- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
44ο Φεστιβάλ Ολύμπου: «Εκκλησιάζουσες» από το Εθνικό Θέατρο
Ο πολιτισμός υπερβαίνει και ξεπερνά κάθε κρίση. Σε πείσμα των καιρών δηλώνει παρών και βαδίζει στα δικά του μονοπάτια.
Το ίδιο και το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2015. Μετά τις αναβολές δύο θεατρικών παραστάσεων, το πρόγραμμα εξελίσσεται όπως προαναγγέλθηκε, κανονικά πλέον.
Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 στις 9:30 το βράδυ στο Αρχαίο θέατρο του Δίου το Εθνικό θέατρο παρουσιάζει την Αριστοφανική κωμωδία «Εκκλησιάζουσες», με γενική είσοδο 15 ευρώ και 12 ευρώ το εκπτωτικό (φοιτητές-άνεργοι-ηλικιωμένοι).
Η ΠΛΟΚΗ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετά την ήττα της Αθήνας στον Πελοποννησιακό πόλεμο, η διαφθορά και οι ανισότητες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Έτσι οι Αθηναίες, με πρωτοβουλία της Πραξαγόρας, αποφασίζουν να αντιδράσουν δυναμικά. Μεταμφιεσμένες σε άντρες, πηγαίνουν κρυφά στην Εκκλησία του Δήμου και περνούν ένα ψήφισμα που τους δίνει την εξουσία. Επιβάλλουν τις πολιτικές τους μεταρρυθμίσεις και εφαρμόζουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ωστόσο, η υλοποίηση του προγράμματός τους θα αποδειχτεί ουτοπική και θα υπονομευθεί από διαδοχικές κωμικοτραγικές καταστάσεις.
Οι Εκκλησιάζουσες, το προτελευταίο έργο του Αριστοφάνη, παρουσιάστηκαν περί το 392 π.Χ. Μέσα από την κωμική φόρμα, τους χιουμοριστικούς διαλόγους και τα σπαρταριστά επεισόδια της πολιτικής αυτής κωμωδίας, ο ποιητής εκφράζει την πικρία του για την αδιέξοδη κατάσταση της Αθήνας, μετά το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης
Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Μπέζος
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιώργος Γαβαλάς
Μουσική – Στίχοι: Κωστής Μαραβέγιας
Κίνηση: Σεσίλ Μικρούτσικου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Διανομή (με αλφαβητική σειρά)
Νέος: Πάνος Βλάχος
Γριά Β’: Μπάμπης Γαλιατσάτος
Βλέπυρος: Γιάννης Ζουγανέλης
Γριά Γ‘: Θανάσης Ισιδώρου
Ανδρας: Παναγιώτης Κατσώλης
Σχολιαστής: Κώστα;ς Κοράκης
Γείτονας: Νίκος Μαγδαληνός
Χρέμης: Λαέρτης Μαλκότσης
Πραξαγόρα: Γιάννης Μπέζος
Νέα: Δανάη Σκιάδη
Γριά Α’: Γιωργής Τσουρής
Χορός: Χριστέλλα Γκιζέλη, Δάφνη Δαυίδ, Άντρη Θεοδότου, Δημητρα Καρακωσταντή, Βαλερία Κουρούπη, Ιωάννα Λέκκα, Ειρήνη Μακρή, Κατερίνα Μαούτσου, Ροζαλία Μιχοπούλου, Ελένη Μπούκλη, Πολυξένη Μυλωνά, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Μαρίνα Σάττι, Ντένια Στασινοπούλου.
0 comments