Οι αστυνομικοί της Κοζάνης μηνύουν την Κανέλλη

By on 25/06/2012
KANEΛΛΗΜήνυση κατά της βουλευτού τού Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, Λιάνας Κανέλλη, για εξύβριση κατέθεσε, το πρωί, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

 

Η μήνυση κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κοζάνης έπειτα από ομόφωνη απόφαση που έλαβε προ ημερών το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης.

 

Πηγή:ethnos.gr

 

Όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, αφορμή στάθηκε δήλωση της κας. Κανέλλη σε τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας, όπου αποκαλεί «φασιστοτσόγλανους» ορισμένους αστυνομικούς. Η δήλωση αυτή έγινε λίγες μέρες μετά το γνωστό επεισόδιο που είχε η κα. Κανέλλη, σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, κατά το οποίο υπήρξε θύμα άσκησης βίας από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

 

«Δεν δεχόμαστε να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλουν. Δεν είμαστε ούτε “φασίστες” ούτε “τσόγλανοι”», είπε, μιλώντας προς το ΑΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Αθανάσιος Γκλαβίνας, ο οποίος επιφυλάχθηκε να προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια σε βάρος της κα. Κανέλλη.

 

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Σεβόμαστε και δεχόμαστε κάθε άποψη. Αυτό που δεν ανεχόμαστε είναι να μας εξυβρίζουν και να μας προσβάλλουν. Η συγκεκριμένη φράση μας προσβάλλει ως άτομα, ως Έλληνες Αστυνομικούς και ως εκπροσώπους των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Κοζάνης. Μας απογοητεύει το γεγονός ότι ένας εκπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο κατά κρατικών λειτουργών – ένστολων εργαζομένων. Επισημαίνεται ότι η διαμαρτυρία μας και η μήνυσή μας αφορά μία συγκεκριμένη πράξη ενός συγκεκριμένου προσώπου και δεν θα θέλαμε να αντιμετωπιστεί το θέμα σε λάθος βάση».

 

Η αντίδραση του ΚΚΕ

 

«Πολιτικά σκόπιμη ενέργεια με κίνητρα που δημιουργούν ερωτηματικά», χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, τη μήνυση κατά της βουλευτή του κόμματος, Λιάνας Κανέλλη, από το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης, την οποία επικαλούνται έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους».
«Η μήνυση κατά της βουλευτή του ΚΚΕ έχει κατ’ επέκταση ως στόχο το ΚΚΕ και έτσι θα αντιμετωπιστεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου προστίθεται ότι «η κ. Κανέλλη θα ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα της».

3 Comments

  1. ένας επισκέπτης

    26/06/2012 at 01:42

    ουστ ρε κωλομπατσοι

  2. τοξοτινα

    26/06/2012 at 10:08

    εσύ ρε επισκέπτη που κρύβεις και το όνομά σου και τους λες κωλόμπατσους, γιατί δεν γίνεσαι μπάτσος και αν είσαι τόσο μάγκας να τα κάνεις καλύτερα από αυτούς??? δεν μπορείς……… γιατί κρύβεσαι………

  3. ένας επισκέπτης

    03/07/2012 at 18:50

    Σάββατο, 2 Ιανουαρίου 2010
    Μπούλκες, το στρατόπεδο του Όργουελ

    Αμέσως μετά τη συνθήκη της Βάρκιζας άρχισε ένα όργιο διωγμών εναντίον των αγωνιστών της εθνικής αντίστασης τόσο από το επίσημο κράτος, όσο και απο τις δολοφονικές παραστρατιωτικές οργανώσεις – συμμορίες, όπως του Καλαμπαλίκη ή του Σούρλα, που με την ανοχή και τη βοήθεια της αστυνομίας, τρομοκρατούσαν και δολοφονούσαν όσους είχαν συμμετάσχει στο ΕΑΜ κατά τη διάρκεια της κατοχής. Περίπου 5-6.000 κυνηγημένοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Ελλάδα και να καταφύγουν στη Γιουγκοσλαβία του Τίτο, όπου ο Γιουγκοσλαβικός λαός όχι μόνο τους περιέθαλψε και τους φιλοξένησε, αλλα τους παραχώρησε για καταφύγιο ένα εγκαταλελειμένο χωριό πάνω από το Βελιγράδι, το Μπούλκες.

    Το Μπούλκες διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο κατά τον εμφύλιο πόλεμο αποτελώντας ορμητήριο και αρχηγείο του ΔΣΕ. Εκεί κατέφευγαν τα μέλη της ηγεσίας αλλά και απλοί μαχητές καθώς αποτελούσε χώρο συγκέντρωσης, ανάπαυσης και περίθαλψης του ΔΣΕ. Δεν επρόκειτο ασφαλώς για ένα ειρηνικό χωριό αλλά κάτι ανάμεσα σε χωριό και στρατόπεδο, όπως επέβαλλαν οι πολεμικές συνθήκες. Ωστόσο ήταν μία κοινότητα στην οποία οι Έλληνες κομμουνιστές είχαν την ευκαιρία να υλοποιήσουν κάποιες από τις αρχές και τις αξίες του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος που υποστήριζαν. Μέσα στο φιλικό σοσιαλιστικό περιβάλλον του Γιουγκοσλαβικού κράτους και με πλήρη ελευθερία από τις τοπικές αρχές, αφού το Μπούλκες αποτέλεσε ξεχωριστή κρατική οντότητα, εφάρμοσαν σε μικρή κλίμακα το μοντέλο της πολιτικής οργάνωσης που επιθυμούσαν.

    Σύμφωνα με τα σταλινικά πρότυπα, τα οποία ασπάζονταν απολύτως ο Ζαχαριάδης, το καθεστώς που δημιουργήθηκε στο Μπούλκες ήταν αυταρχικό και αστυνομοκρατούμενο με κύριο στόχο την προστασία από τους εχθρούς, εξωτερικούς και εσωτερικούς, και τον εντοπισμό των προδοτών. Η καχυποψία επικράτησε και οι αγωνιστές παρακολουθούσαν ο ένας τον άλλο σε ένα ατέρμονο κυνήγι πρακτόρων, κατά το οποιο σπιλώθηκαν άδικα πολλοί άδολοι αγωνιστές της εθνικής αντίστασης.

    Επικεφαλής ορίστηκε ένας άνθρωπος της ΟΠΛΑ, και ανηψιός του Ιωαννίδη, ο Πεχτασίδης, ο οποίος αργότερα αποτέλεσε και ο ίδιος θύμα των Σταλινικών διώξεων και δολοφονήθηκε από απεσταλμένο του Ζαχαριάδη. Στον Πεχτασίδη ανατέθηκε να δημιουργήσει μία απολύτως ελεγχόμενη και αστυνομοκρατούμενη οργάνωση, καθήκον στο οποίο ανταποκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία. Δημιούργησε μία πανίσχυρη αστυνομία και επιδόθηκε στο κυνήγι των αντιφρονούντων με ανακρίσεις και βασανιστήρια.

    Η πιο διεστραμμένη επινόηση άκρατου ολοκληρωτισμού υπήρξε η πεντάδα, η οποία αποτέλεσε τον βασικό πυρήνα της κοινωνικής ζωής, κυρίως στις πιο κρίσιμες ώρες της κομματικής επαγρύπνισης. Πέντε προσεχτικά επιλεγμένα άτομα, δύο ύποπτα και τρία σίγουρα απαρτίζανε την πεντάδα, παρακολουθούσαν ο καθένας τους άλλους και όφειλαν κόντρα σε κάθε νόμο της ανθρώπινης φύσης να ζούνε και να κινούνται συνέχεια ομαδικά. Μαζί και οι πέντε πήγαιναν στη δουλειά, μαζί επέστρεφαν περπατώντας πάντοτε με την ίδια διάταξη στο πεζοδρόμιο, δηλαδή τα «ύποπτα» στοιχεία βάδιζαν ανάμεσα στα «σίγουρα» ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα κάποιος «ύποπτος» να μιλήσει σε κάποιον ανεπιθύμητο. Μαζί και οι πέντε πήγαιναν παντού, μαζί είχαν οποιαδήποτε κοινωνική επαφή, απαγορεύονταν κάποιος να συναντήσει κάποιον ατομικά, μαζί έτρωγαν και μαζί κοιμόντουσαν. Ακόμη και τη νύχτα αν κάποιος ήθελε να πάει στο μπάνιο έπρεπε να ξυπνήσει κάποιον από την πεντάδα για να τον συνοδεύσει. Δεν υπήρχε κανένα περιθώριο ατομικής ζωής. Το άτομο δεν ήταν πλέον ξεχωριστός άνθρωπος, γινόνταν μέλος μιας ομάδας, υπατάσσσονταν απολύτως σε αυτήν και έχανε κάθε στοιχείο ατομικής ιδιαιτερότητας. Με αυτό τον τρόπο ο έλεγχος πάνω στα μέλη της ομάδας ήταν απόλυτως και συνεχής και τα «προβληματικά» μέλη της κοινότητας απομονώνονταν και αποκλείονταν από κάθε επαφή.

    Οι προσπάθειες του Πεχτασίδη απέδωσαν καρπούς και εντοπίστηκαν αρκετοί «προδότες»οι περισσότεροι απο τους οποίους ήταν παλιοί καπετάνιοι του ΕΛΑΣ, το ατίθασο πνεύμα των οποίων είχε έρθει από νωρίς, ήδη από την κατοχή, σε σύγκρουση με τον σταλινισμό και τον ολοκληρωτισμό του ΚΚΕ. Πολλοί παλιοί αγωνιστές κατηγορήθηκαν για προδότες διαπομπεύτηκαν σε τελετές δημόσιου εξευτελισμού, όπου το πλήθος τους προπυλάκιζε τους έφτυνε και τους χτυπούσε και ως ποινή στάλθηκαν πίσω στην Ελλάδα βορρά των παραστρατιωτικών οργανώσεων και του κυβερνητικού στρατου. Κάποιοι από αυτούς επέζησαν και εντάχθηκαν στις δυνάμεις του ΔΣΕ για να πεθάνουν αργότερα στις τάξεις του ως τιμημένοι νεκροί.

    Άλλοι, περισσότερο επικίνδυνοι, με μυστικότητα και συνοπτικές διαδικασίες, χωρίς λαικά δικαστήρια, στάλθηκαν σε γειτονικό νησί του Δούναβη, από όπου κανείς δεν επέστρεψε. Συνολικά στο Μπούλκες δολοφονήθηκαν 95 αγωνιστές, θύματα του Πεχτασίδη, του Ζαχαριάδη και του σταλινικού ΚΚΕ.

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: