ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες Η/Υ. (βασική χρήση windows, office, κλπ). Σεμινάριο 12 ατόμων (ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop), διάρκειας 20 ωρών, με τον Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων (Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο- Λήξη Δευτέρα 10 Μαρτίου)
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Δευτέρα 10:00΄ -12:00΄.
Ραδιόφωνο στο διαδίκτυο. Η βιβλιοθήκη εκπέμπει στο internet (Podcast). Μια φωνή για το βιβλίο, για την βιβλιοθήκη και τους πολύτιμους θησαυρούς της, για τον νέο χώρο και το πρόγραμμα που υλοποιείται. Σημαντικό κομμάτι στην όλη προσπάθεια θα είναι οι νέοι καθώς θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και δυνατότητα να δημιουργούν αλλά πολύ περισσότερο να καταθέτουν τις απόψεις τους σ ένα μέσο που έχουν οικειότητα, το γνωρίζουν καλά και θα μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα!! Η εκπομπή θα υπάρχει στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης τις επόμενες ημέρες. Με τη δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου και το μουσικό παραγωγό Νίκο Μόμτσιο.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Δευτέρα 19:00΄-20:00΄.
ΤΡΙΤΗ 4 & ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Μαθήματα πρώτων βοηθειών». Κ.Α.Ρ.Π.Α ( καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση) – πλάγια θέση ή θέση ανάνηψης – Πνιγμονή – Κατάγματα – Εγκαύματα – Επιληψία. Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, παράρτημα Κοζάνης. (Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο)- Τρίτη 11 Φεβρουαρίου).
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, διάρκεια 4 δίωρα από Τρίτη 21 Ιανουαρίου έως Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, 19:00΄-21:00΄( Λήξη 1ου κύκλου).
ΤΡΙΤΗ 4 ΕΩΣ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Θεατρικό εργαστήρι» Η Βιβλιοθήκη διοργανώνει ένα κύκλο θεατρικών εργαστηρίων με στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη του θεάτρου μέσα από τις τεχνικές του θεατρικού παιχνιδιού. Το εργαστήρι συντονίζει η παιδαγωγός Αναστασία Μελίδου και απευθύνεται σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου (Λήξη 27 Φεβρουαρίου).
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 10:00-11:30
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Εκπαίδευση στη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης» (facebook, twitter, κλπ.). Σεμινάριο 12 ατόμων (ο αριθμός των συμμετεχόντων μπορεί να αυξηθεί αν κάποιος φέρει το δικό του laptop), διάρκειας 20 ωρών με τον Δημήτρη Ντούλα, τεχνικό Η/Υ και δικτύων (Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο- Λήξη Τετάρτη 12 Μαρτίου.)
Στη Βιβλιοθήκη – media lab, κάθε Τετάρτη 10:00΄ -12:00΄.
«Φωτογραφικό εργαστήριο» (Photoshop) Σεμινάριο με τον Θάνο Σιώζο, μηχανικό Η/Υ και καθηγητή Πληροφορικής.
Στη Βιβλιοθήκη – Media lab, μία φορά το μήνα Τετάρτη 19:00΄-21:00΄.
ΠΕΜΠΤΗ 6 & 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Πολυμέσα και video». Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν συμπυκνωμένες μορφές έκφρασης βασισμένες στην κινούμενη εικόνα Τα καλύτερα βίντεο που θα προκύψουν θα προωθηθούν στα κοινωνικά δίκτυα. Σεμινάριο με τον Θάνο Σιώζο, μηχανικό Υ/Η και καθηγητή Πληροφορικής. Λέξεις κλειδιά: short video stories, viral video, animation, youth video expression, video creativity, youtube, vimeo, self expression, experimental video.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε δεύτερη Πέμπτη (4 δίωρα). Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο- Λήξη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Ηχοληψία – Μουσική παραγωγή». Εισαγωγή -Σύνθεση –Παραγωγή, Σύλληψη ήχου- Ενορχήστρωση στο Cubase- Εξαγωγή τελικής παραγωγής, τελικό mixdown, Mastering, προώθηση στο internet. Σεμινάριο με τον Νίκο Μόμτσιο, μουσικό παραγωγό.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε Παρασκευή 19:00΄-21:00΄ (5 δίωρα). Λήξη 7 Φεβρουαρίου.
Έναρξη καινούριου κύκλου Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου
ΤΡΙΤΗ 11 & ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Εθισμός των εφήβων στο Διαδίκτυο» Σεμινάριο σε ομάδες γονέων σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων ΠΕ Κοζάνης και την υπεύθυνη ενημέρωσης κ. Ευανθία Βλαχάβα.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, 11 και 12 Φεβρουαρίου (2 δίωρα 12:00-14:00 ).
ΤΡΙΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Ασφάλεια στο διαδίκτυο». Διάλεξη με εισηγητή τον κ. Κωσταντίνο Οικονομόπουλο σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Κ. Σιαμπανόπουλος.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab 18:00΄μμ
Τετάρτη 12 & 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Τεχνική video». Γνωριμία με την κάμερα, τους τρόπους και τις τεχνικές λήψεις ενός πλάνου για την δημιουργία βίντεο. Σεμινάριο με τον Νεκτάριο Δουγαλή, εικονολήπτη.
Στη Βιβλιοθήκη – media lab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 19:00΄-20:00΄. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο- Λήξη 23 Απριλίου 2014.
«Video editing ». Προσέγγιση και εξοικείωση με προγράμματα επεξεργασίας κινούμενης εικόνας (μοντάζ). Στόχος είναι, να αποκτήσουν οι μαθητές την ικανότητα να επεξεργάζονται και να δημιουργούν τα δικά τους video, με χρήση video πλάνων, σταθερών εικόνων, μουσικής, γραφικών, ειδικών effects. Σεμινάριο με τον Νίκο Κέφαλο, σκηνοθέτη.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε δεύτερη Τετάρτη 20:00΄ -21:00. Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο- Λήξη 23 Απριλίου 2014.
ΠΕΜΠΤΗ 13 & 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό τύπο». Ομοιότητες και διαφορές ανάμεσα στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο, πώς προετοιμάζεται και στήνεται μια έντυπη και μια ηλεκτρονική εφημερίδα. Ο ρόλος του δημοσιογράφου σε κάθε περίπτωση και πως λειτουργεί ο τύπος στην ενημέρωση του πολίτη σήμερα. Σεμινάριο με τον Μιχάλη Πιτένη, δημοσιογράφο- συγγραφέα.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, κάθε δεύτερη Πέμπτη 19:00΄ -21:00΄ (4 δίωρα ). Συνέχεια του σεμιναρίου με έναρξη τον Ιανουάριο – Λήξη 27 Φεβρουαρίου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
”Επιφανείς Κοζανίτες του 20ου αιώνα”. Εκδήλωση σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης (ΛΠΚ) με εισηγήτρια την κ. Φανή Φτάκα, εκπαιδευτικό.
Στη Δημοτική Χαρτοθήκη 18:00΄-20:00΄ μμ
ΤΡΙΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
Συζητώντας με τον David Sedaris. (ΚΥΚΛΟΣ «ΚΑΒΑΦΗ»-Ίδρυμα Ωνάση). Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Στη Βιβλιοθήκη – media lab 19: 00΄ μμ
ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«Επαγγελματική ανάπτυξη». Ενημερώσεις για υποψήφιους φοιτητές και γονείς σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού. Σε συνεργασία με το ΚΕΣΥΠ και την υπεύθυνη ενημέρωσης κ. Στέλλα Ρουσιάδου.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab, μία φορά το μήνα, Τετάρτη 19:00΄-21:00΄( 1 δίωρο ).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
« Η εμπειρία μου από τη διδασκαλία της λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο. Ανάλυση του διηγήματος του Περικλή Σφυρίδη: “Η απέραντη γαλήνη του Νίκου Παραλή”». Διάλεξη με εισηγήτρια την επίκουρη καθηγήτρια του Τομέα Μεσαιωνικών και Νέων Ελληνικών Σπουδών, κ. Σωτηρία Σταυρακοπούλου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Φιλολόγων.
Στη Δημοτική Χαρτοθήκη 19:00΄
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
”Ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς: Το παράδειγμα δυο μνημείων των Γρεβενών» Εισήγηση της Δρ. Μαρίζας Τσιάπαλη, σε συνεργασία με το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κοζάνης (ΛΠΚ)
Στη Δημοτική Χαρτοθήκη 18:00΄-20:00΄ μμ
ΤΡΙΤΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ
«Οι τέχνες στο σχολείο». Για ένα σχολείο που θα διδάσκει… πολιτισμό (ΚΥΚΛΟΣ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» – Ίδρυμα Ωνάση). Αναμετάδοση live streamihg από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
Στη Βιβλιοθήκη- media lab 19:00΄
Διευκρινήσεις:
· Τα σεμινάρια παρέχονται εθελοντικά και δωρεάν για τα μέλη της βιβλιοθήκης από συνεργάτες της
· Απαιτείται προεγγραφή! Αιτήσεις συμμετοχής στα τηλ. 2461350432 & 2461022245 και ηλεκτρονικά στο service@kozlib.gr (Προσοχή! μη στερήσετε κάποια θέση από κάποιον που ενδιαφέρεται πραγματικά)
· Απαραίτητη προϋπόθεση έναρξης των σεμιναρίων είναι η συμπλήρωση ικανού αριθμού ατόμων
· Για κάθε αλλαγή (ακύρωση ή προσθήκη) θα βγαίνει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα μας.
· Μπορείτε να προτείνετε επιπλέον δράσεις και σεμινάρια (τα οποία, αν δεν είναι εφικτό να ενταχθούν φέτος, θα ληφθούν υπόψη στον επόμενο προγραμματισμό).
Διευκρινήσεις κ. Ελένη Μαργαρίτη