Σύντομο Δελτίο Τοπικών Ειδήσεων : Πέμπτη 08/12/05

By on 08/12/2005

Εισέβαλε με καραμπίνα σε κατάστημα

Χθες (7-12-2005) και περί ώρα 05.30, ενήλικας ημεδαπός εισήλθε σε κατάστημα της έδρας μας, από το οποίο είχε απομακρυνθεί νωρίτερα από τους εργαζόμενους σ’ αυτό, λόγω διαπληκτισμού του με τον ιδιοκτήτη του και κρατώντας στα χέρια του μία κυνηγετική καραμπίνα, η οποία έφερε φυσίγγιο στη θαλάμη απείλησε τον ιδιοκτήτη και τους εργαζόμενους σ’ αυτό, αλλά συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α Κοζάνης.
Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης

ΑΞΟΝΙΚΟΣ ΣΤΟ ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ

Σύντομα πρόκειται να εγκατασταθεί ο αξονικός τομογράφος στο «Μαμάτσειο» νομαρχιακό νοσοκομείο Κοζάνης.
Σύμφωνα με δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου Κοζάνης Παναγιώτη Μπογιατζίδη στον «Π», η προμήθεια του αξονικού τομογράφου θα γίνει εντός του Ιανουαρίου 2006, ενώ την ίδια περίοδο αναμένεται συνεργείο τεχνικών της εταιρίας για την εγκατάσταση. «Ο αξονικός τομογράφος θα λειτουργήσει στον πρώτο μήνα του νέου έτους. Ένα αίτημα των πολιτών ολόκληρης της περιοχής γίνεται πραγματικότητα, ενώ το νοσοκομείο αναβαθμίζεται και θα παράσχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες δευτεροβάθμιας περίθαλψης, χωρίς οι ασθενείς να αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια πληρώνοντας μεγάλα χρηματικά ποσά», υπογράμμισε ο διοικητής του νοσοκομείου. Πρόσθεσε ακόμη ότι αναμένεται η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την προμήθεια ενός σημαντικού τμήματος του ιατρικού εξοπλισμού. Πρόκειται για τα συστήματα αναισθησίας και τα παρακλίνια μόνιτορ που προορίζονται για τα χειρουργεία της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του διοικητή του «Μαμάτσειου» ο εξοπλισμός αυτός θα παραληφθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2006.
Στο μεταξύ εγκρίθηκε πρόσφατα από το υπουργείο υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η προμήθεια εξοπλισμού για το νοσοκομείου Κοζάνης. Με την απόφαση του υπουργείου εξοπλίζεται περαιτέρω η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, καθώς σύμφωνα πρόκειται να παραληφθεί από το νοσοκομείο ένα Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης και δύο μηχανήματα Τεχνητού Νεφρού. Με την ίδια απόφαση πρόκειται επίσης να γίνει η προμήθεια ενός Συστήματος Ενδοσκοπίου για τα εργαστήρια του νοσοκομείου. Ο προϋπολογισμός του ανωτέρω ιατρικού εξοπλισμού ανέρχεται σε 113.000 ευρώ.

ΑΕΤΟΝΥΧΗΔΕΣ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΜΑΒΕ

Επιτήδειοι µε καθηµερινές επιδροµές µπαίνουν µε φορτηγά και γερανούς από τις σπασµένες εισόδους.«Ξάφρισαν» το µηχανολογικό εξοπλισµό, «άδειασαν» τις αποθήκες υλικού από τα πανάκριβα ανταλλακτικά, ενώ έδειξαν «αδυναµία» στους υπολογιστές των γραφείων.

Συνέδριο για την νέα Κοινή αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κοζάνη

Με στόχο την κάλυψη της έλλειψης ενημέρωσης των κατοίκων της υπαίθρου σχετικά με την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και όσα πρόκειται να συμβούν τα επόμενα χρόνια στην αγροτική οικονομία η ΑΝΚΟ ΑΕ σε συνεργασία με όλους του φορείς του νομού διοργανώνει διήμερο συνέδριο την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Εκθεσιακό Κέντρο στα Κοίλα με θέμα “Νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και ποιοτικά προϊόντα”. Σε συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε χθες το μεσημέρι ο νομάρχης Κοζάνης κ. Ιορδάνης Ανδρεάδης ως πρόεδρος της ΑΝΚΟ τόνισε πως η νέα κοινή αγροτική πολιτική απαιτεί προσαρμογές προς πιο ποιοτικά προϊόντα τα οποία θα μπορούν να ανταγωνίζονται τα ξένα στις αγορές της Ευρώπης και όχι μόνο. Ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πως το κράτος, οι τοπικοί φορείς και οι αγρότες πρέπει να συνεργαστούν σε όλα τα επίπεδα και της παραγωγής αλλά και της διακίνησης των προϊόντων ώστε να πετύχει η αγροτική οικονομία καλύτερα αποτελέσματα, και μάλιστα πρέπει να στραφούμε τόνισε σε πιο πολυλειτουργική δραστηριότητα των ανθρώπων της υπαίθρου.

Ο Νίκος Ξανθόπουλος στην Κοζάνη

Ο Νίκος Ξανθόπουλος θα βρίσκεται σήμερα στις 8 το βράδυ στο Κοβεντάρειο στην Κοζάνη. Ο κ. Ξανθόπουλος θα μιλήσει για το βιβλίο του με τίτλο “Όσα θυμάμαι και όσα αγάπησα”, το οποίο αρχικά θα παρουσιάσει ο κ. Κώστας Ζουρουφίδης. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Ελλησπόντου σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΑΛΦΑ.

www.ert.gr & www.e-ptolemeos.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: