Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων :Τρίτη 14/3/06

By on 14/03/2006

Νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής έξω από την Κοζάνη

Πρόταση να μελετηθεί νέα χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής η οποία θα είναι παράλληλη στην Εγνατία Οδό και να κατασκευαστεί νέος Σιδηροδρομικός σταθμός στα Κοίλα διατύπωσε ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Κοζάνης. Μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χαρίσιος Βαρδάκας τόνισε πως ενόψει οριστικής μελέτης της χάραξης της σιδηροδρομικής γραμμής Κοζάνης- Καλαμπάκας από τον ΟΣΕ, χρειάζεται παρέμβαση ώστε να αλλάξει την πρόθεσή του ο Οργανισμός να αξιοποιήσει την σημερινή χάραξη και να χρησιμοποιήσει και στο μέλλον τον σημερινό σιδηροδρομικό σταθμό, κάτι που θα ωφελήσει την πόλη της Κοζάνης αλλά και τις μεταφορές ανθρώπων και προϊόντων είτε με σιδηρόδρομο είτε οδικώς. Παράλληλα ο κ. Βαρδάκας προτείνει να συνέλθει το Δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης σε συνεδρίαση με όλους τους φορείς ώστε να υποστηριχτεί από κοινού η συγκεκριμένη πρόταση. Επίσης η επικεφαλής του Συνδυασμού της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κα Άννα Νανοπούλου σε δηλώσεις στο Δίκτυο της ΕΡΑ στήριξε την πρόταση του Συλλόγου Μηχανικών και σήμερα καταθέτει πρόταση για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού συμβουλίου με όλους τους φορείς. Επίσης η κα Νανοπούλου διατύπωσε και πάλι την πρόταση της να γίνει η σημερινή χάραξη της σιδηροδρομικής γραμμής “λεωφόρος επικοινωνίας”, που την εξήγησε ως έναν δακτύλιο ο οποίος θα αποσυμφορήσει τον κυκλοφορικό φόρτο της πόλης.

Ιδρύονται Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στους Δήμους Βελβενδού Κοζάνης και Θεοδώρου Ζιάκα Γρεβενών

Υπεγράφησαν την Δευτέρα από την Υπουργό Παιδείας Κα Μαριέττα Γιαννάκου οι Συμβάσεις για τη λειτουργία 10 νέων Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.), σε Δήμους όλης της χώρας μεταξύ των οποίων στον Δήμο Βελβεντού Κοζάνης και στο Δήμο Θεοδώρου Ζιάκα Γρεβενών. Τα νέα Περιβαλλοντικά Κέντρα, που έρχονται να προστεθούν στα ήδη λειτουργούντα, εντάσσονται στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από την Πολιτεία, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα όπως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Στα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μετέχουν μαθητές σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Εικοσιτετράωρη απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία για αύριο Τετάρτη κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, στην οποία συμμετέχουν όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνοντας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Τετάρτη το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Κοζάνης και το Εργατικό Κέντρο διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Επίσης το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στο χώρο του εργατικού κέντρου.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΠΑΜΕ, διοργανώνει ξεχωριστά συλλαλητήρια σε Κοζάνη, Πτολεμαϊδα, Καστοριά, Γρεβενά και Φλώρινα. Πιο συγκεκριμένα στην Κοζάνη θα γίνει συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας στον πεζόδρομο, στην Πτολεμαϊδα στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία, στην Καστοριά στις 11 το πρωί απέναντι από τη Νομαρχία, στα Γρεβενά στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία και στην Φλώρινα θα γίνει συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία.
Καστοριά- Δύο Συγκεντρώσεις αύριο από Εργατικό Κέντρο και ΠΑΜΕ
Η διοίκηση του εργατικού κέντρου Καστοριάς καλεί του εργαζόμενους και τους ανέργους να συμμετέχουν αύριο Τετάρτη 15 Μαρτίου στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ και διοργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 αύριο το πρωί στο εργατικό κέντρο. Εν τω μεταξύ η συντονιστική επιτροπή του ΠΑΜΕ Νομού Καστοριάς θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση αύριο στις 11 το πρωί στον χώρο απέναντι από την Νομαρχία Καστοριάς.
Επίσης, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν με 6ωρη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και οι δημοσιογράφοι με στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.
Λόγω των παραπάνω στάσεων εργασίας δεν θα μεταδίδεται αύριο Τετάρτη και το πρόγραμμα του Ραδιοφωνικού Σταθμού Κοζάνης.

Αποπεράτωση πλατείας – περιβάλλοντα χώρου και παραδοσιακού ρέματος στη Λευκοπηγή Κοζάνης

Δημοπρατήθηκε το έργο “Αποπεράτωση πλατείας – περιβάλλοντα χώρου και παραδοσιακού ρέματος στο Δημοτικό Διαμέρισμα Λευκοπηγής του Δήμου Κοζάνης”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ο.Π.Α.Γ.Κ. (Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης Γρεβενών Κοζάνης) και ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 498.000 ευρώ. Το έργο με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 6 μήνες, περιλαμβάνει εργασίες αναμόρφωσης – ανάπλασης του χώρου, σε συνέχεια της υπάρχουσας πλατείας, κατά μήκος του ρέματος και μέχρι το τέλος του δρόμου πάνω από τον Νερόμυλο, τη διαμόρφωση του προαυλίου χώρου της κεντρικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου καθώς και τη διαμόρφωση του δρόμου που συνδέει την είσοδο της εκκλησίας με τον κεντρικό δρόμο του οικισμού.

Συνάντηση εκπροσώπων και εκπαιδευτικών ΣΤΕΓ

Σύσκεψη με θέμα την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας στη νέα προγραμματική περίοδο 2007 – 2013, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης. Στην σύσκεψη θα συμμετέχουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Κοζάνης και τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Γουνοποιιών Σιάτιστας. Η σύσκεψη γίνεται με την ευκαιρία της εκπόνησης από την ΑΝ.ΚΟ. σχετικής μελέτης, στην οποία μπορούν να καταθέσουν προτάσεις για την ανάπτυξη του κλάδου της γούνας.

Παρουσίαση βιβλίου

Το βιβλίο της Αρχοντούλας Διαβάτη “Στη μάνα του νερού” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ροδακιό, θα παρουσιάσει αύριο Τετάρτη στις 8 το βράδυ το Θεατροδρόμιο Κοζάνης, το περιοδικό “Παρέμβαση” και το Συνεταιριστικό Βιβλιοπωλείο Κοζάνης. Η εκδήλωση – παρουσίασης του βιβλίου θα γίνει στην αίθουσα του Θεατροδρομίου Κοζάνης που βρίσκεται στην οδό Αγίας Παρασκευής στην πρώην Υ.Ε.Β. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί από τους ηθοποιούς του Θεατροδρομίου, ενώ στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και θα μιλήσει η συγγραφέας του βιβλίου κα Αρχοντούλα Διαβάτη.

«Η Ελίμεια Γη» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Το ντοκιμαντέρ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης με τίτλο “Ελίμεια Γη” συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα “Ελληνικό Πανόραμα” του Διεθνούς Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και θα προβληθεί την Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα Σταύρος Τορνές στο Λιμένα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μία παραγωγή της εταιρείας ENORASIS που σκηνοθέτησε η κα Όλγα Μαραγκού για λογαριασμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης – μετά από πρωτοβουλία του νομάρχη κ. Ιορδάνη Ανδρεάδη – και παρουσιάζει με ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο τρόπο την περιοχή, στοχεύοντας στην προβολή και διαφήμισή του.

www.ert.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: