Την ούτως ή άλλως επιβεβλημένη και άκρως αναγκαία, κατά τη κρίση του Σωματείου, συνάντηση με τον Γενικό επιτάχυναν οι πρόσφατες δηλώσεις του σε ότι έχει να κάνει με το ενεργειακό μέλλον της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, τις ΑΠΕ και το εθνικό μας καύσιμο.
Στην συνάντηση, που ζήτησε το σωματείο, ο κ. Θεοδωρίδης ανταποκρίθηκα άμεσα και με μεγάλη προθυμία αποδεικνύοντας αυτό που φάνηκε και στο πλαίσιο της συνάντησης, που δεν είναι άλλο από την καλή πρόθεση που υπάρχει για συνεργασία, ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και κάθε είδους παρέμβαση που μπορεί να υπάρξει στο πλαίσιο μίας τέτοιας σχέσης.
Από την πλευρά του σωματείου έγινε συνοπτική παρουσίαση της ταυτότητας του συνδικάτου και της δραστηριότητας που αναπτύσσει πανελλαδικά ενώ υπήρξε τεκμηριωμένη τοποθέτηση του Προεδρείου σχετικά με τις θέσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ για τα επίμαχα ζητήματα. Για το λιγνίτη, τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας και το ενεργειακό μέλλον/μοντέλο της χώρας. Επισημάνθηκε η ανάγκη να παραμείνει ο λιγνίτης το βασικό καύσιμο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, να υπάρξει σταδιακή μετάβαση και καθιέρωση ενεργειακού μείγματος με ορθολογικό τρόπο και με γνώμονα πάντα την ενεργειακή φιλοσοφία και ανάγκη που έχει αναπτύξει η περιοχή στα 50 και πλέον χρόνια που λειτουργεί η ΔΕΗ.
Σε παρεξήγηση απέδωσε ο κ. Γενικός τα όσα, με αφορμή τις δηλώσεις του, γράφτηκαν και ακούστηκαν τις προηγούμενες ημέρες υπογραμμίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αντίθετος ούτε με την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», ούτε με τη χρήση του λιγνίτη και τη λειτουργία μονάδων με βάση το εθνικό μας καύσιμο που είναι το μόνο που δύναται τούτη την ώρα να προσφέρει φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα στον Έλληνα καταναλωτή. Τάχθηκε υπέρ ενός ενεργειακού μοντέλου που σταδιακά και ισόρροπα θα εντάσσει τις ΑΠΕ στους κόλπους του, τάχθηκε υπέρ των μονάδων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και κάθε είδους παρέμβαση που, παράλληλα με τη λειτουργία της ΔΕΗ, θα μπορεί να επιτύχει: βελτίωση στο περιβάλλον, την υγεία των πολιτών, την ποιότητα ζωής.
Ο κ. Θεοδωρίδης ζήτησε από το Προεδρείο του Σωματείου την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου να προγραμματίσουν συνάντηση με στελέχη της επιχείρησης και μία ξενάγηση σε ορυχεία και σταθμούς παραγωγής έτσι ώστε να υπάρξει διεξοδική και εκ της βάσεως ενημέρωσή του προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο τρόπο τα όποια ζητήματα προκύψουν σε σχέση με τη ΔΕΗ.
Οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρχει τακτική επικοινωνία και ενημέρωση για ενεργειακά θέματα που θα χρήζουν συνεργασίας τους για να αντιμετωπιστούν.