- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Έκαψε τη γυναίκα του ζωντανή γιατί δεν έμεινε έγκυος
Ένας άνδρας, εξοργισμένος που η σύζυγός του δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου έβαλε φωτιά και την έκαψε…
Το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Μανάκπουρ που βρίσκεται στην αγροτική επαρχία Πουντζάμπ, στο Πακιστάν.
Η Σαμπάνα Μπίμπι, 25 ετών, επέστρεψε σπίτι της αφού επισκέφθηκε την αδελφή της χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της. Εξοργισμένος εκείνος και ο πεθερός της τη χτύπησαν, της έριξαν βενζίνη και της έβαλαν φωτιά, σύμφωνα με την αστυνομία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η νεαρή γυναίκα υπέστη εγκαύματα στο 80% του σώματός της και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί, σύμφωνα με τις Αρχές.
«Συλλάβαμε τον σύζυγο και τον πεθερό της νεαρής γυναίκας και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία κα τρομοκρατία», μια κοινή κατηγορία στο Πακιστάν, δήλωσε ο Ράι Ζάμιρ-ουλ-Χακ, διοικητής της τοπικής αστυνομίας.
Ο σύζυγός της Σαμπάνα τη χτυπούσε συχνά επειδή δεν είχε καταφέρει να μείνει έγκυος έπειτα από τρία χρόνια γάμου, δήλωσε ο αδελφός της Μουχάμαντ Αζάμ, ο οποίος ενημέρωσε τις Αρχές.
Στο Πακιστάν οι γάμοι γίνονται συνήθως έπειτα από προξενιό. Στην περίπτωση μάλιστα που παρακούν τις εντολές τους, θεωρείται ότι «ατιμάζουν» την οικογένειά τους.
Σύμφωνα με το ίδρυμα Aurat, μια ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών, περισσότερες από 3.000 Πακιστανές έχουν δολοφονηθεί από το 2008 σε «εγκλήματα τιμής».
Οι φόνοι αυτοί συνήθως παραμένουν ατιμώρητοι, παρά τη νέα νομοθεσία που προβλέπει αυστηρές ποινές για τα εγκλήματα αυτά.
treloi.eu
0 comments