Στο συμβούλιο της Ευρώπης συμμετείχαν 47 κράτη μέλη και μη μέλη της Ε.Ε., όπως Τουρκία, Αρμενία, Ρωσία, ενώ στην ατζέντα κυριάρχησαν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στις επιτροπές συζητήθηκαν αναλυτικά τα θέματα και στη συνέχεια τέθηκαν προς ψήφιση στην Ολομέλεια που αποτελείται απο 550 μέλη.
Η ελληνική αντιπροσωπεία ανέλυσε το θέμα της οικονομικής κρίσης και ενημέρωσε την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο εν συνεχεία εισηγείται στους αρμόδιους υπουργούς των χωρών μελών τα θέματα που τίθενται προς ψήφιση.
Στόχος της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν η ενημέρωση των μελών του συμβουλίου για όλες τις παραμέτρους της ελληνικής κρίσης, αλλά και την ανάγκη που έχει η Ελλάδα από τη στήριξη όλων των κρατών μελών για να ανακάμψει. Αυτό, όπως τόνισαν τα μέλη της αντιπροσωπείας, δεν μπορεί να γίνει με μέτρα οικονομικής εξαθλίωσης των αδυνάτων, αλλά με επενδύσεις, χαμηλότοκα δάνεια και με σταδιακή προσαρμογή στις διαρθρωτικές αλλαγές.
Οι Ευρωπαίοι με τη σειρά τους αναφέρθηκαν στις παθογένειες της Ελλάδας μερικές απο τις οποίες είναι η αναξιοκρατία στην κατάληψη θέσεων ευθύνης, η γραφειοκρατία και η παράνομη κερδοσκοπία.
Κοινή διαπίστωση είναι ότι η εικόνα της χώρας μας είναι πολύ κακή και είναι απαραίτητο να δοθεί αγώνας για να ανακτηθεί η αξιοπιστία μας σε διεθνές επίπεδο, καθώς επίσης, και να ενισχυθεί η επιχειρηματολογία προς τη σωστή κατεύθυνση.