- Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, σε περιοχή της Ημαθίας, 37χρονος αλλοδαπός ως φυσικός αυτουργός αρπαγής 41χρονου ημεδαπού
- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
Ο Δήμαρχος Κοζάνης στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας
Ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα
Στο Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014, στις 20 και 21 Νοεμβρίου στην Αθήνα, συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λευτέρης Ιωαννίδης. Το φόρουμ πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, ενώ συμμετείχαν πολυάριθμοι φορείς της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
Η εισήγηση του κ. Ιωαννίδη είχε τίτλο: « Oι κοινωνικοί εταίροι στηρίζουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα» και ειδική υπο-θεματική: «Η ανάπτυξη της Κοινωνικής Συνεργατικής Οικονομίας, ο ρόλος της στην τοπική οικονομία και οι δυνατότητες συνεργασίας με την αυτοδιοίκηση».
Στην ομιλία του, ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη προώθησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και στον σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η αυτοδιοίκηση στο ζήτημα αυτό. Επισήμανε μεταξύ άλλων: «Οι Δήμοι και οι Περιφέρειες καλούνται να προωθήσουν την συνεργατική ιδέα, να στήσουν δομές στήριξης των προσπαθειών κοινωνικής επιχειρηματικότητας αλλά και να μεταφέρουν τεχνογνωσία από περιοχές και χώρες που έχουν κάνει σημαντικά βήματα στον συγκεκριμένο τομέα. Ιδιαίτερα για την Κοζάνη, η κοινωνική επιχειρηματικότητα μπορεί και πρέπει να γίνει εργαλείο και διέξοδος, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να διαμορφωθεί ένα παραγωγικό και κοινωνικό μοντέλο που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη, την οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ορισμένοι τομείς που ενδείκνυνται για ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας είναι ο πρωτογενής τομέας, ο εναλλακτικός τουρισμός, οι υπηρεσίες, η εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων, η ενέργεια».
Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε την ανάγκη για την διαμόρφωση ενός θεσμικού πλαισίου εκ μέρους της πολιτείας, το οποίο θα καθιστά ευνοϊκή την ανάπτυξη κοινωνικών επιχειρήσεων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον κίνδυνο απαξίωσης των συνεταιρισμών και ιδιαίτερα των ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ σε περίπτωση που χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο πελατειακής και ευκαιριακής πολιτικής ή ως όχημα για την έμμεση ιδιωτικοποίηση των Δημοτικών υπηρεσιών.
Τέλος, επισήμανε πως οι συνεταιρισμοί στην Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο συνέβαλαν ιστορικά στην ανάπτυξη ενός εναλλακτικού επιχειρηματικού προτύπου, του οποίου ο αντίκτυπος, τόσο σε κοινωνικό όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο, υπήρξε θετικός, αφού τα οικονομικά αποτελέσματα διαχέονταν στην κοινωνία πιο δίκαια.
0 comments