giapraki.com

Προς κατάργηση η Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Φλώρινας

Με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης το οποίο αφορά στην «Αναδιοργάνωση Υπουργείων και Ν.Π.Δ.Δ» και το οποίο κατατέθηκε στην Βουλή στις 19 Μαρτίου προβλέπεται μεταξύ άλλων και η κατάργηση της ΚΘ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Φλώρινας η οποία έχει αρμοδιότητα που επεκτείνεται στους Νομούς Φλώρινας και Καστοριάς.

 

Πηγή:foniflo

 

Το άρθρο 392 αναφέρει ότι συνενώνεται με την Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Καστοριάς.Έτσι στο νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού προβλέπεται η Ίδρυση (Ενιαίας) Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς – Φλώρινας με έδρα την Καστοριά και αρμοδιότητα που εκτείνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Καστοριάς και Φλώρινας.

 

Επίσης για την Δυτική Μακεδονία προβλέπεται η Ίδρυση μιας ακόμα Εφορείας Αρχαιοτήτων, Κοζάνης – Γρεβενών με έδρα την Κοζάνη και αρμοδιότητα που εκτείνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης και Γρεβενών. Η 17η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που είχε έδρα τα Γρεβενά καταργείται (συνενώνεται).

 

Η ΚΘ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων της Φλώρινας σύμφωνα με το υφιστάμενο Οργανόγραμμά της περιλαμβάνει επτά οργανικές μονάδες σε επίπεδο Τμήματος και φαίνεται να απασχολεί σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟ 22 υπαλλήλους διαφόρων ειδικοτήτων και σχέσεων εργασίας.

 

Το σχέδιο νόμου προβλέπει με το άρθρο 410 ότι οι μόνιμοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, οι οποίοι υπηρετούν στις συνενούμενες Εφορείες Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και στις Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων καθίστανται αυτοδικαίως υπάλληλοι με την ίδια σχέση εργασίας των Εφορειών Αρχαιοτήτων. Σε όσες περιπτώσεις είναι αναγκαία η έκδοση πράξης μετάθεσης στην αντίστοιχη έδρα της Εφορείας Αρχαιοτήτων, κατόπιν της συνένωσης, αυτή συντελείται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου.

 

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες η ψήφιση του νομοσχεδίου για την Αναδιοργάνωση Υπουργείων και ΝΠΔΔ έχει παγώσει. Ο κύριος λόγος του «παγώματος» αφορά στις αντιρρήσεις της ΝΔ, η οποία θεωρεί ότι σ’ ένα τόσο μεγάλο σε έκταση νομοσχέδιο με καθοριστικές για τη Δημόσια Διοίκηση διατάξεις δεν είχε ζητηθεί η γνώμη της ούτε υπήρξε επαρκής χρόνος για να εκφράσει τις απόψεις της επί των διατάξεων του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο παραμένει ως εκκρεμότητα για τη νέα κυβέρνηση αφού αφορά σε δεσμεύσεις του Μνημονίου.

Exit mobile version