Don't Miss
- Συλλήψεις για ναρκωτικά στην πόλη της Πτολεμαΐδας
- Κοινή ειδική δράση της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης και των Τμημάτων Τροχαίας Καστοριάς και Κοζάνης το τελευταίο τετραήμερο για την αντιμετώπιση του φαινομένου της υποκλοπής μεταφορικού έργου και για την Πρόληψη των Τροχαίων Ατυχημάτων στη Δυτική Μακεδονία
- Μήνυμα του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Μακεδονίας, Ταξίαρχου κ. Κωνσταντίνου Σπανούδη για τις εορτές των Χριστουγέννων
- Η ενημερωτική δράση του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε με την πραγματοποίηση περιπάτου μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης εντός της πόλεως, με σύνθημα « Κυκλοφορώ… με Ασφάλεια»
Ίδρυση θυγατρικής στην Τουρκία αποφάσισε το ΔΣ της ΔΕΗ
By Voula Z on 12/08/2011
Την ίδρυση θυγατρικής στην Τουρκία με έδρα την Κωνσταντινούπολη ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την προηγούμενη εβδομάδα, ακολουθώντας το παράδειγμα της ΜΕΤΚΑ που ήδη έχει ιδρύσει θυγατρική και της Energa που έχει δρομολογήσει σχετική κίνηση.
Στελέχη της ΔΕΗ αναφέρουν ότι η θυγατρική θα δραστηριοποιείται αποκλειστικά στη χονδρεμπορική αγορά, με στόχο τη σύναψη ελκυστικότερων διασυνοριακών ανταλλαγών ηλεκτρικής ενέργειας.
Πηγή:energypress.gr
Η ΔΕΗ θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι αγορές Τουρκίας, Ελλάδας και Βουλγαρίας για διασυνοριακές ανταλλαγές ενέργειας. Η ΔΕΗ ενδιαφέρεται πρωτίστως να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες της τουρκικής αγοράς για εισαγωγές προς την Ελλάδα, ενώ με δεδομένες τις τάσεις στην τουρκική αγορά, ενδεχομένως στο άμεσο μέλλον θα μπορέσει να δραστηριοποιηθεί και στις εξαγωγές.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2011, η Ελλάδα εισήγαγε από την Τουρκία 1.264.588 μεγαβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας και από την Βουλγαρία, 1.334.122 μεγαβατώρες. Οι εξαγωγές προς τις χώρες αυτές ήταν μόνο 11 μεγαβατώρες προς Τουρκία και μηδέν προς Βουλγαρία.
Ο δρόμος για την σύσταση νέας εταιρείας στην Τουρκία άνοιξε μετά την ολοκλήρωση της διασύνδεσης των δικτύων μεταξύ Ελλάδας Τουρκίας και Βουλγαρίας, τα οποία πλέον λειτουργούν με τις προδιαγραφές της UNICE και επιτρέπουν τις ανταλλαγές ηλεκτρικής ενέργειας.
Άλλωστε, η τουρκική αγορά με 74 εκατομμύρια κατοίκους και ετήσιους ρυθμούς αύξησης του ΑΕΠ στα επίπεδα του 4%, είναι αρκετά ελκυστική για τις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, αλλά και για τους μεγάλους ενεργειακούς παίκτες όπως η RWE, η E.ON, η OMV, η GdFSuez και άλλες.
Η Τουρκία θεωρείται από τις ανερχόμενες αγορές, τόσο λόγω της αυξανόμενης ζήτησης, ως απόρροια της ανάπτυξης, όσο και της λειτουργίας της αγοράς με αρκετά ικανοποιητικούς όρους. Επίσης εδώ και μερικά χρόνια, τα περισσότερα δίκτυα διανομής, έχουν παραχωρηθεί σε ανεξάρτητες εταιρείες, στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν.
0 comments