- Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στην πόλη της Κοζάνης
- Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 13 έως 19-01-2025)
- Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας – Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας
- Απολογισμός δραστηριότητας των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας για το Δεκέμβριο 2024
Κακοποίηση Παιδιών: Συνάντηση Εργασίας της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης με Στελέχη της Εκπαίδευσης
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση Εργασίας για την παιδική κακοποίηση, της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κοζάνης με στελέχη της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Προλαμβάνοντας και Αναγνωρίζοντας την παιδική κακοποίηση», στο οποίο συμμετέχουν: ο Δήμος Κοζάνης, το Κέντρο Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (Κ.Ε.Δ.Δ.Υ.), η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Νομού Κοζάνης και Γρεβενών, ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων-Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα χαιρετισμό πραγματοποίησε η στην κ. Χατζηπαρασίδου Γεσθιμανή, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης, αλλά και ο Δρ. Αραπίδης Κωνσταντίνος, ψυχίατρος, εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο οποίος ανέλυσε την παιδική κακοποίηση σύμφωνα με την ψυχιατρική, την ιατρική, την ψυχολογική και την κοινωνική οπτική, τόσο του θύματος, όσο και του θύτη.
Οι δυο εισηγητές άφησαν χρόνο για να διατυπωθούν ερωτήσεις από τους παραβρισκόμενους, οι οποίες εξελίχθηκαν σε έναν ιδιαίτερα γόνιμο διάλογο. Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κοζάνης, αλλά και ο Δρ. Αραπίδης απάντησαν με ιδιαίτερη υπομονή και σαφήνεια στην πληθώρα των ερωτήσεων που δέχτηκαν, δίνοντας πρακτικές και άμεσες λύσεις, γεγονός που μαρτυρά την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης συνάντησης εργασίας για τα στελέχη της εκπαίδευσης.
Οι φορείς του προγράμματος έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων τα οποία απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων. Συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα, εκπαιδεύτηκαν 200 εκπαιδευτικοί.
Αξίζει να σημειωθεί πως το πρόγραμμα «Προλαμβάνοντας και Αναγνωρίζοντας την παιδική κακοποίηση» στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκε η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας, δεν έχει καμία χρηματοδότηση και οι συμμετέχοντες φορείς και οι επαγγελματίες που συμμετέχουν, δρουν εθελοντικά.
Τέλος, οι συντελεστές του προγράμματος θα ήθελαν να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Χατζηπαρασίδου Γεσθιμανή, Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης και στον Δρ. Αραπίδη Κωνσταντίνο για τη συμμετοχή τους σ΄ ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, η οποία εκπροσωπήθηκε μέσω της Συντονίστριας του Παρατηρητηρίου Πρόληψης για τη Σχολική Βία και τον Εκφοβισμό, και στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης για την υποστήριξη τους στην υλοποίηση της Συνάντησης Εργασίας.
0 comments