- Συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός στην πόλη των Γρεβενών για παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών
- Σύλληψη 37χρονου αλλοδαπού στην πόλη της Καστοριάς, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς
- Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς 29χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων στην Καστοριά
- Στο πλαίσιο συνεχιζόμενων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών στη Δυτική Μακεδονία, κατά το επταήμερο 05 έως 11 Δεκεμβρίου, συνελήφθησαν συνολικά 6 άτομα, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου – Ο Φίλης σε μια στάση που κανείς δεν περίμενε
Από εκκλησία σε εκκλησία βρίσκεται ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και πολλαπλασιάζει τις επιθέσεις αγάπης στον κλήρο, προκαλώντας απορία ακόμη και στους ιερείς.
Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από σημερινό εκκλησιασμό του Νίκου Φίλη. Σκύβει και υποκλίνεται βαθιά προκειμένου να φιλήσει το χέρι του Αρχιεπισκόπου, ενώ πίσω του περιμένει ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Η εικόνα έκανε τον γύρο του διαδικτύου και απέσπασε πολλά ειρωνικά σχόλια.
Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή της φωτογραφίας είναι η ματιά γεμάτη έκπληξη και απορία που ρίχνει στον Νίκο Φίλη κάποιος ιερέας, για το πώς μετά τις τόσες επαναστατικές εξαγγελίες ο νυν υπουργός Παιδείας δείχνει τόσο θρησκευόμενος!
Ας σημειωθεί ότι τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, ο Νίκος Φίλης είχε ανοίξει πόλεμο εναντίον του κλήρου και του Αρχιεπισκόπου, υποστηρίζοντας τον χωρισμό κράτους και εκκλησίας.
Ενδεικτικά, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Φίλης, τον Μάιο του 2015, είχε απαντήσει σε δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, σχετικά με το χωρισμό εκκλησίας-κράτους.
«Παρακολουθούμε με σεβασμό τον Μακαριώτατο. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος. Αυτό βεβαίως προϋποθέτει διάλογο και όχι μονομερείς ενέργειες. Ο χωρισμός εκκλησίας-κράτους, θα αποδειχθεί χρήσιμος και για τα δυο μέρη, καθώς επίσης και επωφελής για το λαό. Είναι αυτονόητο ότι ο δημοκρατικός διάλογος δεν μπορεί να γίνει με όρους «μετανοίας».
Η χώρα αντιμετωπίζει κρίσιμα προβλήματα, όχι μόνον την οικονομική κρίση, αλλά και την ηθική-πολιτική απαξίωση. Η έξοδος από την σύνθετη κρίση που ζούμε, προϋποθέτει μια νέα λαϊκή-δημοκρατική και έλλογη κουλτούρα αξιών, και το έμπρακτο προσωπικό-κοινωνικό παράδειγμα».
trelokouneli.gr
0 comments