- Συλλήψεις 9 ατόμων σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων
- Σύλληψη 38χρονου αλλοδαπού στην πόλη της Φλώρινας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση
- Συνελήφθησαν 3 άτομα στην πόλη της Κοζάνης για διακίνηση κοκαΐνης
- Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος 78χρονης γυναίκας στην πόλη της Κοζάνης
Ανοίγουν 2.000 θέσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα
Στην ανακοίνωση των κενών θέσεων στις οποίες θα μπορέσουν να τοποθετηθούν οι 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το 2012 προχωρά εκτός απροόπτου σήμερα το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Οι θέσεις προέκυψαν βάσει των αιτημάτων που έστειλαν οι φορείς για ελλείψεις προσωπικού.
Η ανακοίνωση έρχεται μετά τις επικρίσεις για σημαντικές καθυστερήσεις στην εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας και το ενδεχόμενο επαναφοράς του αιτήματος για άμεσες απολύσεις από την τρόικα. Ωστόσο, αλαλούμ επικρατεί για το μέλλον όσων υπαλλήλων υπάχθηκαν σε διαθεσιμότητα αλλά έχουν επιστρέψει στα καθήκοντά τους με δικαστικές αποφάσεις – είτε μέσω προσωρινών διαταγών είτε με ασφαλιστικά μέτρα.
Σε δίλημμα θα βρεθούν ειδικότερα οι υπάλληλοι αυτοί μετά τις πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πως θα αγνοήσει τις όποιες δικαστικές αποφάσεις καθώς δεν θίγουν τον νόμο περί διαθεσιμότητας. «Οι προσωρινές διαταγές αφορούν τον εργοδότη και τον υποχρεώνουν να δεχθεί πίσω με τους ίδιους εργασιακούς όρους τους υπαλλήλους, χωρίς όμως να στρέφονται κατά του νόμου και του καθεστώτος διαθεσιμότητας» σχολιάζουν κύκλοι του υπουργείου.
Πρακτικά, επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι θεωρείται ότι παραμένουν σε διαθεσιμότητα μετά την αυτοδίκαιη κατάργηση της θέσης τους και θα συμμετάσχουν κανονικά στη διαδικασία μετακίνησης σε άλλες υπηρεσίες που θα αρχίσει με την ανακοίνωση των θέσεων.
Βάσει των ρυθμίσεων, όσοι είναι σε διαθεσιμότητα θα πρέπει μόλις ανακοινωθούν οι θέσεις και σε διάστημα 20 ημερών να υποβάλουν αιτήσεις στις οποίες θα δηλώνουν την προτίμησή τους για τους φορείς που επιθυμούν κατά προτεραιότητα να μεταφερθούν. Η διαδικασία αυτή αποτελεί αγκάθι για όσους υπαλλήλους έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.
«Αν συμπληρώσουν την αίτηση, τότε σημαίνει πως αναιρούν την προσφυγή τους και τα ασφαλιστικά μέτρα καθώς εμφανίζονται να αποδέχονται το καθεστώς διαθεσιμότητας» σχολιάζουν στελέχη του Δημοσίου. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που δεν υποβάλουν οι ίδιοι αίτηση, περιλαμβάνονται αυτόματα στον πίνακα των προς μετακίνηση υπαλλήλων.
«Περιλαμβάνονται όλοι οι υπάλληλοι οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν υποβάλει αίτηση προτίμησης» αναφέρει η σχετική εγκύκλιος. Μετά την οριστικοποίηση του πίνακα εκδίδονται οι πράξεις μετάταξης των υπαλλήλων. Εάν μάλιστα αρνηθούν να παρουσιαστούν στον νέο φορέα απασχόλησής τους, τότε βλέπουν την έξοδο από το Δημόσιο. «Εκδίδεται αμελλητί πράξη απόλυσης» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Τα νεα
0 comments