giapraki.com

Δράσεις Ιανουαρίου στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Συνεχίζονται οι δράσεις της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, στο χώρο του Media Lab.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένας κύκλος θεατρικών εργαστηρίων, με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη του θεάτρου, μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού. Το εργαστήρι, θα συντονίζει η παιδαγωγός Αναστασία Μελίδου και απευθύνεται σε μαθητές  Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου.

Στη Βιβλιοθήκη- media lab κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 10:00-11:30

 

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου

 

«Εκπαίδευση στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης».(social media, facebook, twitter, κλπ.). Σεμινάριο  διάρκειας 20 ωρών με τον  Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων.

Στη Βιβλιοθήκη – media lab, Τετάρτη 10:00΄ -12:00΄  ( ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop). Έναρξη Τετάρτη 8/1/2014.

 

«Φωτογραφικό εργαστήριο». (Photoshop). Σεμινάριο  με τον  Θάνο Σιώζο, Μηχανικό Η/Υ και καθηγητή Πληροφορικής. Στη Βιβλιοθήκη – Media lab, μία φορά το μήνα Τετάρτη 19:00΄-21:00΄. Έναρξη Τετάρτη 8/1.

 

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου

 

«Πολυμέσα και video». Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν συμπυκνωμένες μορφές έκφρασης βασισμένες στην κινούμενη εικόνα Τα καλύτερα βίντεο που θα προκύψουν θα προωθηθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Σεμινάριο με τον Θάνο Σιώζο,  Μηχανικό Υ/Η και καθηγητή Πληροφορικής. Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε δεύτερη  Πέμπτη 19 :00΄ -21:00΄ (4 δίωρα). Έναρξη  Πέμπτη 9/1.

Λέξεις κλειδιά: short video stories, viral video, animation, youth video expression, video creativity, youtube,

vimeo, self expression, experimental video.

 

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου

 

 « Ηχοληψία – Μουσική παραγωγή».  Εισαγωγή -Σύνθεση –Παραγωγή. Σύλληψη ήχου- Ενορχήστρωση στο Cubase- Εξαγωγή τελικής παραγωγής. Τελικό mixdown, Mastering,  προώθηση στο internet. Σεμινάριο  με τον Νίκο Μόμτσιο,  μουσικό παραγωγό. Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Παρασκευή 19:00΄-21:00΄ (5 δίωρα). Έναρξη Παρασκευή 10/1.

 

 

 Δευτέρα 13  Ιανουαρίου

Εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ. (βασική χρήση windows, office, κλπ). Σεμινάριο διάρκειας 20 ωρών με τον  Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων. Στη Βιβλιοθήκη- media lab,  Δευτέρα 10:00΄ -12:00΄.  ( ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop). Έναρξη Δευτέρα 13/1/2014.

 

 Ραδιόφωνο στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη εκπέμπει στο internet (Podcast). Μια φωνή ζωντανή, είτε για το βιβλίο είτε για την βιβλιοθήκη και τους πολύτιμους θησαυρούς της, είτε για τον νέο χώρο και το πρόγραμμα που υλοποιείται. Σημαντικό κομμάτι στην όλη προσπάθεια θα είναι οι νέοι καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα για να δημιουργούν αλλά πολύ περισσότερο να καταθέτουν τις απόψεις τους, σ ένα μέσον  που έχουν  οικειότητα, το γνωρίζουν καλά και θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα!!  Η εκπομπή θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης την επόμενη ημέρα. Με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και  το μουσικό παραγωγό Νίκο Μόμτσιο.

Στο media lab της βιβλιοθήκης, κάθε Δευτέρα 19:00΄-20:00΄.  Έναρξη Δευτέρα 13/1.

 

 

 Τρίτη 14 Ιανουαρίου

 

«Ποικιλότητα (ΚΥΚΛΟΣ «RE-THINK ATHENS»: Αστικές προκλήσεις). Η ενότητα εκδηλώσεων «Αστικές προκλήσεις» εξετάζει τη σύγχρονη πόλη μέσα από τη διεθνή εμπειρία ακολουθώντας διαφορετικές προσεγγίσεις. Αναμετάδοση  live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του  Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

 

Στη Βιβλιοθήκη- media lab 19:00’

 

 Τετάρτη 15 Ιανουαρίου

 

«Τεχνική video». Γνωριμία με την κάμερα, τους τρόπους και τις τεχνικές λήψεις ενός πλάνου για την δημιουργία βίντεο. Σεμινάριο με τον Νεκτάριο Δουγαλή, εικονολήπτη. Στη Βιβλιοθήκη – media lab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 19:00΄-20:00΄. Έναρξη Τετάρτη 15/1.

 

 «Video editing ». Προσέγγιση και εξοικείωση με προγράμματα επεξεργασίας κινούμενης εικόνας (μοντάζ). Στόχος είναι, να αποκτήσουν οι μαθητές την ικανότητα να επεξεργάζονται και να δημιουργούν τα δικά τους video, με χρήση Video πλάνων, σταθερών εικόνων, μουσικής, γραφικών, ειδικών effects. Σεμινάριο με τον Νίκο Κέφαλο, σκηνοθέτη. Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 20:00΄ -21:00΄. Έναρξη Τετάρτη 15/1.

 

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου

 

«Από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό τύπο». Ομοιότητες και  διαφορές  ανάμεσα στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο,  πώς προετοιμάζεται και στήνεται μια έντυπη και μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Ο ρόλος του δημοσιογράφου σε κάθε περίπτωση και πως λειτουργεί ο τύπος στην ενημέρωση του πολίτη σήμερα.  Σεμινάριο με τον Μιχάλη Πιτένη, δημοσιογράφο- συγγραφέα. Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε δεύτερη  Πέμπτη 19 :00΄ -21:00΄ (4 δίωρα ). Έναρξη  Πέμπτη 16/1

 

Σάββατο  18 Ιανουαρίου

 

 Εκδήλωση με θέμα «Ψυχοσωματικές εκδηλώσεις από μυοσκελετικές παθήσεις που οδηγούν στην κατάθλιψη. Οστεοπόρωση.» με Εισηγητή τον κύριο Ιωάννη Λαφαζάνο δρ. Ορθοπεδικό- συγγραφέα και  «Διαχείριση της κατάθλιψης σήμερα μέσα από την αυτογνωσία. Αισιοδοξία και αλήθεια» με Εισηγητή τον κύριο Γιώργο Δημόπουλο Ψυχίατρο- Νοσιακό Ψυχοθεραπευτή- συγγραφέα. Σε συνεργασία με το Λαϊκό πανεπιστήμιο Κοζάνης (ΛΠΚ).

 

Στη Δημοτική  χαρτοθήκη 18:00΄-20:00΄ μμ

 

Τρίτη 21 Ιανουαρίου

 

 

«Μαθήματα πρώτων βοηθειών». Κ.Α.Ρ.Π.Α ( καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) – πλάγια θέση ή θέση ανάνηψης – Πνιγμονή – Κατάγματα – Εγκαύματα – Επιληψία. Ελληνική Ομάδα  Διάσωσης, παράρτημα  Κοζάνης. Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Τρίτη 19:00΄-20:00΄ (4 δίωρα). Έναρξη  Τρίτη 21/1.

 

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου

 

 

«Επαγγελματική ανάπτυξη». Ενημερώσεις  για υποψήφιους φοιτητές και γονείς σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ  και την υπεύθυνη ενημέρωσης κ. Στέλλα Ρουσιάδου. Στη Βιβλιοθήκη- media lab, μία φορά το μήνα, Τετάρτη 19:00΄-21:00΄( 1 δίωρο ). Έναρξη Τετάρτη 22/1.

 

 

 

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

 

Διάλεξη με θέμα «Φιλοσοφία και Λογοτεχνία : πτυχές μιας σύνθετης σχέσης». Με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή  του τμήματος φιλοσοφίας και παιδαγωγικής του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Κόκορη . Σε συνεργασία με Σύνδεσμο Φιλολόγων Κοζάνης

 

Στη Δημοτική  χαρτοθήκη 18:30΄μμ

 

 

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

 

Collide@CERN με ΚΙΝΗΣΗ: Βαρύτητα και κίνηση (ΚΥΚΛΟΣ «ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ» Μία σειρά τριών συζητήσεων για τον ήχο, την κίνηση και την όραση, μεταξύ καλλιτεχνών και επιστημόνων μέσα από το πρόγραμμα Collide@CERN. Αναμετάδοση  live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του  Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

 

Στη Βιβλιοθήκη- media lab 19:00’

 

 

 

Διευκρινήσεις:

Για περισσότερες διευκρινίσεις  κ. Ελένη Μαργαρίτη

 

 

Exit mobile version