Προγραμματική σύμβαση για το μέλλον της τηλεθέρμανσης

By on 27/06/2012
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΗ προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Κοζάνης –ΔΕΥΑΚ-ΙΚΕΤΑ/ΔΕΠ- Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας με αντικείμενο την εκπόνηση προκαταρκτικής μελέτης για την αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης με εναλλακτικές πηγές ενέργειας ήταν το σημαντικότερο θέμα συζήτησης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, στο Κοβεντάρειο.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση της Δευτέρας αποφασίστηκε να συγκληθεί νέο, έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για την τροποποίηση του προϋπολογισμού της κοινωφελούς επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, καθώς την ώρα της συζήτησης δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία.

 

Η προγραμματική σύμβαση, ύψους 60.000 ευρώ θα ερευνήσει το μέλλον της τηλεθέρμανσης θα αφορά την αναβάθμιση και επέκταση της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης Κοζάνης με εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Στόχος αυτής της μελέτης είναι να γίνει αξιολόγηση χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας, τεχνολογιών συμπαραγωγής και νέων καινοτόμων τεχνολογιών για την κάλυψη του θερμικού φορτίου και η πρόταση αναδιαμόρφωσης του επιχειρησιακού σχεδίου ανάπτυξης της εγκατάστασης τηλεθέρμανσης Κοζάνης. Να σημειωθεί πως η σύμβαση εγκρίθηκε με την αποχή της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης και της Άννας Νανοπούλου, αλλά και την αρνητική θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Γιάννη Μητσιάκου. Πάντως, υπέρ ψήφισε ο Γιώργος Τοπαλίδης, διαφοροποιούμενος από την κυρία Νανοπούλου.

 

Ως προς την τροποποίηση του προϋπολογισμού της κοινωφελούς επιχείρησης Κοινωνικής Πρόνοιας και Μέριμνας του Δήμου Κοζάνης, σύμφωνα με τον πρόεδρό της Κώστα Κυτίδη, οι υποχρεώσεις που προέκυψαν μετά τον «Καλλικράτη» και τις υποχρεώσεις των Δημοτικών επιχειρήσεων των πρώην Δήμων, μπορούν να αναληφθούν από το Δήμο Κοζάνης, ώστε η Κοινωφελής Επιχείρηση να είναι απαλλαγμένη από αυτές και ανέρχονται σε 1,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: