- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
- Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 23 έως 29-12-2024)
«Η μητέρα μου πούλησε την παρθενιά μου»
Ο σεξουαλικός τουρισμός στη Νοτιοανατολική Ασία είναι δυστυχώς κοινό μυστικό και περιστατικά έρχονται στο φως προκαλώντας την κοινή γνώμη.
Η Αμπιγκέιλ Χαγκγουορθ από το Marie Claire μπαίνει στα άδυτα του εμπορίου παρθένων της Καμπότζης και αναζητά την αιτία πίσω από την εμπορευματοποίηση 11χρονων κοριτσιών.
Η 12χρονη Ντάρα Κέο και η μητέρα της Ροτάνα έκλαιγαν με λυγμούς όταν ήρθε το αυτοκίνητο να πάρει την μικρή από την παράγκα που έμεναν και να την μεταφέρει στην πρωτεύουσα της Καμπότζης , Πνομ Πενχ , σε άγνωστη τοποθεσία.
Η Κέο έκλαιγε γιατί ήταν τρομοκρατημένη. Η Ροτάνα έκλαιγε επειδή ήξερε ότι είχε κάνει κάτι ανείπωτο: Είχε πουλήσει την παρθενία της κόρης της σε ένα πλούσιο , ισχυρό άνδρα.
Ο οδηγός του οχήματος πήρε την Κέο σε μία υπόγεια ιατρική κλινική. Μια διεφθαρμένη γιατρός ενταγμένη στο μισθολόγιο των μεσιτών που κανονίζουν την πώληση των παρθένων την εξέτασε για να βεβαιωθεί ότι ο υμένας της ήταν άθικτος και της έδωσε μια εξέταση αίματος για HIV.
«Επιβεβαίωσε ότι ήμουν παρθένα και δεν ήμουν φορέας ασθένειας» λέει στην Χαγκγουορθ η 17χρονη πια Κέο. «Τότε με παρέδωσαν στον άνθρωπο που με αγόρασε. Επρεπε να μείνω μαζί του για μία εβδομάδα, ενώ με βίασε πολλές φορές χωρίς προφύλαξη.»
Ο ιδιαίτερα μυστικοπαθής κόσμος του εμπορίου παρθένων της Καμπότζης είναι ένας κόσμος μακριά από τα θορυβώδη, φωτισμένα με νέον, μπαρ της πρωτεύουσας και τα κλαμπ καραόκε όπου οι ξένοι τουρίστες και οι ντόπιοι μπορούν να αγοράσουν ερωμένες για 10 και 20 δολάρια.
Οι πελάτες του εμπορίου παρθένων είναι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από την κυβέρνηση της Καμπότζης, τη στρατιωτική και αστυνομική δύναμη, καθώς και άλλα μέλη της πλούσιας ελίτ της Ασίας, οι οποίοι πληρώνουν από 500 μέχρι και 5.000 δολάρια για να κοιμηθούν με μια ανήλικη παρθένα.
Σε όλο τον κόσμο υπολογίζεται ότι 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι πέφτουν θύματα εμπορίας για σεξουαλική επαφή ή εξαναγκάζονται σε πορνεία , και το 98% των θυμάτων είναι γυναίκες και μικρά κορίτσια, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας . Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περίπου 300.000 παιδιά ανέφεραν κίνδυνο σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Στην Καμπότζη όμως, μια φτωχή χώρα 15.000.000 ανθρώπων, είναι «πολλές χιλιάδες» τα κορίτσια της Καμπότζης που πωλούνται για την παρθενιά τους κάθε χρόνο, όπως επισημαίνει ο Δρ Τσιβ Κεγκ Πανκ, ο πρόεδρος της ηγετικής οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Καμπότζης, Licadho.
Το εμπόριο παρθένων ευδοκιμεί εν μέρει λόγω του πολιτιστικού μύθου: «Πολλοί ηλικιωμένοι ασιάτες άνδρες πιστεύουν ότι η σεξουαλική συνεύρεση με παρθένες τους δίνει μαγικές δυνάμεις για να παραμείνουν νέοι και υγιείς για πάντα» εξηγεί ο Πανκ. «Υπάρχουν αμέτρητες άπορες οικογένειες που πλησιάζουν οι έμποροι και το κράτος δικαίου είναι πολύ αδύναμο. Η εμπορία ανθρώπων, η σεξουαλική εκμετάλλευση και η αγορά του σεξ είναι παράνομα στην Καμπότζη. Ωστόσο, λόγω της διεφθαρμένης ελίτ και του αδύναμου κράτους κανείς ποτέ δεν έχει καταδικαστεί για την αγορά παρθένας στα δικαστήρια της Καμπότζης.»
Λόγω της αδράνειας , το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ κατατάσσει την Καμπότζη στη λίστα με τις χώρες που παρατηρείται σε μεγάλο βαθμό το φαινόμενο του trafficking και τη χαρακτηρίζει ως χώρα που δεν συμμορφώνεται πλήρως έστω και με τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, όπως η παροχή προστασίας σε θύματα και ακολουθεί μια πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι των δραστών. Η έκθεση σημειώνει ότι «η συνενοχή των κυβερνητικών αξιωματούχων στην Καμπότζη συνέβαλε σε ένα κλίμα ατιμωρησίας για τους δράστες και αρνησιδικίας από τα θύματα»
gazzetta.gr
0 comments