Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει η είδηση ότι το επόμενο βήμα της Google είναι η εμφύτευση ηλεκτρονικού τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Τα στελέχη του αμερικανικού κολοσσού , της μεγαλύτερης εταιρείας λογισμικού στο Ιντερνέτ, τηρούν σιγή ιχθύος για το νέο εγχείρημα , ωστόσο, η είδηση που κυκλοφορεί κάνει λόγο για ένα τσιπ τελευταίας τεχνολογίας που θα εισβάλει στα άδυτα του ανθρώπινου εγκεφάλου διαβάζοντας την σκέψη ακόμα και τα όνειρα μας.
Η Google προσέχει τα… νώτα της καθώς δεν έχει κοπάσει ακόμα η «θύελλα» από το σκάνδαλο Prism στις ΗΠΑ όπου εμπλέκεται και η αμερικανική εταιρεία ανάμεσα σε αυτές που συνεργάζονται με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) για να κατασκοπεύουν τους Αμερικανούς πολίτες και όχι μόνο.
Η ίδια, πάντως, η εταιρεία είναι ιδιαίτερα προσεκτική στις ανακοινώσεις της. Μεγαλοστέλεχος τη Google περιορίστηκε να πει ότι πράγματι η εταιρεία θα δοκιμάσει ένα εμφυτεύσιμο τσιπ στον ανθρώπινο εγκέφαλο , θα το κάνει όμως για ιατρικούς λόγους.
Το τσιπ αυτό θα χρησιμοποιηθεί σε άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, θα εμφυτεύεται σε παραπληγικούς οι οποίοι με την δύναμη της σκέψης θα μπορούν να κινούν την αναπηρική καρέκλα τους.
O Μπιν Γκόμος, αντιπρόεδρος της Google στον τομέα της Έρευνας, επιβεβαίωσε τις φήμες σε συνέντευξή του στον βρετανικό «Independent» δηλώνοντας ότι η εταιρεία προσανατολίζεται στην τελειοποίηση προϊόντων επιστημονικής φαντασίας, προς το παρόν όμως πρόκειται να δοκιμάσει ένα ηλεκτρονικό τσιπ στον εγκέφαλο ασθενών με κινητικά προβλήματα.
«Οι παραπληγικοί θα έχουν συναίσθηση της κατεύθυνσης που θα λαμβάνει η αναπηρική καρέκλα με την βοήθεια του τσιπ. Θα πρέπει όμως να εξελιχθεί η τεχνολογία για ένα τέλειο αποτέλεσμα», επισημαίνει το στέλεχος της Google.
Αν κανείς δει τον προϊόν αυτό από… άλλη οπτική γωνία, τότε συνειδητοποιεί ότι το τσιπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο παραβιάζει τις ατομικές ελευθερίες , το ανθρώπινα δικαιώματα.
Και μάλιστα, σε μία περίοδο που η Google ενοχοποιείται ότι έχει «συνωμοτήσει» με την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) ανοίγοντας την «πίσω πόρτα» στα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών της .
Τυχόν… εισβολή της Google στον ανθρώπινο εγκέφαλο της της δίνει αυτομάτως την δυνατότητα να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή στον εγκέφαλο των χρηστών της και να κατευθύνει όχι μόνο τις καρέκλες τους αλλά και τις προτιμήσεις τους.
1News