Εξετάζεται η περίπτωση εγκατάστασης Πυρηνικού Εργοστασίου στη Δ. Μακεδονία

By on 22/01/2008

Εξετάζεται η περίπτωση εγκατάστασης Πυρηνικού Εργοστασίου στη Δ. Μακεδονία


Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των Οικολόγων Πρασίνων, (https://www.ecogreens.gr) που βασίζεται σε δημοσιεύματα των εφημερίδων «Ποντίκι» και «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», η Ελλάδα όχι μόνο δεν αντιδρά, αλλά εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας πυρηνικού εργοστασίου στην Ελλάδα ή σε γειτονική χώρα με χρηματοδότηση της ΔΕΗ ! Τα «ΝΕΑ» μάλιστα προχωρώντας περισσότερο κάνουν λόγο (φύλλο 19-20 Ιανουαρίου) για την Κοζάνη, η οποία θεωρείται υποψήφια για εγκατάσταση πυρηνικού σταθμού, γιατί έχει τις υποδομές και τα δίκτυα, ενώ κρίνεται και σχετικά ασεισμική !

Όλοι θυμόμαστε το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ το 1986, τις συνέπειες του οποίου δεν πλήρωσε μόνο η Ουκρανία και η Ρωσία αλλά ολόκληρη η Ευρώπη και η Μέση Ανατολή και βεβαίως και η χώρα μας. Υπενθυμίζουμε ότι o Νομός Κοζάνης ήταν από τις περιοχές, στις οποίες σημειώθηκε η μεγαλύτερη εναπόθεση ραδιενεργού νέφους στη χώρα (1000 -1500 Bq Cs-137 ανά kg εδάφους) . Ακόμη και σήμερα το ραδιο-ισότοπο Cs-137 παραμένει στα εδάφη μας σε συγκεντρώσεις της τάξης των 40-50 Bq/kg , σύμφωνα με μετρήσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.

4 Comments

  1. 3453.ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ- ΒΟºΌΥ

    22/01/2008 at 10:30

    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ!!!!!!! ΕΙΔΟΥ…ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ!!!! 😉 😉

  2. 2368._MaJeStY_

    22/01/2008 at 11:58

    kala..na to xexasoun !
    peiramatozwa na ginoun ta afentika ths a8hnas !
    h mallon ths amerikhs !

  3. 702.sfs

    23/01/2008 at 07:24

    Το δύσκολο πάντρεμα του ελληνικού τουρισμού με την αγροτική ανάπτυξη συζήτησαν χθες ο Αρης Σπηλιωτόπουλος με τον Αλέξανδρο Κοντό.

    Χαμόγελα και χειραψίες μεταξύ Αρη Σπηλιωτόπουλου και Αλέξανδρου Κοντού. Δεν απομένει παρά να «δέσει» το βύσσινο, δηλαδή ο τουρισμός με την αγροτική ανάπτυξη
    Κατά την άποψη των δύο υπουργών που ηγούνται των κρίσιμων αυτών τομέων της εθνικής οικονομίας θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις ώστε και ο τουρισμός να προβάλλεται μαζί ή μέσα από τα προϊόντα της ελληνικής γεωργίας αλλά και περιοχές ολόκληρες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτες να στηριχθούν τουριστικά.

    «Μας δίδεται η δυνατότητα να στηρίξουμε τη διατήρηση του κοινωνικού και παραγωγικού ιστού στην ελληνική περιφέρεια με τη χρησιμοποίηση των δύο μεγάλων πλεονεκτημάτων -τουρισμού και γεωργίας- που διαθέτει η χώρα», είπε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός, προσδιορίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω συστηματικής προβολής στο εξωτερικό κάποιων «ξεχασμένων» περιοχών της πατρίδας.

    Από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος τόνισε ότι εξειδίκευση του τουριστικού προϊόντος θα μπορούσε να γίνει λ.χ. μέσω της γαστρονομίας και του αγροτοτουρισμού, καθώς επίσης και από τον πολιτισμό της χώρας. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι απαιτούνται πολυεπίπεδες πολιτικές σε αγροτικές περιοχές που να συδυάζουν την πρωτογενή παραγωγή με εξειδικευμένες υπηρεσίες ποιότητας.

    14.000 στρέμματα στον Παρνασσό

    Στο πλαίσιο εξάλλου της αρμονικής συνεργασίας των υπουργείων Αγροτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος απηύθυνε ευχαριστίες στον κ. Κοντό για την παραχώρηση 14.000 νέων στρεμμάτων στον Παρνασσό, καθώς δίδεται έτσι η δυνατότητα να επεκταθεί το χιονοδρομικό κέντρο σε καινούργιες πίστες και να αναδειχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα χιονοδρομίας στην Ευρώπη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 18/01/2008

  4. 659.οpen20h

    25/01/2008 at 18:25

    θα έχουμε βιομηχανικό τουρισμό ………..
    αν γίνει ο πυρηνικός σταθμός
    όλοι οι πυρηνικοί επιστήμονες εδώ θα έρχονται για εκπαίδευση και αργότερα για διακοπές για να μη στερηθούν
    την ραδιενέργεια………..

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: