Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Τρίτη 13/12/05

By on 13/12/2005

Στην εντατική του “Μποδοσάκειου” ο μητροπολίτης κ.κ. Αντώνιος

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Μποδοσάκειου” νοσοκομείου Πτολεμαϊδας νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα ο μητροπολίτης Σισανιου και Σιατίστης κ.κ. Αντώνιος, ο οποίος πριν από επτά (7) ημέρες υπεβλήθη σε εγχείρηση για αντιμετώπιση αποφρακτικού ικτέρου.
Ο μητροπολίτης Σισιανίου και Σιατίστης εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Μποδοσάκειου” αμέσως μετά την χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβληθηκε στο “Μποδοσάκειο”, για λόγους πλήρους μετεγχειρητικής ανάνηψης και εξακολουθεί να υποστηρίζεται μηχανικά, λόγω και του προχωρημένου της ηλικίας του, καθώς πηγές του “Μποδοσάκειου” αναφέρουν ότι είναι 78 ετών, ενώ πηγές της εκκλησίας και του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ υποστηρίζουν ότι είναι 85 ετών (γεννηθείς το 1920).

ΦΑΡΣΑ ΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ

Κακόγουστη φάρσα αποδείχτηκε ένα τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Κοζάνης, η οποία πάντως ταλαιπώρησε με περίπου τρεις ώρες καθυστέρησης του 45 επιβάτες που ταξίδευαν για Αθήνα.
Προχτές στις 5.15 το απόγευμα, μία άγνωστη γυναίκα τηλεφώνησε στο ΚΤΕΛ, λέγοντας ότι στο λεωφορείο που είχε ξεκινήσει για Αθήνα στις 4 το απόγευμα υπάρχει βόμβα. Προειδοποίησε μάλιστα τον υπάλληλο του ΚΤΕΛ, ότι θα πυροδοτηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός και θα εκραγεί η βόμβα, αν το λεωφορείο δεν επιστρέψει στην Κοζάνη. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ελευθέριος Πάλλας, ο οποίος επικοινώνησε αμέσως με τον οδηγό του λεωφορείου, ενώ συγχρόνως ενημέρωσε την αστυνομία. Το λεωφορείο βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στην περιοχή του Σαραντάπορου και συνέχισε την πορεία του μέχρι την Ελασσόνα, όπου σταμάτησε και έγινε εκτεταμένη έρευνα, αφού επί ένα δίωρο ελέγχθηκαν όλες οι αποσκευές. Δεν βρέθηκε τίποτα και το λεωφορείο ξεκίνησε την πορεία του για Αθήνα, αλλά ξανασταμάτησε και πάλι λίγο πριν από τη Λάρισα, καθώς ειδική ομάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με τη συνδρομή ειδικού αστυνομικού σκύλου έκαναν «φύλο και φτερό» το λεωφορείο, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα.
Αφού αποδείχτηκε ότι επρόκειτο για ένα κακόγουστο αστείο, το λεωφορείο συνέχισε το ταξίδι του για την πρωτεύουσα, με τους επιβάτες εμφανώς ανακουφισμένους αφού δεν συνέβησαν τα χειρότερα, αλλά έντονα εκνευρισμένους και ταλαιπωρημένους από την πολύωρη καθυστέρηση. Στο μεταξύ, εκτός από τους επιβάτες αναστατώθηκαν και οι οικείοι τους, οι οποίοι είχαν ειδοποιηθεί από τα δικά τους πρόσωπα που βρισκόταν στο λεωφορείο.

Γιορτή αγάπης με άρωμα Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη γιορτή προς τιμήν των εθελοντριών του προγράμματος σίτισης απόρων του Δήμου Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στο χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που βρίσκεται επί της οδού Πλακοπίτη 11 στην Κοζάνη. Την εκδήλωση διοργανώνει η Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής Κοζάνης. Στο πρόγραμμα σίτισης απόρων του Δήμου Κοζάνης, εξυπηρετεί 95 άτομα του Δήμου και υποστηρίζεται από 100 εθελόντριες.

Μέτρα για την αγορά στην Κοζάνη ενόψει των εορτών

Δωρεάν μετακίνηση με τα μίνι μπας στην Κοζάνη θα γίνεται μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου του 2006 κάθε μέρα από τις 5 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ, ενώ ισχύει έκπτωση της τάξεως του 40% σε όλα τα ιδιωτικά πάρκινγκ αυτοκινήτων της πόλης της Κοζάνης κατά τις ώρες λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων. Τα παραπάνω μέτρα αποφάσισε ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών κατά τις ημέρες των εορτών.
Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της πόλης της Κοζάνης θα ξεκινήσει σύμφωνα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Νέος ναός στην Αιανή

Κατά πλειοψηφία αποφάσισε χτες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Αιανής να στηρίξει την ανέγερση νέου ναού του Αγίου Γεωργίου στην ίδια θέση με τον ναό ο οποίος κάηκε το περασμένο καλοκαίρι σημείωσε ο Δήμαρχος Αιανής κ. Γιώργος Καρακούλας μιλώντας στο Δίκτυο της ΕΡΑ σήμερα. Ο Δήμαρχος Αιανής σημείωσε επίσης πως η απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου στηρίχτηκε στην απόφαση του Συμβουλίου νεωτέρων μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού πως ο ναός δεν είναι μνημείο. Ο κ. Καρακούλας τόνισε πως ο Δήμος θα ζητήσει την στήριξη της Περιφέρειας και άλλων φορέων για να κατασκευαστεί νέος ναός όπως θα αποφασίσει η Εκκλησία και οι αρμόδιες υπηρεσίας.

Συνάντηση στην Κορυτσά για την Βαλκανική Έκθεση

Συνάντηση σε τεχνοκρατικό επίπεδο θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί στο ξενοδοχείο “Grand Hotel” στην Κορυτσά, με θέμα τον συντονισμό της διοργάνωσης της Βαλκανικής Έκθεσης. Στην συνάντηση από την ελληνική πλευρά θα συμμετέχουν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Παναγιώτης Αποστολίδης, ο αντιπρόεδρος του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης κ. Αντώνιος Σιαμπανόπουλος, ο διευθυντής του ΕΒΕ Κοζάνης κ. Βασίλειος Μαγουλόπουλος και ο διευθυντής του Κέντρου Διαβαλκανικής Συνεργασίας κ. Δημήτριος Ρισμάνης.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: