Μακρυγιάνης: «Προκλήσεις για πόλεμο» (Β’)

By on 28/07/2014

Οι προκλήσεις της Δύσης επί της Ρωσίας εντάθηκαν στην Ουκρανία μετά την επικράτηση προέδρου, που θέλησε να ενισχύσει τους δεσμούς της χώρας του με την αδελφική, από πλευράς καταγωγής, χώρα. «Λύσσαξαν» τα «γεράκια» να αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας την Ουκρανία. Ανέτρεψαν τον εκλεγμένο πρόεδρο και εγκατέστησαν άλλον της αρεσκείας τους, υποστηριζόμενο από το νεοαζιστικό κόμμα, που στελεχώνουν οι απόγονοι εκείνων, που είχαν προβεί σε σφαγές Εβραίων κατά την κατοχή της Ουκρανίας από τους Γερμανούς. Οι απόγονοι όμως των θυμάτων δεν ενοχλούνται από την τρομοκρατική δράση τους, παρά μόνο από τη δράση της «Χρυσής αυγής» στη χώρα μας! Η Ρωσία έδειξε, με την αντεπίθεση και απελευθέρωση της Κριμαίας, ότι δεν πτοείται. Ο κίνδυνος να παραμείνει χωρίς ναύσταθμο ήταν προφανής. Βέβαια οι δυτικοί έσπευσαν να θεωρήσουν άκυρο το δημοψήφισμα του λαού της Κριμαίας, ενώ προηγουμένως είχαν πράξει ακριβώς το αντίθετο, όταν αποφάσισαν την απόσπαση τους από τη Σερβία οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου. Η «νέα τάξη πραγμάτων» θεωρεί εμφανέστατα ως τους μεγαλύτερους εχθρούς της τους ορθοδόξους λαούς. Τονίζουμε όμως και πάλι ότι η Ρωσία, για να δικαιωθεί πλήρως πρέπει να δώσει την ελευθερία και στην Τσετσενία.

Οι Ρώσοι αυτονομιστές, με την αμέριστη υποστήριξη της Ρωσίας εντείνουν τις προσπάθειες προς δημιουργία τετελεσμένων πραγμάτων στις ανατολικές περιοχές της χώρας, εκεί, όπου, κατά τα παπαγαλάκια και των ελληνικών ΜΜΕ επικρατούν οι φιλορώσοι και όχι οι Ρώσοι. Η ελληνική προεδρία στην ΕΕ κατά το εξάμηνο που πέρασε έδειξε για μία ακόμη φορά την υποτέλεια της χώρας μας. Ούτε η ελληνική ονομασία των πόλεων της Κριμαίας Συμφερούπολη (πρωτεύουσα) και Σεβαστούπολη ούτε η απόφαση των Ουκρανών φασιστών απαγόρευσης της χρήσης άλλων γλωσσών από τους μειονοτικούς πληθυσμούς, μεταξύ των οποίων και εκατό περίπου χιλιάδες ελληνικής καταγωγής, προκάλεσαν την ευθιξία της κυβέρνησής μας, ώστε αυτή να διαφοροποιηθεί στο ελάχιστο από τις θέσεις των δυτικών «εταίρων». Απομένει να δούμε, αν θα μας ζητηθεί στο μέλλον να στείλουμε εκστρατευτικό σώμα στην Κριμαία, όπως είχαν οι «σύμμαχοι» διατάξει να πράξει τον Βενιζέλο! Βέβαια η στάση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης ήταν αναμενόμενο να προκαλέσει την οργή της Ρωσίας, τις συνέπειες όμως πληρώνουν οι παραγωγοί μας, που βλέπουν τις εξαγωγές προς τον κύριο εισαγωγέα των προϊόντων μας να μειώνονται αισθητά χωρίς βέβαια να συγκινεί αυτό κάποιον από τους «εταίρους» μας στη Δύση. Μάλιστα κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι λόγοι της μείωσης των εξαγωγών μας είναι άλλοι και όχι ο προαναφερθείς.

Καθώς οι αυτονομιστές των ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας τείνουν να εδραιώσουν την κυριαρχία τους σ’ αυτές και δεν αποκλείεται τελικά να προσαρτηθούν και αυτές στη Ρωσία, μετά από δημοψήφισμα, το αποτέλεσμα του οποίου είναι προδιαγραμμένο, η Δύση εντείνει τις προσπάθειές της να απομονώσει τη Ρωσία στη διεθνή σκηνή. Τι όμως μπορεί να επιτύχει με την πολιτική της αυτή; Η χώρες της δυτικής Ευρώπης είναι σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένες ενεργειακά από τη Ρωσία. Έχουν τόση ανάγκη από το ρωσικό αέριο, όση η Ρωσία από τα ευρώ της πληρωμής. Θα περάσουν αρκετά έτη, ώστε να κατασκευαστούν νέα δίκτυα μεταφοράς καυσίμων μη ρωσικής προελεύσεως από την Ασία, την Αφρική και τις ΗΠΑ. Και ασφαλώς δεν είναι η πλέον οικονομική λύση για την παραπαίουσα βιομηχανία της γηραιάς ηπείρου. Στο μεταξύ τι θα γίνει; Η περίοδος χάριτος προς την Ουκρανία έληξε οριστικά. Ο προσεχής χειμώνας θα έλθει με οδυνηρές συνέπειες για τον λαό, που λόγω φανατισμού, στηρίζει κυβέρνηση υποτελή στη Δύση, από ιστορική εμπάθεια προς τη Ρωσία, στην οποία επιρρίπτει την ευθύνη για τη γενοκτονία επί Στάλιν, τυφλωμένος από τη δυτική επιρροή στο θέμα της πίστεως (ουνίτες και σχισματικοί). Τί θα συμβεί, αν ξανακλείσουν οι στρόφιγγες στην είσοδο των αγωγών φυσικού αερίου; Έχει τη διάθεση η Δύση να καλύψει τις οφειλές της Ουκρανίας προς τη Ρωσία; Αμφιβάλλουμε έντονα. Η βοήθεια που εξήγγειλαν οι ΗΠΑ προς τη νέα κυβέρνηση είναι ασήμαντη, συγκρινόμενη μ’ εκείνη, που η Ρωσία είχε δεσμευθεί να δώσει στην κυβέρνηση που ανατράπηκε. Βέβαια βοήθησαν την Ουκρανία να λάβει «βοήθεια» από το ΔΝΤ, όπως έπραξαν και με τη χώρα μας! Νομίζουμε ότι δεν θα αργήσει μέρος του τυφλωμένου ουκρανικού λαού να συνειδητοποιήσει σύντομα τη συμφορά που έπληξε τη χώρα τους. Στο μεταξύ η Ρωσία επείγεται να οριστικοποιήσει τη συμφωνία της με την Κίνα, η οποία εμφανίζεται ως σημαντικότερος πελάτης από πλευράς ύψους συναλλαγής. Βέβαια θα αναγκαστεί να αποδεχθεί αρκετούς από τους όρους της Κίνας, η οποία έχει την αμέριστη συμπαράσταση του διεθνούς κεφαλαίου, που έχει επενδύσει στη χώρα αυτή του δυναστευομένου από το κομμουνιστικό καθεστώς λαού, που όμως προσφέρει πάμπολλες ευκαιρίες σημαντικών κερδών στους ξένους επενδυτές. Όλα αυτά δεν είναι κινήσεις που παρέχουν αισιοδοξία για παράταση της ειρήνης σε διεθνές επίπεδο επί αιώνες.

Η Δύση έσπευσε να αμαυρώσει τον αγώνα των Ρώσων αυτονομιστών της Ουκρανίας επιρρίπτοντας την ευθύνη σ’ αυτούς, και μέσω αυτών στη Ρωσία, για την κατάρριψη αεροσκάφους της πολιτικής αεροπορίας. Το αν φέρουν ευθύνη ή όχι οι αντάρτες, είναι ερώτηση, στην οποία μπορούν να απαντήσουν οι ειδικοί. Επισημαίνουμε πάντως ότι σε κάθε ενέργεια πρωτίστως οφείλουμε να αναζητούμε το κίνητρο, κάτι που δεν έγινε ούτε και από τα ελληνικά ΜΜΕ. Γιατί να θελήσουν να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος, που μετέφερε πολίτες μη έχοντες ουδεμία σχέση με την αντιπαράθεση στην Ουκρανία; Πόσο σοβαρός είναι ο ισχυρισμός ότι οι αντάρτες, που ασφαλώς ήταν επαρκώς εκπαιδευμένοι στον χειρισμό πολυπλόκων οπλικών συστημάτων, θεώρησαν εσφαλμένα το αεροσκάφος πολεμικό και εχθρικό; Πόσο σοβαρή είναι η εξέταση της πιθανότητας ο πύραυλος να εκτοξεύθηκε κατά λάθος και να βρήκε στόχο; Από την άλλη δεν μας έχουν δώσει οι ΗΠΑ πλήθος δειγμάτων διασποράς ψευδών ειδήσεων, προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους τους; Δεν έχει αποδειχθεί πλέον αδιαμφισβήτητα ότι ετοίμασαν την τουρκική εισβολή στην Κύπρο; Δεν έδειξαν (1991) μια πονεμένη νεαρή μητέρα, που συγκλονισμένη κατήγγειλε τους στρατιώτες του Ιράκ για βαρβαρότητα, καθώς κατά την εισβολή στο Κουβέιτ άρπαξαν το νεογέννητο βρέφος της και το εκσφενδόνισαν προκαλώντας τον θάνατό του; Αποδείχθηκε αργότερα ότι η νεαρή ήταν κόρη του πρεσβευτού του Κουβέιτ στις ΗΠΑ! Δεν διέδωσαν φωτογραφία κορμοράνου, ο οποίος είχε καλυφθεί πλήρως από αργό πετρέλαιο; (και γιατί ήταν γι’ αυτό υπαίτιος ο Σαντάμ;). Κάποιοι δημοσιογράφοι ερεύνησαν και βρήκαν ότι κατά τον πόλεμο στο Κουβέιτ, που οδήγησε στην επιχείρηση «καταιγίδα της ερήμου», δεν υπήρχαν κορμοράνοι στον περσικό κόλπο!
Δεν κατηγόρησαν τη χώρα μας για πλημμελή έλεγχο σε αεροπλάνο που εκτελούσε πτήση από Αθήνα για Ν. Υόρκη και ανατινάχτηκε στον εναέριο χώρο των ΗΠΑ; Σε σχετικά άρθρα στο διαδίκτυο το δυστύχημα εκείνο δεν περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων που προκάλεσαν τρομοκράτες. Έρπει μάλιστα ο ψίθυρος ότι είχε βληθεί από πύραυλο κατά λάθος! Δεν κατήγγειλαν τον Σαντάμ για κατοχή χημικών όπλων και με βάση την καταγγελία εισέβαλαν στο Ιράκ (2003), αν και η ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ δεν βρήκε τέτοια όπλα; Δεν καταγγέλλουν σήμερα τον Άσαντ, ενώ οι υποστηριζόμενοι από όλους τους δυτικούς αιμοσταγείς αντάρτες σφάζουν, βιάζουν, λεηλατούν; Δεν τηρούν σιγή ιχθύος για το εξαφανισμένο από μήνες αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών, ενώ καυχώνται ότι έχουν στοιχεία για την κατάρριψη του αεροσκάφους στον ουκρανικό εναέριο χώρο; Πόσοι με την ευκαιρία της εξαφάνισης πληροφορήθηκαν για την τεράστια βάση των ΗΠΑ σε νησί του ινδικού ωκεανού;

Με βάση τα αναφερθέντα, ποιος είχε όφελος να καταρρίψει το αεροσκάφος και ποιος έχει εθιστεί στο ψέμα;
«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: