Νέοι σε ηλικία και δημόσιοι υπάλληλοι είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοί που τάσσονται υπέρ της δραχμής αν και στην πρώτη γραμμή θα περίμενε να δει κανείς τους άνεργους που βιώνουν ήδη το προσωπικό τους αδιέξοδο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που έγιναν για τον Τύπο της Κυριακής, στο ερώτημα «αν αποχωρήσουμε από το ευρώ και επιστρέψουμε στη δραχμή η κατάσταση θα είναι χειρότερη;» όχι απαντά το 38%, ενώ το 45% θεωρεί ότι η συμμετοχή της χώρας στο ευρώ δεν είναι ωφέλιμη.
Αυξημένα ποσοστά του «όχι στο ευρώ» καταγράφονται και στους αυτοαπασχολούμενους όπου περιλαμβάνονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ «τσιμπημένα» είναι τα ποσοστά υπέρ της δραχμής και στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Αντίθετα, το σενάριο αυτό απορρίπτουν οι νοικοκυρές και οι συνταξιούχοι.
Όσον αφορά στην ηλικία τους περισσότερους υποστηρικτές της δραχμής τους συναντά κανείς στην ομάδα από 18 έως 34 ετών. Ακολουθεί η ομάδα από 34 έως 44 ετών ενώ τελευταίοι είναι οι ψηφοφόροι άνω των 65 ετών.
Σε ό,τι αφορά το φύλο πάντως, τους περισσότερους φίλους της δραχμής βρίσκουν οι έρευνες στους άνδρες και όχι στις γυναίκες.
Μεταξύ των κομμάτων η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τάσσονται υπέρ του ευρώ.
Αντίθετα, στη «βάση» του ΣΥΡΙΖΑ συναντά κανείς του περισσότερους υποστηρικτές της δραχμής, καθώς σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι του Αλέξη Τσίπρα επιθυμούν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και οι άλλοι μισοί υποστηρίζουν το αντίθετο.
Τέλος, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, των ΑΝ.ΕΛ και της Χρυσής Αυγής υποστηρίζουν στην πλειοψηφία τους την έξοδο από το ευρώ.
theinsider.gr