Πηγή:Πρωινός Λόγος
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τέλεση μνημόσυνου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αιανής, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κωνσταντίνου Σιαμπανόπουλου στην κεντρική πλατεία Αιανής.
Το παρών στο μνημόσυνο και τις εκδηλώσεις στη μνήμη του αείμνηστου δάσκαλου έδωσαν μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης με αρμοδιότητα την περιοχή της Αιανής, Γιώργος Τζέλλος, ο αντιδήμαρχος Κοζάνης, Βαγγέλης Καραπάτσιος, ο Γιάννης Μητσιάκος από την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου Κοζάνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, Αγγέλης Πολυνίκης, εκπρόσωποι και άλλων σωματείων και συλλόγων.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης μνήμης για τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Σιαμπανόπουλο που γεννήθηκε στο Χρώμιο, ακούστηκαν βιογραφικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο του από τους παριστάμενους, οι οποίοι και εξήραν την προσφορά του: «Είμαστε εδώ σήμερα για να δηλώσουμε ευθαρσώς ότι δεν λησμονούμε και δεν θα λησμονήσουμε εκείνον που κατάφερε να μετουσιώσει το Καζαντζακικό ιδανικό, σε στάση και βίωμα καθημερινότητας, σε εκείνον που αποτελεί για μας σύντροφο και συνοδοιπόρο στον αγώνα της ζωής, σε έναν αγώνα που ο ίδιος με τη ζωή, το έργο και τη στάση του κατάφερε να ανεβάσει σε υψηλό επίπεδο. Θα στέκει πάντα δίπλα μας. Αυτό που μας έδειξε με το έργο του είναι ότι η δύναμη της Ελλάδας είναι ο πολιτισμός».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκλιπών Κωνσταντίνος Σιαμπανόπουλος ήταν ο δημιουργός και η ψυχή του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Νομού Κοζάνης. Ήταν αυτός που εμπνεύστηκε και δημιούργησε το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης και το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα στο Μπούρινο. Έγραψε αρκετά βιβλία για την ιστορία και τον πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας και ήταν ο εμπνευστής από τα Δυτικομακεδονικά Γράμματα. Η σημαντικότατη προσφορά του αναγνωρίστηκε και από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Ακαδημία Αθηνών.