giapraki.com

Εντείνονται τα μέτρα κατά της λύσσας

 «Αδυνατούν να εμβολιάσουν τα κοπάδια τους οι κτηνοτρόφοι» λέει η Περιφέρεια

Τη έμπρακτη στήριξη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της λύσσας, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Πασχάλης Χαρούμενος με επιστολή του προς τον υπουργό και τον αρμόδιο υφυπουργό. Ο κ. Χαρούμενος τονίζει πως οι κτηνοτρόφοι είναι αδύνατο να αναλάβουν τα έξοδα του εμβολιασμού των παραγωγικών ζώων κατά της λύσσας λόγω της δύσκολης οικομικής συγκυρίας και καλεί το υπουργείο να λάβει μέτρα για το θέμα.

«Οι κτηνοτρόφοι για να εμβολιάσουν τα κοπάδια τους θα πρέπει να πουλήσουν τα μισά τους ζώα! Είναι αδύνατον να αναλάβουν εξ ολοκλήρου το κόστος του εμβολιασμού

γι αυτό και το υπουργείο θα πρέπει να μεριμνήσει όπως μεριμνά για άλλου είδους εμβολιασμούς» δήλωσε ο κ. Χαρούμενος ο οποίος εξέφρασε την αισιοδοξία του πως θα βρεθεί λύση στο θέμα.

Ωστόσο σύμφωνα με τον διευθυντή της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Ζώη Γακίδη, μέχρι στιγμής τηρούνται όλα όσα έχουν αποφασιστεί και προχωρά ο εμβολιασμός σε σκύλους και κοπάδια. «Όσα ζώα έχουν βρεθεί σε καταφύγια σκύλων μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστει. Προχωράμε άμεσα στις αδειοδοτήσεις και άλλων καταφυγίων στους δήμους της περιφέρειας για να συγκεντρωθούν σκύλοι και να εμβολιαστούν» δηλώνει ο κ. Γακίδης.

Να σημειωθεί πως μέσα στον Φεβρουάριο θα ξεκινήσουν και εμβολιασμοί κατά της λύσσας και σε κόκκινες αλεπούδες, μέσω δολωμάτων, τα οποία θα ριχτούν με ελικόπτερο σε αγροτικές και δασικές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Σωκράτης Μουτίδης – www.kozani.tv

Exit mobile version