giapraki.com

Oμιλία-άρθρο του Δρ. Σοφοκλή Μακρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών, σχετικά με τις τεχνολογίες υδρογόνου

Η ομιλία του Δρ. Σοφοκλή Μακρίδη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών σε αποκλειστική συνέντευξη με τον κο Αβαρλή θα εστιάσει σε 3 άξονες:

Ο πρώτος είναι η μετάβαση από την «πράσινη» στην «μπλε» ανάπτυξη μέσω των τεχνολογιών υδρογόνου και της δέσμευσης του διοξειδίου του άνθρακα. Αναφορά θα γίνει και στο λιγνιτικό υδρογόνο λόγω της πρόσφατης επιλογής της εταιρείας AGL Energy να μετατρέψει τον λιγνίτη σε υδρογόνο και μπορεί να εφαρμοστεί στη ΔΕΗ.

Ο δεύτερος άξονας θα εστιάσει στην συνεργασία του με τον Γερμανικό Οργανισμό του Dr. Heinz Sturm (Chairman and Founder bei International Clean Energy PartnerShip Association & Climate Technology Center Bonn) να αναπτύξουν σκάφος 20 ατόμων που να χρησιμοποιεί υδρογόνο με μόλις 130,000 ευρω αξία (ένα ηλεκτρικό 4-6 θέσεων κοστίζει 350,000 ευρώ). Η ανάπτυξη αυτή στηρίζεται από το αντίστοιχο υπουργείο οικονομίας και ενέργειας (Minister for Economic Affairs and Energy), Mr. Peter Altmaier εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους στην Ελληνική κυβέρνηση μέσω της συνεργασίας μας.

Hydra gas-electric mobility boats by H2 / Fuel cells.

Advanced Combustion and Gas-Electric Hybrids Technologies

Ο τρίτος και επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και σχετικός με πρόσφατη δημοσίευση που αναφέρονται σημαντικές δηλώσεις του Δρ. Μπασιά – προέδρου της ΕΝΕΥ όπου μπορεί και πρέπει πλέον να παίξει τον κυρίαρχο λόγο γιατί ορθώς αναφέρει: Ακόμα και να πετύχουμε το 30 % με ΑΠΕ τι θα γίνει με το υπόλοιπο 70 %; Καλές οι ΑΠΕ αλλά καλύτερες οι ΕΠΕ (Εναλλακτικές Πηγές Ενέργειας) και αν δεν θέλουμε να είμαστε συνεχώς πίσω από τις εξελίξεις πρέπει να κάνουμε ένα δυναμικό ΕΔΕΥ2 (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Υδρογόνου) παράγοντας από μαύρο μέχρι μπλε υδρογόνο. Νέες εφαρμογές, νέες επενδύσεις.

Exit mobile version