- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Διαπεριφερειακό έργο REGIO-MOB: Ολοκλήρωση 2ου θεματικού εργαστηρίου
ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 2oυ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ «REGIO-MOB»
Στόχος του Διαπεριφερειακού έργου REGIO-MOB (InterregionalLearningtowardsSustainableMobilityinEurope: theREGIO-MOBExperience), στο οποίο η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με φορέα υλοποίησης το ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συμμετέχει ως εταίρος, είναι να βελτιώσει τη βιώσιμη κινητικότητα στις ευρωπαϊκές περιφέρειες μέσω μίας κοινής διαπεριφερειακής διαδικασίας μάθησης. Στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2017, τοSEStran (South East of Scotland Regional Transport Partnership) διοργάνωσε το 2οθεματικό εργαστήριο ανταλλαγής εμπειριών του έργου στο Εδιμβούργο. Συμμετείχαν 30 εταίροι του REGIO-MOB και οι ειδικοί τους προσκεκλημένοι από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σλοβενία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, προκειμένου να ενημερωθούν από το SEStran για τις καλές του πρακτικές.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες, ως μία από τις καλές πρακτικές,το Σύστημα Διαχείρισης Ουράς Λεωφορείων του Εδιμβούργου και απαντήθηκαν σημαντικά ερωτήματα όσον αφορά στην καθημερινή λειτουργία του συστήματος. Επίσης δόθηκαν σημαντικές λεπτομέρειες όσον αφορά στο σχεδιασμό του συστήματος και την ιστορία του.Οι συμμετέχοντες εταίροι και οι ειδικοί στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο σύστημα διαχείρισης και παρακολούθησαν την λειτουργία του σε πραγματικό χρόνο ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τις κατασκευαστικές λεπτομέρειες της νέας γέφυρας μεταξύ Εδιμβούργου και Φίφε.
Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες η δεύτερη καλή πρακτική, τα συστήματα στάθμευσης και μετεπιβίβασης σε δημόσιες συγκοινωνίες. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ένα θεματικό εργαστήριο κατά το οποίο προσδιορίστηκε η βέλτιστη χωροθέτηση ενός σταθμού μετεπιβίβασης στην ευρύτερη περιοχή παράκαμψης του Εδιμβούργου. Ακολούθησε συζήτηση για τα τυχόν προβλήματα και λύσεις που σχετίζονται με την κατασκευή ενός σταθμού μετεπιβίβασης και το διαπεριφερειακό εργαστήριο ανταλλαγής εμπειριών ολοκληρώθηκε με μία επίσκεψη μελέτης στον σταθμό στάθμευσης και μετεπιβίβασης του Αεροδρομίου του Εδιμβούργου που συνδέει δύο διαφορετικά μέσα μαζικής μεταφοράς (τραμ και λεωφορείο) με το κέντρο της πόλης.
0 comments