giapraki.com

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ: “Χρήστες σκοτώνουν τα άγρια ζώα στο facebook “

Σε καταγγελία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προχώρησε Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, που αφορούσε την παράνομη θανάτωση ζώων. Τα περιστατικά για κακοποίηση ή για νεκρά ζώα πληθαίνουν στο Facebook, όπως εξηγεί η περιβαλλοντική οργάνωση, η οποία αναφέρθηκε σε δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηστών.

Η μία αφορούσε ανάρτηση από το χρήση φωτογραφίας νεκρού θηλυκού λύκου με σχόλιο «τη σκοτώσαμε το καλοκαίρι».Στη δεύτερη περίπτωση ο χρήστης αναζητούσε θηλυκή λύκαινα για να ζευγαρώσει το λύκο του, η κατοχή του οποίου είναι παράνομη από την ελληνική νομοθεσία.Μετά την καταγγελία η περιβαλλοντική οργάνωση επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια.

Ζητά επίσης και τη συνδρομή των ευαισθητοποιημένων πολιτών ζητώντας την καταγγελία τους σε περίπτωση που αντιληφθούν περιστατικά παράνομης κατοχής, θανάτωσης ή κακοποίησης άγριων ζώων με το αποδεικτικό υλικό που εντοπίζουν στο διαδίκτυο.Η κοινοποίηση μπορεί να γίνει στις διευθύνσεις ηλεκτρονικής επικοινωνίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: arcturos@arcturos.gr και στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/arcturosgr

Το Ν.Δ. 86/69 ισχύει από το 1969 και απαγορεύει το φόνο αρκούδας και λύκου. Η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία απαγορεύει τη θανάτωση αλλά και την έκθεση νεκρών ζώων σε κοινή θέα. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση θανάτωσης απειλούμενου ή μη, ζώου στην Ελλάδα δεν έχει συλληφθεί και τιμωρηθεί ο ένοχος, λόγω έλλειψης στοιχείων. Παρόλο που σε κάποια περιστατικά υπήρξαν διαθέσιμα ονόματα και φωτογραφίες, οι νομικές διαδικασίες είναι περίπλοκες.

«Είναι αυτές οι 350 αρκούδες, οι 700 λύκοι, τα 600 αγριόγιδα, τα ζαρκάδια, οι βίδρες, οι νυχτερίδες, οι αετοί, τα δελφίνια κι άλλα σπάνια είδη που κάνουν την Ελλάδα πλούσια, διαφορετική και σημαντική.» καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

 

in.gr

Exit mobile version