- Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς, σε περιοχή της Ημαθίας, 37χρονος αλλοδαπός ως φυσικός αυτουργός αρπαγής 41χρονου ημεδαπού
- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
Επισκέψεις σε Οινοποιεία του Δήμου Βοΐου στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INACT
Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας
Τεχνική Συνάντηση και επισκέψεις σε Οινοποιεία του Δήμου Βοίου
στο πλαίσιο του Διασυνοριακού Προγράμματος INACT
Τη Δευτέρα 18/5/15 οινοποιοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Βοίου Νομού Κοζάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου Δυτικής Μακεδονίας Αμαλία Κούσκουρα, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Βοίου, Λάζαρος Γκερεχτές και στελέχη του πιλοτικού μηχανισμού υποστήριξης του κλάδου στη Δυτική Μακεδονία και κατόπιν προσκλήσεως του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, συμμετείχαν σε Τεχνική Συνάντηση και επισκέψεις σε οινοποιεία και κελάρια της Σιάτιστας.
Ο λόγος δόθηκε, κυρίως στους επιχειρηματίες, οι οποίοι αναφέρθηκαν στους προβληματισμούς τους, στις ανησυχίες και στις προσπάθειές τους να αυξήσουν το μερίδιο της αγοράς τους στην ελληνική και διεθνή αγορά.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα:
βασικών υποδομών (με βασικότερο την άρδευση και την ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου),
η σύνδεση των οινικών διαδρομών της πόλης της Σιάτιστας και της ευρύτερης περιοχής Βοίου με τα υπόλοιπα τουριστικά σημεία του Νομού και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας,
η διερεύνηση αναγκών σε ερευνητικό και υποστηρικτικό επίπεδο (καλλιέργειες, σημάνσεις, εξαγωγικός προσανατολισμός κ.α.) και
η καταγραφή της πρόθεσης όλων να συνεργαστούν με τις άλλες σημαντικές οινικές περιοχές και παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αναβάθμιση του εν λόγω κλάδου, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, η οποία αρμοδίως μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.
Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι, πρώτη φορά, στην ιστορία του κλάδου της οινοποιίας για το σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας ηγείται της προσπάθειας καταγραφής των επιχειρηματικών αναγκών του κλάδου, αποσκοπώντας στη δημιουργία συνθηκών δικτύωσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων αλλά και διεύρυνσης, ανάπτυξης της οινικής κουλτούρας πρωτίστως στην περιφέρειά μας.
Η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Α. Κούσκουρα, ανέπτυξε τους στόχους της Περιφέρειας για την εν λόγω επιχειρηματική κοινότητα μέσω της έξυπνης εξειδίκευσης στον τομέα της αγροδιατροφής-κλάδος οινοποιίας, εστιάζοντας επίσης στην εξωστρέφεια και τις διασυνοριακές δυνατότητες συνεργασίας δεδομένου ότι το έργο INACT- AN INTEGRATED APPROACH FOR PROMOTING CROSS-BORDER BUSINESS AND DEVELOPMENT είναι ενταγμένο στο διασυνοριακό πρόγραμμα ΙΡΑ Ελλάδα-Αλβανία 2007-2013.
Η διαδικασία αυτή αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την ανάκαμψη & ενίσχυση της μικρής επιχειρηματικότητας, κατ’ εφαρμογή του σχεδίου έξυπνης εξειδίκευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Φορέας υλοποίησης των Τεχνικών Συναντήσεων είναι το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας. Οι εν λόγω συναντήσεις έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις των επιχειρηματικών “Διαμαντή” και “Δύο Φίλοι” , υπό την συνδρομή και αγαστή συνεργασία της Δημοτικής Αρχής Δήμου Βοίου.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής αξιοποιούν πολυεπίπεδα τις ευκαιρίες που τους δίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω των διακρατικών προγραμμάτων για να ενισχύει τις προσπάθειες της επιχειρηματικής κοινότητας, σε περιφερειακό επίπεδο, ενισχύοντας ένα πλαίσιο συνεργασίας των οικονομικών και κοινωνικών εταίρων, φορέων και πολιτών ως άμεσα εμπλεκόμενους, με την παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών από τους αρμοδίους δημοσίους υπαλλήλους.
Το πρόγραμμα INACT- AN INTEGRATED APPROACH FOR PROMOTING CROSS-BORDER BUSINESS AND DEVELOPMENT είναι ενταγμένο στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα ΙΡΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ 2007-2013 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (75%) και από Εθνικούς πόρους (25%) μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
0 comments