλον των εργαζομένων στις υπό κατάργηση υπηρεσίες. Επίσης, οι βουλευτές ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, τι πρόκειται να γίνει με τις ανοιχτές υποθέσεις των υπό κατάργηση υπηρεσιών, εάν θα δοθεί νέα προθεσμία για την χορήγηση δανειών, τι πρόκειται να γίνει με το προσωπικό των υπηρεσιών που καταργούνται και εάν προβλέπεται αύξηση του προσωπικού στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Κοζάνης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες υποθέσεις που καλείται να αναλάβει.

Πηγή:

3 Comments

  1. 6591.gonus

    20/12/2009 at 12:13

    Not perfect for me 🙁 Another thoughts? [link=https://www.nas-camm.ru] [/link] [link=https://www.pennylane-marketing.ru] [/link] [link=https://www.expo-vim.ru] [/link] [link=https://www.mediairk.ru] [/link] [link=https://www.wtgroup-ru.ru] [/link] [link=https://www.digitex-ru.ru] [/link] [link=https://www.music-store-online.ru] [/link] [link=https://www.dvdstoresby.ru] [/link]

  2. 6588.lenar

    20/12/2009 at 15:21

    Respect to author… Read your posts with a pleasure… Useful article!! [link=https://www.er-group.ru] [/link] [link=https://www.kvant-tm.ru] [/link] [link=https://www.mpko-vital.ru] [/link] [link=https://www.vitraria.ru] [/link] [link=https://www.barguzin-sti.ru] [/link] [link=https://www.eurobusinesssoft.ru] [/link] [link=https://www.fpsgibdd.ru] [/link] [link=https://www.jotto-shop.ru] [/link]

  3. 659.open20h

    20/12/2009 at 18:07

    ne mu taga tuga filara !!

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.