- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Η Ελλάδα, 4η πιο μίζερη χώρα στον κόσμο!
Ο Δείκτης Μιζέριας του Bloomberg που απαρτίζεται από 65 χώρες, υπολογίζεται μέσω της πρόσθεσης των προβλέψεων μιας χώρας για τον πληθωρισμό με τις προβλέψεις για την ανεργία. Όσο υψηλότερο είναι το «σκορ», τόσο πιο «μίζερη» θεωρείται η χώρα.
Την τέταρτη θέση στη «λίστα μιζέριας» του Bloomberg διατηρεί και φέτος η Ελλάδα, με τη Βενεζουέλα να παραμένει στην πρώτη θέση και σε μεγάλη απόσταση από τις άλλες χώρες για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.
Ο Δείκτης Μιζέριας του Bloomberg που απαρτίζεται από 65 χώρες, υπολογίζεται μέσω της πρόσθεσης των προβλέψεων μιας χώρας για τον πληθωρισμό με τις προβλέψεις για την ανεργία. Όσο υψηλότερο είναι το «σκορ», τόσο πιο «μίζερη» θεωρείται η χώρα.
Η Βενεζουέλα, στον δείκτη αυτό, συγκεντρώνει 499,7 μονάδες, ενώ δεύτερη έρχεται η Νότια Αφρική με 32,2 μονάδες, τρίτη η Αργεντινή με 30,9 μονάδες και τέταρτη η Ελλάδα με 23,2 μονάδες, από 22,7 πέρυσι.
Τη δεκάδα των πιο «μίζερων» χωρών συμπληρώνουν η Τουρκία με 19,8 μονάδες (από 18,4 πέρυσι), η Ισπανία με 19,6 (από 19,8), η Ουκρανία με 19 (από 24,4), ηΣερβία με 17,9, η Βραζιλία με 17,3 (από 16,4) και η Ουρουγουάη με 15,9 (από 17,5 πέρυσι).
Στον αντίποδα, η χώρα με τη λιγότερη «μιζέρια» παραμένει η Ταϊλάνδη, που συγκεντρώνει 2,6 μονάδες (από 1,2 πέρυσι) και ακολουθούν Σιγκαπούρη με 3,1 (από 1,5), Ελβετία και Ιαπωνία με 3,6 έκαστη (από 2,9) και Ισλανδία με 4,6 (από 3,9).
Σε ό,τι αφορά τη Βενεζουέλα, όπως σημειώνει το Bloomberg, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου –του μοναδικού σημαντικού εξαγώγιμου προϊόντος της χώρας- έχουν προκαλέσει κρίση που έχει αδειάσει τα ράφια των καταστημάτων, έχει αφήσει χωρίς βασικά φάρμακα τα νοσοκομεία και έχει οδηγήσει σε εκτεταμένες αναταραχές και βίαια εγκλήματα.
Αν και η χώρα δεν έχει ανακοινώσει οικονομικά στοιχεία από το 2015, ωστόσο ο δείκτης Café Con Leche του Bloomberg, που παρακολουθεί τον πληθωρισμό της χώρας μέσω του κόστους ενός φλιτζανιού καφέ, δείχνει εκτίναξη των τιμών κατά 1.419% από τα μέσα Αυγούστου. Μάλιστα, οι οικονομολόγοι εκτιμούν πως οι τιμές θα εξαπλασιαστούν φέτος.
0 comments