- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου στην Κοζάνη
Μετά από 2 χρόνια παραστάσεων στην Αθήνα και παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη ( 8 παραστάσεις στο Κ.Θ.Β.Ε. και στο Θέατρο «Αυλαία» ), στη Πάτρα, στη Καλαμάτα, στη Μυτιλήνη, στο Ηράκλειο, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στη Κω, στη Πτολεμαΐδα, στη Λήμνο, στη Λάρισα και στα Τρίκαλα, «Το Κιβώτιο» παρουσιάζεται σε 6 πόλεις στη Βόρεια Ελλάδα.
“Το Κιβώτιο”, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Στα τέλη του Ελληνικού εμφυλίου πολέμου, μια ομάδα ανταρτών αναλαμβάνει μετά από σχετική εντολή του Γενικού Αρχηγείου να μεταφέρει, περνώντας μέσα από εχθρικό έδαφος, ένα κιβώτιο αγνώστου περιεχομένου, με παραλήπτες τη διοίκηση μιας ανταρτοκρατούμενης πόλης. Στη διάρκεια της αποστολής η ομάδα αρχίζει να χάνει τα μέλη της σταδιακά μέχρι που τελικά σώζεται ένας μόνο αντάρτης, ο οποίος τελικά κατορθώνει να παραδώσει το κιβώτιο. Όταν όμως φτάνει στον προορισμό του, διαπιστώνεται πως είναι άδειο και ο αντάρτης φυλακίζεται από τους άλλους συντρόφους του ως δολιοφθορέας.
Σε μια συγκλονιστική προσπάθεια να αποδείξει την αθωότητά του, αρχίζει να συντάσσει αναφορές στον ανακριτή, όπου δεν διστάζει να εξηγεί και να ερμηνεύει, το νόημα της παράδοξης αποστολής τους.
Αυτές οι αναφορές, αποτελούν το μυθιστόρημα του Αλεξάνδρου.
Ο συντάκτης των αναφορών δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα του ανακριτή ούτε για τους δεσμώτες του, ούτε αν ο ανακριτής διαβάζει τα όσα του γράφει.
Ο Φώτης Μακρής ερμηνεύει, σε έναν συγκλονιστικό μονόλογο, τον ταραγμένο αυτόν ήρωα που σταδιακά αμφισβητεί κάθε είδους πεποίθηση. Το Κιβώτιο, είναι το μοναδικό μυθιστόρημα του Άρη Αλεξάνδρου και έχει χαρακτηριστεί ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της Νεοελληνικής λογοτεχνίας. Το έργο ερμηνεύθηκε από αλληγορία για τον εμφύλιο και ως καταγγελία ενάντια σε κάθε είδους εξουσία, αλλά και ως ένα σχόλιο στον δυτικό πολιτισμό.
Φλώρινα 10/5 – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων
Κοζάνη 11/5 – Αίθουσα Τέχνης- ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος Νινιός
ΗΘΟΠΟΙΟΙ:Φώτης Μακρής
10 ευρώ προπώληση και φοιτητικό- ανέργων
8 ευρώ ομαδικά
Α.Μ.Ε.Α. είσοδος Δωρεάν
Πληροφορίες- Κρατήσεις : Αρβανιτίδου Χρύσα, 2310257218, 2310237700, 6933413060
Φώτης Μακρής
Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης το 1988. Σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Έπαιξε στις παραστάσεις:
Όρνιθες, Αχαρνής, Ειρήνη, Πέρσες, Βάκχες ( Σκηνοθεσία. Κάρολος Κουν )
Ριχάρδος ο Γ’, Γκλορίνια ( Σκην. Γ. Λαζάνης ), Θεσμοφοριάζουσες ( Σκην. Γ. Αρμένης ), Εκτελεστές ( Σκην. Μ. Κουγιουμτζής ), Φιλοκτήτης, Ο άνδρας είναι άνδρας ( Σκην. Γ. Λαζάνης ), Ορέστεια ( Σκην. Σ.Α. Ευαγγελάτος ), Γιατρός με το στανιό ( Σκην. Α. Αντωνίου ), Μένεχμοι ( Σκην. Σ. Κοτσίκος ), Όπως σας αρέσει ( Σκην. Γ. Λαζάνης ), Πειρασμός ( Σκην. Κ. Καπελώνης ), Ο μάγος του Οζ ( Σκην. Ν..Νικολάου ), Playmobil ( Σκην. Π..Παπαδόπουλος ), Φιλάργυρος ( Σκην. Γ..Καραχισαρίδης ), Η μεγάλη μαγεία ( Σκην. Γ. Κακλέας), Επικίνδυνο παιχνίδι ( Σκην. Β. Μητσάκης ), Ριάλιτι και σόου ( Σκην. Δ. Χρονόπουλος ), Λουκρητία Βοργία ( Σκην. Ν..Χαραλάμπους ), Το τέλος του κόσμου ( Σκην. Γ. Μαργαρίτης ), Λευκές Νύχτες, ( Σκην. Φ. Μακρής ), Η Τριλογία του Παραθερισμού, ( Σκην. Φ. Μακρής ), Όλο και Λιγότερες Καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης, ( Σκην. Φ. Μακρής ), Η Κληρονομιά ( Σκην. Φ. Μακρής ), Μακμπέτ ( Σκην. Φ. Μακρής ), Δύο Θεοί ( Σκην. Φ. Μακρής ), Ριχάρδος Γ’ ( Σκην. Φ. Μακρής ), Το Κιβώτιο ( Σκην. Φ. Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου ).
Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτης του Διαγόρα Χρονόπουλου στις παραστάσεις :
Ριάλιτι και σόου του Π.Μέντη στο Θέατρο Μελίνα και Πλούτος του Αριστοφάνη στο Κ.Θ.Β.Ε.
Σκηνοθέτησε
Στο Κ.Θ.Β.Ε το έργο του Παναγιώτη Μέντη, Playmobil.
Στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λαμίας το έργο της Μαίρη Τσαίης, Harvey.
Το έργο της Τζέην Μάρτιν Τζακ και Τζιλ με το Γιώργο Νινιό και την Ελίνα Ακριτίδου στο Θέατρο Αυλαία στην Θεσσαλονίκη.
Το έργο της Λίλιαν Χέλμαν Φρουρά στον Ρήνο με τον Θίασο Συνθήκη.
Το έργο του Μήτσου Ευθυμιάδη Ψόφιοι Κοριοί για την εκπομπή της ΕΤ1 ‘’Ελληνικά Μονόπρακτα’’.
Είναι ιδρυτικό μέλος του Θεατρικού Οργανισμού “Νέος Λόγος”, για τον οποίο σκηνοθέτησε τις παραστάσεις:
Preparadise Sorry Now του Ρ.Β.Φασμπίντερ, Η Γυναίκα του Κυρίου Μπενγκτ του Α.Στρίντμπεργκ, Επίδειξη Μόδας του Χ.Πίντερ, Λευκές Νύχτες του Φ.Ντοστογιέφσκι,, Δεν θέλω να ξέρω τίποτα, μια παράσταση βασισμένη σε κείμενα των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Χάρολντ Πίντερ, , Η Τριλογία του Παραθερισμού του Κάρλο Γκολντόνι,, Βάσσα του Μαξίμ Γκόρκι, Εκτός έδρας του Παναγιώτη Μέντη, Ρίγος του Ντέκλαν Χιουζ, Όλο και Λιγότερες Καταστάσεις Εκτάκτου Ανάγκης του Μάρτιν Κριμπ, Η Κληρονομιά του Μαριβώ, Μακμπέτ του Ιονέσκο, Όροι συμβολαίου του Μάικ Μπάρτλετ, Δύο Θεοί του Λένου Χρηστίδη, Ριχάρδος Γ’ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, Τελετή του Παύλου Μάτεση, Η Νύχτα των Δολοφόνων του Χοσέ Τριάνα, Η προίκα της Μπέτυς Μαγρίζου, Ζεϊμπέκικο της Λείας Βιτάλη, Το Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου ( μαζί με την Κλεοπάτρα Τολόγκου ).
Από το 2008 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Studio Μαυρομιχάλη, όπου στεγάζεται ο Θεατρικός Οργανισμός “Νέος Λόγος”.
Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές.
Επίσης, από το 2010 έως το 2013, ήταν Διευθυντής Σπουδών στη Δραματική Σχολή «Διομήδης Φωτιάδης».
Διδάσκει υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.
Από το 2009 διευθύνει το Θεατρικό εργαστήρι που λειτουργεί στο studio Μαυρομιχάλη, στο οποίο έχουν παρουσιαστεί οι παραστάσεις: Παιχνίδι της Σφαγής του Ευγένιου Ιονέσκο, Τελετή του Παύλου Μάτεση, Αγγέλλα του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Το καινούργιο σπίτι του Κάρλο Γκολντόνι, Γεύμα της Λείας Βιτάλη, Αυλή των Θαυμάτων του Ιάκωβου Καμπανέλη, Οκτώ γυναίκες κατηγορούνται του Ρομπέρτ Τομά, Άνοδος – σκηνική σύνθεση, Ξενοδοχείο Παράδεισος του Ζωρζ Φεντώ και Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη.
0 comments