Η άγρια εκτέλεση από φανατικούς μουσουλμάνους δύο προσώπων, που ανήκουν σε κράτος ευγενών πολιτών, έδωσε την αφορμή να στρέψουν όλα τα μέσα ενημέρωσης την προσοχή τους στα συμβαίνοντα στη Μέση Ανατολή. Κατ’ αρχήν δεν αναλύθηκε σε βάθος η τόσο μετατοπισμένη χρονικά (κατά δύο και ένα έτη αντίστοιχα) εκτέλεση σε σχέση με τη σύλληψή τους. Παρουσιάστηκαν οι εκτελεσθέντες ως αθώα θύματα του καθήκοντος για ενημέρωση. Θα ήταν αυτό αποδεκτό, αν μας παρουσίαζαν οι μετά θάνατον εγκωμιαστές τους ανταποκρίσεις πριν από τη σύλληψή τους, στις οποίες έκαναν γνωστό το δράμα του λαού της Συρίας επί τριετία. Γνωρίζουμε τον αριθμό των αθώων θυμάτων στη χώρα αυτή; Κατά καιρούς στο διαδίκτυο αναρτώνται ειδήσεις που αναφέρουν είκοσι, πενήντα, εκατό εκτελέσεις με άγριο «τελετουργικό» τρόπο.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει καταρτίσει 191.369 τεκμηριωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που σκοτώθηκαν στη Συρία από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι τα τέλη του Απριλίου του 2014! («Σημερινή» Λευκωσίας 14.9.2014). Όλοι αυτοί θυσιάστηκαν στην τριετή προσπάθεια των δολοφόνων να τους «απελευθερώσουν» χωρίς τα θύματα να το επιθυμούν. Και είχαν οι δολοφόνοι την αμέριστη συμπαράσταση «ηθική» και υλική των Αμερικανών, Ευρωπαίων της ΕΕ, της Σαουδικής Αραβίας, της Τουρκίας και του Ισραήλ! Ασφαλώς κάτι άλλαξε στις σχέσεις των δολοφόνων με τα ώς τώρα αφεντικά τους και άρχισαν να δολοφονούν και «ευγενείς» αιχμαλώτους. Αλλά ενώ οι σχέσεις διακόπηκαν πρόσφατα, οι συλλήψεις των δύο θυμάτων είχαν προηγηθεί κατά πολύ. Γιατί δεν φρόντισαν οι υπηρεσίες των ΗΠΑ να τους απελευθερώσουν; Δεν είχαν τη δύναμη; Και γιατί συνέχιζαν οι ΗΠΑ να στηρίζουν τους δολοφόνους; Θα κατανοήσουν πόσο σκοτεινή είναι η υπόθεση οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων και οι εναπομείναντες ελεύθερα σκεπτόμενοι απανταχού της γης;
Στο διάστημα αυτό έχουμε σημαντικές εξελίξεις στην Αφρική με ασήμαντη ενημέρωση για τα συμβαίνοντα. Η Λιβύη έχει παραδοθεί στο χάος, όπως ακριβώς επιδίωξαν οι κατευθύνοντες τους ανατροπείς του Καντάφι. Ποιοι πρωταγωνιστούν στη διάλυση της χώρας; Επί τρεις μήνες μαίνονται οι μάχες με τους τζιχαντιστές να επιχειρούν να ανατρέψουν τους ασκούντες την εύθραυστη εξουσία νέους ηγέτες. Πόσοι εκεί οι νεκροί; Τι θα απομείνει στη Λιβύη μετά το τέλος των εχθροπραξιών με την επέμβαση ασφαλώς των «υπερμάχων» της ειρήνης δυτικών; Τα πετρέλαια στη διάθεση των κολοσσών εταιριών τους!
Το Σουδάν, πρώην αποικία των Άγγλων, δοκιμάστηκε επί σειράν ετών λόγω της σύγκρουσης του αραβικού λαού του βορρά με τις μαύρες φυλές του νότου. Τη σύγκρουση είχαν ετοιμάσει οι αποικιοκράτες κατά την αποχώρησή τους. Οι κακοί, κατά τους δυτικούς, μουσουλμάνοι στραγγάλιζαν τις ελευθερίες των χριστιανών του νότου, γι’ αυτό και Η Δύση στήριξε το ανταρτικό κίνημα. Ο πόλεμος, όχι βέβαια εμφύλιος, διήρκεσε πάνω από είκοσι έτη. Τότε κάτι ακούγαμε για στρατόπεδα καταφυγής των προσφύγων, στα οποία η ανθρωπιστική βοήθεια έφθανε με το σταγονόμετρο και τα παιδιά πέθαιναν σαν τις μύγες. Το «Νταρφούρ», ένα από αυτά, αποτέλεσε για λίγο σύμβολο της ανθρώπινης αναλγησίας, σύντομα όμως λησμονήθηκε. Επί τέλους για το Σουδάν αποφασίστηκε το αυτονόητο: Διαμελίστηκε σε δύο κράτη. Θα περίμενε ο πολίτης του κόσμου να επικρατήσει η ειρήνη στο πολύπαθο νότιο τμήμα της πρώην ενιαίας χώρας. Δυστυχώς ξέσπασαν αμέσως ταραχές μεταξύ των φυλών που κατοικούν εκεί. Θα ήταν κάποιος αθεράπευτα αφελής, αν δεν επισήμαινε τον ξένο δάκτυλο πίσω από τις εχθροπραξίες.
Η συνταγή παλιά, δοκιμασμένη και άκρως επιτυχημένη. Η Δύση έχει ακόρεστες ανάγκες. Η Αφρική διαθέτη άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Προκαλείται σύρραξη, υποστηρίζονται κατά τις περιστάσεις οι αντιμαχόμενοι με μικρή βοήθεια σε όπλα και στη συνέχεια εκβιάζονται να αγοράσουν πολλαπλάσιες ποσότητες ή δεσμεύεται ο προτιμώμενος να εξοφλήσει το χρέος μέσω συμφωνιών μετά την επικράτησή του! Φαίνεται πως ακόμη δεν κατέληξαν στην επιλογή του «ηγέτη» της πολύπαθης χώρας ή θεωρούν ότι θα είναι πιο επικερδείς οι συμφωνίες, αν η χώρα διαλυθεί πλήρως! Σε 10.000 ανέρχονται τα θύματα των συρράξεων και σε 500.000 οι πρόσφυγες, που εναγώνια κατέφυγαν σε ασφαλέστερες περιοχές. Τα κοιτάσματα πετρελαίου στη χώρα είναι πολύ σημαντικά. Ας υπομείνουν λίγο ακόμη, αργότερα κάποιοι θα προσληφθούν στις πολυεθνικές και η ζωή τους θα αλλάξει!
Την άγνωστη σε πολλούς χώρα με το όνομα «Κεντροαφρικανική Δημοκρατία» είχε αιματοκυλίσει στο παρελθόν ο δικτάτορας Μποκάσα, ο οποίος μετά την ανατροπή του έζησε πλουσιοπάροχα στη Γαλλία χωρίς να διατρέξει κίνδυνο καταδίκης για εγκλήματα κατά του λαού του. Ακολούθησαν άλλοι δικτάτορες, οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ και τον πλούτο της στα θησαυροφυλάκια των πολυεθνικών! (Άλλες χώρες οδηγούνται στο ΔΝΤ με δημοκρατικό τρόπο!). Στη χώρα αυτή από το 2013 έχουν ξεσπάσει ταραχές μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Συνέπεια αυτών ήταν η φυγή 785.000 χριστιανών πολιτών της πρωτεύουσας Μπαγκουΐ. Θα στηθούν νέα στρατόπεδα τύπου «Νταρφούρ» και η ανθρωπιστική βοήθεια θα φθάνει πάλι με το σταγονόμετρο. Ανταποκρίσεις αναφέρουν θηριώδεις εκτελέσεις ακόμη και παιδιών εκ μέρους των μουσουλμάνων. Προς το παρόν η ένοχη Δύση σιωπά το ίδιο και οι θρησκευτικοί ηγέτες της.
Δυτικότερα στη Νιγηρία το ανταρτικό κίνημα των μουσουλμάνων «Μπόκο χαράμ» σκορπίζει τον τρόμο με απαγωγές κοριτσιών, προκειμένου να τις πουλήσει ως σκλάβες, και εκτελέσεις παιδιών, των οποίων το αίμα πίνουν (το γράφω με επιφύλαξη)! Οι αποικιοκράτες Άγγλοι κατά την αποχώρησή τους σκοπίμως κράτησαν και τη Νιγηρία ενιαία και έδωσαν την εξουσία στους χριστιανούς υποτακτικούς τους. Τώρα ο λαός υφίσταται τα πάνδεινα εκ της αποικιοκρατικής πολιτικής. Η χριστιανική νότια περιοχή της χώρας είναι πλούσια σε κοιτάσματα πετρελαίου, γι’ αυτό και τα δυτικά συμφέροντα στο παρελθόν είχαν οργανώσει την εξέγερση στη Μπιάφρα, όπου είχε συντελεστεί γενοκτονία του τοπικού πληθυσμού. Η χώρα λεηλατήθηκε και υποβαθμίστηκε σε ακραίο βαθμό περιβαλλοντικά κατά την εξόρυξη του πετρελαίου. Τώρα η εξέγερση των καταφρονεμένων μουσουλμάνων του βορρά έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή!
Αφρική πονεμένη, ποιος θα νοιαστεί για σένα και τα παιδιά σου; Δεν αξίζεις ούτε όσο δύο Αμερικανοί δημοσιογράφοι!
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»