Κοζάνη: Φάρμακα επί πιστώσει μέχρι σήμερα στα φαρμακεία

By on 22/06/2012
ΦΑΡΜΑΚΑΜέχρι σήμερα Παρασκευή θα χορηγούν κανονικά και επί πιστώσει φάρμακα οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης, σύμφωνα με σχετική απόφαση που είχε λάβει προ ημερών ο Φαρμακευτικός Σύλλογος, ενώ, αν μέχρι και τη Δευτέρα ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει εξοφλήσει μέρος των χρωστούμενων που έχουν συσσωρευτεί, τότε θα σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα επί πιστώσει, παρά μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους.

 

Πηγή:prlogos.gr

 

Είχε δοθεί μια βδομάδα σχετικής παράτασης και μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί κάποιο …φως στο τούνελ και όλα δείχνουν πως οδηγούμαστε για ακόμη μια φορά σε αδιέξοδο. Κεντρική Φαρμακευτικοί Σύλλογοι, μάλιστα, αποφάσισαν ήδη παράταση των κινητοποιήσεών τους, ενώ σε τραγική κατάσταση βρίσκονται οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης. Στην αγορά, μάλιστα, λείπουν αρκετά φάρμακα και υπάρχουν σε όλα τα φαρμακεία της Κοζάνης σοβαρότατες ελλείψεις, με τους ασφαλισμένους να ταλαιπωρούνται αρκετά για να εξυπηρετηθούν!

 

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κοζάνης Δημήτριος Δαϊρούσης: «Εμείς είχαμε κάνει μια υπέρβαση και χορηγούσαμε κανονικά φάρμακα από την περασμένη Πέμπτη και για μια περίπου εβδομάδα. Δεν θα ξανακάνουμε γενική συνέλευση για το θέμα αυτό, αφού η απόφασή μας είναι τελεσίδικη. Αν δεν αποπληρωθεί το χρέος, τη Δευτέρα θα σταματήσουμε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων. Θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον μια δέσμευση».

 

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρθηκε και στις πολύ μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στα φάρμακα όχι μόνο από πλευράς ελλείψεις των σκευασμάτων στις φαρμακευτικές εταιρείας, μα και εξαιτίας της αδυναμίας των φαρμακοποιών να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να πληρώσουν ώστε να έχουν στα ράφια τους τα φάρμακα. Ο κ. Δαϊρούσης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην τραγική κατάσταση την οποία περιήλθε η φαρμακευτικός κλάδος και αναπόφευκτα και οι φαρμακοποιοί της Κοζάνης. «Ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ είναι στα 8 8.5 δις και οι εισφορές μετά βίας ξεπερνούν τα 4.2 δις ευρώ. Τα υπόλοιπα πρέπει να χρηματοδοτήσει το κράτος, κάτι που ξέρουμε ότι δεν μπορεί να γίνει., Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι ο ΕΟΠΥΥ αντέχει μέχρι το τέλος του 6ου. Στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα μόνο το ταμείο της ΔΕΗ χρωστάει στους φαρμακοποιούς 4.3 εκ. ευρώ!». Πρόκειται για ένα τεράστιο ποσό με τα όποια προβλήματα μπορεί να δημιουργεί αυτή η χαώδης κατάσταση».

Σχολιάστε αυτό το άρθρο!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: