- Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, υπόθεση αρπαγής 41χρονου ημεδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για την οποία συνελήφθησαν άμεσα 2 ημεδαποί, ως συνεργοί
- Συμβουλές από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, για την αποφυγή κλοπών, κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων
- Συνάντηση του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, με ομόλογους υπηρεσιακούς παράγοντες της Αλβανικής Αστυνομίας στην Κορυτσά
- Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην πόλη των Γρεβενών για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών
Νέα «βόμβα»: Με κρατική χρηματοδότηση η βίλα Λιάπη στην Ευρυτανία;
Με κοινοτική χρηματοδότηση φέρεται να μετατράπηκε το οίκημα της οικογένειας Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας σε «Βίλα», σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν δημοσιεύματα στις εφημερίδες «Πρώτο Θέμα» και «Έθνος της Κυριακής»!
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Λιάπης και οι συνιδιοκτήτες του κτιρίου αξιοποίησαν κοινοτικά κονδύλια 10 εκ δρχ για την δημιουργία μονάδων αγροτουρισμού, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν πράγματι λειτούργησε σαν ξενώνας το κτίριο και για πόσο χρονικό διάστημα (ο νόμος απαιτεί να μην αλλάξει χρήση πριν μία δεκαετία). Ορισμένοι κάτοικοι της περιοχής, υποστηρίζουν ότι δεν θυμούνται την προσέλευση τουριστών που να δήλωναν ότι διέμεναν στο οίκημα της οικογένειας Λιάπη,
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο πρώην υπουργός ήταν «νόμιμος», καθώς η λειτουργία της επιχείρησης σταμάτησε όντως το 2002 (έχοντας ξεκινήσει το 1992), αλλά τίθεται ηθικό ζήτημα.
Το θέμα είναι αν η οικία χρησιμοποιήθηκε μέχρι και το 2002 ως τουριστική επιχείρηση…
Το 1995 η οικογένεια Λιάπη ζήτησε από τον ΕΟΤ το σχετικό σήμα...και το 2002 ζήτησε την παύση της λειτουργίας της επιχείρησης.
Αν η οικογένεια Λιάπη κρατούσε βιβλίο εισόδων εξόδων και το παρουσιάσει στις αρχές τότε όντως θα αποδειχθεί ότι η έπαυλη χρησιμοποιήθηκε για τουρισμό αλλά σε διαφορετική περίπτωση φαίνεται πως απλώς ανακαινίστηκε με κοινοτικά χρήματα…
Να σημειωθεί ότι στο Πόθεν έσχες του Μιχάλη Λιάπη φαίνεται ότι η οικία του ανήκει κατά 50%.
Μάλιστα, στην συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκεται και ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην νομάρχης Ευρυτανίας κ. Κονοτογεώργος, επειδή η αξιοποίηση των κονδυλίων έγινε μέσω της αναπτυξιακής εταιρείας «Ευρατανία Α.Ε.» στην οποία ήταν προηγουμένως διευθύνων σύμβουλος. Για την ίδια εταιρεία βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα για δάνειο το οποίο είχε λάβει και το οποίο φέρεται να ζημίωσε την πρώην νομαρχία Ευρυτανίας, ενώ στον ίδιο έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, μέχρι να κρίνει ο Εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αν θα έρθει η υπόθεση στο ακροατήριο (ο κ. Κοντογεώργος ζήτησε την άρση της ασυλίας του) ή αν θα τεθεί στο αρχείο.
Ο βουλευτής δηλώνει ότι δεν υπάρχει σκιά στην υπόθεση και πως θα ζητήσει μείωση ή απάλειψη της εγγύησης. Ωστόσο ακούγεται ότι υπάρχουν διαφορές στα ποσά που αναγράφονται σε παραστατικά που πήραν εταιρείες και εργαζόμενοι ενώ είναι απορίας άξιο πως η Ευρυτανία ΑΕ ενώ επί σειρά ετών δεν δημοσίευε ισολογισμούς, κατάφερε και έμεινε εν λειτουργία και πήρε το εν λόγω δάνειο..
Ο πρώην νομάρχης Ευρυτανίας υποστήριξε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι η υποχρέωση διατήρησης του οικήματος ως τουριστική επιχείρηση ήταν επί δεκαετία και ότι αυτό αποτελούσε όρο του προγράμματος, αλλά δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για το διάστημα μετά το 1993 (όταν έφυγε από τη διοίκηση της εταιρείας).
Όπως πρόσθεσε, ο κ. Λιάπης δεν ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης του ξενώνα και εκπρόσωπος της επιχείρησης ήταν ο αδελφός του.
star.gr
0 comments