Don't Miss
- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Μεγάλη η συμμετοχή στο συνέδριο: «Διασύνδεση Έρευνας και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη»
By Voula Z on 14/12/2011
Την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011 διεξήχθη στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το Συνέδριο, «Διασύνδεση Έρευνας και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη», στα πλαίσια της δράσης Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Τις εργασίες του Συνεδρίου άνοιξε, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, καθηγητής Θεόδωρος Χατζηπαντελής, με ένα σύντομο χαιρετισμό του, αναφέροντας τη σπουδαιότητα των δράσεων του Δ.ΑΣΤΑ. και των υπόλοιπων δομών (Γραφείου Διασύνδεσης, Πρακτικής Άσκησης, Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας), ως προς τη σταδιοδρομία των φοιτητών.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Ιδρυματικός και Επιστημονικός υπεύθυνος της δομής Δ.Α.ΣΤΑ., Καθηγητής Ευστάθιος Κικκινίδης, ο οποίος παρουσίασε τις λειτουργίες και τους στόχους αυτής της νέας δομής του Πανεπιστημίου, τα οφέλη που παρέχει προς τους φοιτητές, όπως και την ανάγκη δικτύωσης του Δ.Α.ΣΤΑ. μέσα και έξω από το Ίδρυμα.
Το Συνέδριο συνεχίστηκε με την έναρξη των Συναντήσεων Εργασίας μεταξύ εκπροσώπων των γραφείων (ΓΔ, ΠΑ, ΜΚΕ) και των φοιτητών, όπου και παρήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία και ανακοινώθηκαν στην έναρξη του δεύτερου μέρους του Συνεδρίου, από τους Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Μπακούρο (Ιδρυματικό & Επιστημονικό υπεύθυνο της ΜΚΕ), Καθηγητή Ανδρέα Ανδρέου (Ιδρυματικό & Επιστημονικό υπεύθυνο της ΠΑ) και των εκπροσώπων του ΓΔ Μαρία Μπιλιώνη και Σταύρο Τσικοτάνη.
Οι παραπάνω, εξήγησαν την σπουδαιότητα της επιτυχούς λειτουργίας των Συναντήσεων Εργασίας και κατ επέκταση των δομών (ΓΔ, ΠΑ, ΜΚΕ), ενώ στάθηκαν στα παρεχόμενα οφέλη προς τους φοιτητές από αυτές. Αναφέρθηκαν εξίσου, στην αλληλεπίδραση, δια-δραστικότητα, διασύνδεση, δικτύωση των επιμέρους δομών μεταξύ τους, αλλά και προς την ευρύτερη κοινωνία και τις επιχειρήσεις.
Μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων από τους αντίστοιχους Επιστημονικούς Υπεύθυνους, ακολούθησαν τρείς κεντρικές ομιλίες σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα. Στην πρώτη ομιλία του Συνεδρίου, ο κύριος Αριστείδης Αριστείδου, αντιδήμαρχος του δήμου Φλώρινας εστίασε σε θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην περιοχή της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.
Εν συνεχεία του προγράμματος, στη δεύτερη ομιλία, η κυρία Λιάνα Παπατέρπου, στέλεχος της ΑΝΚΟ ΑΕ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Υποστήριξης “Enterprise Europe Network-Hellas”, η οποία ανέπτυξε το θέμα της επιχειρηματικότητας των νέων με ανάλυση των Εθνικών και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων, από τα οποία και θα μπορούσαν να επωφεληθούν οι φοιτητές του Ιδρύματος. Ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Nottingham Trent της Αγγλίας, Κωνσταντίνος Γαλανάκης, εξήγησε το πώς οι καινοτόμες ιδέες και δράσεις, δρουν επιχειρηματικά, ενώ ακόμη ανέλυσε τις καλές πρακτικές και τις προκλήσεις νέων επιχειρηματικών ιδεών σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης με παραδείγματα από το εξωτερικό.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως κατά τη διάρκεια των ομιλιών οι εισηγητές δέχθηκαν πολλές ερωτήσεις από το κοινό στις οποίες και απάντησαν διεξοδικά.
Το Συνέδριο έκλεισε με την απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου, όπου κατόπιν αξιολόγησης από την ΑΝΚΟ ΑΕ επιλέχθηκαν τα 12 καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια από τα 125 που αρχικώς κατατέθηκαν από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Η απονομή των βραβείων έγινε, από τους Αναπληρωτή Καθηγητή Ιωάννη Μπακούρο, Ιδρυματικό & Επιστημονικό υπεύθυνο της ΜΚΕ, από άλλα μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος και τους καλεσμένους εισηγητές κυρία Λιάνα Παπατέρπου και Καθηγητή Κωνσταντίνο Γαλανάκη.
Οι σκοποί και οι στόχοι αυτού του Συνεδρίου επιτεύχθηκαν, αφού γενικότερα υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, ενώ ειδικότερα η συμμετοχή των φοιτητών στις Συναντήσεις Εργασίας που έλαβαν μέρος στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου ήταν άκρως ικανοποιητική, με εύστοχες ερωτήσεις και εξειδικευμένες παρατηρήσεις για το ρόλο και τη σημασία των δομών (ΓΔ, ΠΑ, ΜΚΕ), μέσα από τις καλές πρακτικές και δράσεις αυτών. Ο στόχος της δικτύωσης της δομής Δ.Α.ΣΤΑ. με τη σειρά του, στέφθηκε με επιτυχία, αφού αυτό πραγματοποιήθηκε προς τους φοιτητές, τις υπόλοιπες συνεργαζόμενες δομές, καθώς ακόμη προς τις επιχειρήσεις και την κοινωνία γενικότερα.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως μια σειρά, ανάλογου τύπου δράσεων θα πραγματοποιηθούν από το Δ.Α.ΣΤΑ., στο εγγύς και απώτερο μέλλον. Ειδικότερα, η επόμενη Ημερίδα είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Κοζάνη ανάμεσα στους πρώτους μήνες του 2012, με θέμα την επιχειρηματικότητα (απονομές βραβείων επιχειρηματικότητας, νέων επιχειρηματικών σχεδίων από τους φοιτητές του ΠΔΜ, μέσω της ΜΚΕ), ενώ συζητείται ο τρόπος συμμετοχής των δομών του ΓΔ και της ΠΑ.
Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας προσβλέπει στη συνέχεια επιτυχημένων δράσεων και στη συνεργασία με τις δομές εντός του Ιδρύματος, όπως επίσης και στη συνεργασία και δικτύωση των δομών αυτών έξω από το Πανεπιστήμιο με την προβολή και τη δημοσιότητα των δράσεων να αποτελούν μέρος αυτής της εξωστρέφειας.
0 comments