25.720 προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες: Άνεργοι, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί και Βοήθεια στο Σπίτι

By on 29/01/2019

Ο συνολικός αριθμός των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν στο πεδίο της στελέχωσης του προσωπικού στον δημόσιο τομέα ανέρχεται σε 25.720 συνολικά, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ευελιξία για τον διορισμό αντίστοιχου αριθμού.

Τόσοι δηλαδή θα προσληφθούν είτε σε μόνιμες θέσεις εργασίας είτε μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ,  στο Δημόσιο το τρέχον έτος.

Στους 9.030, σύμφωνα με το υπ. Εσωτερικών, δεν συνυπολογίζονται οι 3.257 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 θέσεις στην Ειδική Αγωγή, καθώς αυτές πραγματοποιούνται χάρη στα δημοσιονομικά περιθώρια που κατοχύρωσε η χώρα, γεγονός το οποίο ανεβάζει τον αριθμό τους σε 16.787.

Οι προσλήψεις αυτές, είπε, είναι δημοσιονομικά ουδέτερες, καθώς με βάση τον κανόνα 1:1 που διαμορφώνεται από φέτος, γίνεται μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, ενώ πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης είχαν υψηλότερο μισθό σε σχέση με τους νεοεισερχόμενους.

Από τα μέχρι τώρα γνωστά στοιχεία και τις ανακοινώσεις της υπουργού Μ. Ξενογιαννακοπούλου, αναμένονται:

2.000 θέσεις για ιατρικό προσωπικό. Ήδη τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού.
600 θέσεις στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
650 θέσεις διδακτικού και επιστημονικού προσωπικού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ όλης της χώρας
800 θέσεις στη Δικαιοσύνη – 700 θέσεις δικαστικών υπαλλήλων, όπως έχουν ζητηθεί και από το υπουργείο αλλά και 100 δικαστές από την Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών
1.000 προσλήψεις αποφοίτων από τις σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών σε όλα τα σώματα των δυνάμεων στρατού και ασφαλείας
Οι 670 επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την ΑΑΔΕ
270 θέσεις στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με στόχο κυρίως τη στελέχωση των δομών φιλοξενίας προσφύγων 400 θέσεις για τη στελέχωση του ΟΑΕΔ

Σύμφωνα με  neae.gr πρόσφατα άνοιξε ο δρόμος για την προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ 3.257 μόνιμων θέσεων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τα υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η τροπολογία προβλέπει τη σύσταση μόνιμων θέσεων στις αντίστοιχες δομές των δήμων που υλοποιούν το πρόγραμμα, ενώ παράλληλα καθορίζει τα κριτήρια για την μοριοδότηση των ήδη απασχολούμενων συμβασιούχων στο πρόγραμμα.

Στο πεδίο εφαρμογής της ρύθμισης υπάγονται κατ’ αρχήν όσοι οι δήμοι ή νομικά πρόσωπά τους συμμετείχαν εξαρχής στο πρόγραμμα και σύναψαν σχετική σύμβαση με την ΕΕΤΑΑ το 2011 και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να απασχολούν προσωπικό για την παροχή των σχετικών υπηρεσιών.

Εκπαιδευτικοί

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει γνωστοποιήσει το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, το οποίο θα βασίζεται σε τρία κριτήρια που σχετίζονται με την προϋπηρεσία των αναπληρωτών, με ακαδημαϊκά και κοινωνικά κριτήρια. «Τηρώντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τριετές πρόγραμμα 15.000 μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση (4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή, 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021 για τις ανάγκες και των δύο βαθμίδων Εκπαίδευσης συνολικά), προβαίνουμε σήμερα στην κατάθεση της πρότασης για το σύστημα διορισμού», ανέφερε το υπουργείο.

Έρχονται 8.933 προσλήψεις ανέργων

Στις αρχές Ιανουαρίου εκδόθηκε σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική απόφαση για την προώθηση της απασχόλησης 8.933 ανέργων μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε 56 δήμους και 37 υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η προκήρυξη του προγράμματος που περιλαμβάνει οκτάμηνη απασχόληση και κατάρτιση, ενώ η χρηματοδότηση για το 2019 ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ. Το σημαντικό σε αυτό το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είναι πως οι μισθοί των ωφελούμενων θα είναι αυξημένοι, καθώς συνδέονται με τον κατώτατο μισθό που πρόκειται να αυξηθεί από τον Φεβρουάριο. Επιπλέον για τους νέους κάτω των 25 ετών που πληρώνονταν με βάση τον υποκατώτατο μισθό, η αύξηση θα είναι μεγαλύτερη, καθώς ο υποκατώτατος καταργείται.

 

dikaiologitika.gr

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: