giapraki.com

Δεσκάτη: Κέντρο αναπαραγωγής σκύλων φύλαξης κοπαδιών

Φύλακες – άγγελοι των κοπαδιών είναι οι μεγαλόσωμοι ελληνικοί ποιμενικοί, σκυλιά που χρησιμοποιούνται για την προστασία κτηνοτροφικών ζώων από μεγάλα σαρκοφάγα.

 

Προκειμένου όλοι οι κτηνοτρόφοι να «εξοπλιστούν» με έναν πολύτιμο, για την προστασία των κοπαδιών τους, σύντροφο, σύντομα αναμένεται να λειτουργήσει στη Δεσκάτη Γρεβενών το πρώτο κέντρο αναπαραγωγής σκύλων φύλαξης κοπαδιών (ελληνικού ποιμενικού).

Πηγή:ota.gr

 

Πρόκειται για έργο που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών της Περιφέρειας δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE και με τη συμμετοχή της περιβαλλοντικής οργάνωσης για την άγρια ζωή και τη φύση «Καλλιστώ».

 

Oπως επισημαίνει η οργάνωση, «οι ζημιές που προκαλεί η αρκούδα στα κοπάδια, είτε λόγω της αναποτελεσματικότητας των σκυλιών που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι, είτε λόγω έλλειψης καλών σκύλων φύλαξης κοπαδιών, έχει άμεση επίπτωση στη διατήρηση της αρκούδας στην Ελλάδα, αφού δυσαρεστημένοι παραγωγοί χρησιμοποιούν τακτικά παράνομες μεθόδους, όπως δηλητηριασμένα δολώματα, για την εξόντωση των αρκούδων που τους προκαλούν ζημιές».

Exit mobile version