Εγκαινιάζεται το νέο κατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα

By on 21/07/2012
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑΕγκαινιάζεται τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ το νέο κατάστημα  της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα.

 

Μετά τη Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, τα Γρεβενά  τώρα πλέον οι συνέταιροι της Τράπεζας, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας θα έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται και στο κατάστημα της Φλώρινας.

 

Πηγή:o Χρόνος

 

Σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Παναγιώτης Αποστολίδης τόνισε  πως «το κατάστημα μας αυτό που βρίσκεται σε ένα πολύ καλό σημείο στο κέντρο της Φλώρινας μπορεί να εξυπηρετεί με το καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των συναλλασσομένων.

 

Η περίοδος που διέρχεται η χώρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Το υψηλό δημόσιο χρέος που με το κλείσιμο των αγορών αποδείχθηκε δυσβάστακτο για τους πολίτες τη χώρας, οδήγησε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας το τραπεζικό σύστημα της χώρας που διατηρείται στη ζωή με την αύξηση  του δανεισμού της χώρας και με τους μηχανισμούς στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

 

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, η Τράπεζα μας προσπαθεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των συνεταίρων της και το άνοιγμα του νέου  μας καταστήματος αποτελεί μια ελπιδοφόρα προοπτική για την εφαρμογή του προγράμματος μας που από πέρυσι σχεδιάσαμε, το 2012 η Τράπεζα μας να έχει παρουσία σε όλους τους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας».

 

Ο κ. Αποστολίδης αναφέρθηκε και στο 2012 που είναι το Διεθνές έτος των Συν/σμων  και σημείωσε πως «αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, για τους πολίτες μας, γιατί πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι ο πιο σίγουρος, ο πιο σταθερός δρόμος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Οι ατομικές στρατηγικές, όχι μόνο είναι αναποτελεσματικές αλλά και καταστροφικές.

 

Η δύναμη της συνεργασίας και της αλληλεγγύης είναι αυτή που μπορεί να δώσει ελπίδα στο λαό μας, στους πολίτες που αγωνίζονται να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες της ζωής.
Η στήριξη του θεσμού των συνεταιριστικών τραπεζών μπορεί να δώσει δύναμη στις τοπικές επιχειρήσεις για να επιβιώσουν και γιατί όχι να αναπτυχθούν. Πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες ότι η συνεταιριστική Τράπεζα το σύνολο των διαθεσίμων της το διαθέτει στη στήριξη της τοπική επιχειρηματικότητας. Τα χρήματα δε φεύγουν από την περιοχή μένουν εδώ και συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη».

 

Ο κ. Αποστολίδης ανακοίνωσε επίσης πως  με την ευκαιρία του ανοίγματος του νέου καταστήματος της Φλώρινας η Τράπεζα προσφέρει ειδικά-προνομιακά επιτόκια στους κατοίκους του Νομού και καλεί όλους τους πολίτες να επισκεφθούν το κατάστημα για να ενημερωθούν αναλυτικά.

 

«Πρέπει για άλλη μια φορά να τονίσω ότι οι καταθέσεις των πολιτών στις Τράπεζες-  και στη δική μας, είναι εγγυημένες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων Ελλάδας (ΤΕΚΕ) και από την κυβέρνηση της χώρας με την στήριξη της Ε.Ε και της ΕΚΤ.

 

Πρέπει ακόμα να πω ότι η Τράπεζα μας ολοκληρώνει αυτές τις μέρες και θα υποβάλλει φάκελο στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς για την αύξηση του κεφαλαίου της και σύντομα θα ξεκινήσει η προσπάθεια κεφαλαιακής ενίσχυσης της.

 

Ακόμη πρέπει να πω ότι ως Συνεταιριστικό κίνημα έχουμε επεξεργαστεί ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης των Συνεταιριστικών Τραπεζών που βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης με την ΤτΕ, το Υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την ανακεφαλαιοποίηση τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: