giapraki.com

finMED – Διαδικτυακές Συναντήσεις με Χρηματοδότες

finMED
Boosting the financing of innovation for green growth sectors through innovative clusters services in the MED area
Διαδικτυακές Συναντήσεις με Χρηματοδότες

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), ως εταίροι του έργου  finMED «Boosting the financing of innovation for green growth sectors through innovative clusters services in the MED area», και στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του έργου, πραγματοποίησαν Διαδικτυακές  Συναντήσεις με Χρηματοδότες. Στις διαδικτυακές συναντήσεις έγινε παρουσίαση του έργου finMED και των δραστηριοτήτων του, ενώ αντίστοιχα οι Χρηματοδότες παρουσίασαν τα χρηματοδοτικά εργαλεία τους και τις δράσεις υποστήριξης των ΜΜΕ στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. 

Η συζήτηση που αναπτύχθηκε στόχευε στο να: 

 

Οι Διαδικτυακές Συναντήσεις έλαβαν χώρα ως ακολούθως: 

Εκ μέρους του ΕΚΕΤΑ συμμετείχε ο κ. Κετικίδης Βαλάντης ενώ εκ μέρους του ΠTA Δυτικής Μακεδονίας η κ. Μακρή Ιωάννα, η κ. Κούτσιανου Κατερίνα, ο κ. Μαυροματίδης Δημήτριος και ο κ. Λαζαρίδης Λάζαρος. Μετείχαν επίσης ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του έργου finMED  και ο Τεχνικός Σύμβουλος Υλοποίησης Φυσικού Αντικειμένου του έργου finMED. 

Το έργο finMED στοχεύει στην ενίσχυση της χρηματοδότησης της καινοτομίας σε τομείς πράσινης ανάπτυξης μέσω της βελτιωμένης εφαρμογής πολιτικών και στρατηγικών και της εισαγωγής καινοτόμων υπηρεσιών Συνεργατικών Σχηματισμών (Clusters) και παρέχει συγκεκριμένα αποτελέσματα σε τρία πεδία:

  1. ανάπτυξη δημόσιων πολιτικών, αναπτύσσοντας και υιοθετώντας νέες έννοιες, αρχές και πρακτικές για τη χρηματοδότηση στρατηγικών πράσινης ανάπτυξης
  2. καινοτομία και επιχειρηματικό περιβάλλον, βελτιώνοντας την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία (σε περιφερειακό και διακρατικό επίπεδο) μεταξύ των εμπλεκόμενων ενδιαφερομένων φορέων (stakeholders) και γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ επιχειρήσεων και χρηματοδοτών
  3. δυνατότητες πράσινων τομέων, ενθαρρύνοντας και υποστηρίζοντας ενεργά την προσαρμοστικότητά τους στις πιο απρόσκοπτες χρηματοδοτικές προκλήσεις

 

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου finMED σχεδιάστηκε το Εργαλείο finMED, το οποίο παίζει το ρόλο ενός Συστήματος Υποστήριξης Αποφάσεων, προκειμένου να βοηθήσει Συνεργατικούς Σχηματισμούς/Οργανισμούς Υποστήριξης Επιχειρήσεων να προσφέρουν βοήθεια στις ΜΜΕ που σχεδιάζουν ή έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για καινοτόμες λύσεις στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης. Στόχος του, η εξεύρεση των απαραίτητων πόρων και κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση της έρευνας των ΜΜΕ.

 

                        Περισσότερες πληροφορίες 

Βαλάντης Kετικίδης

Επιστημονικός Συνεργάτης, Msc Χημικός Μηχανικός

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) /

Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ)

Τ: 24630 55300 (Εσωτ. 0203)

Email: ketikidis@lignite.gr 

Μακρή Ιωάννα 

Project Manager finMED

Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας 

T: 24613 50985

Email: i.makri@pta.pdm.gr

Website: https://finmed.interreg-med.eu 
                   

                    

                  

@finMEDProject

Finmed Project

finMED Project    

Περιγραφή του έργου

Το εταιρικό σχήμα του έργου finMED, αποτελούμενο από 15 εταίρους, συμπεριλαμβανομένων περιφερειών, ομάδων και οργανισμών υποστήριξης επιχειρήσεων, παρόχων γνώσεων και αναπτυξιακών οργανισμών, από 9 διαφορετικές χώρες, ενώνει τις δυνάμεις του για τη βελτίωση της γνώσης και την παροχή μέσων τόσο σε δημόσιους όσο και σε ιδιωτικούς φορείς, με στόχο τη βελτιωμένη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Το έργο finMED είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο έργο (Integrated Project) που ανήκει στην Κοινότητα της Πράσινης Ανάπτυξης του Προγράμματος MED, το οποίο θα μελετήσει, θα δοκιμάσει, θα μεταφέρει και θα αξιοποιήσει συγκεκριμένες λύσεις για τη διατήρηση της χρηματοδότησης της καινοτομίας στους πράσινους τομείς. Ενσωματώνει τις προσπάθειες, τις πρακτικές και τις δράσεις μεταξύ διαφορετικών φορέων, ενισχύοντας την ιδέα ότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μια επικερδή βιώσιμη στρατηγική για το μέλλον των πολιτών, του ιδιωτικού τομέα, των επενδυτών και των χρηματοδοτών και πρέπει να διατηρηθεί με κατάλληλες χρηματοδοτικές πρακτικές.

Το έργο έχει διάρκεια 48 μηνών (Φεβρουάριος 2018 – Ιανουάριος 2022) και συνολικό προϋπολογισμό 4,3 εκατ. ευρώ.

Exit mobile version